torsdag 18. mars 2010

Good times!

De aller fleste løpere gleder seg nå. Snøen smelter, dagene er lenger, solskinnet varmer og vi har hele den virkelige løpssesongen foran oss. Jeg kan ikke vente til første tur i shorts og t-shirt! Med bakgrunn i dette - våren gjør meg alltid så glad - er grunninnstillngen min veldig god nå. I tillegg har det vært en bra løpeuke på andre måter:

Løpegruppa jeg har tatt initiativet til, SkiLøperne, vokser. Ikke fort, men det kommer så smått nye til. På tirsdag var vi fem som løp gruppas andre tur. To var nye, og de var spreke og hyggelige jenter. Jeg hadde lagt opp turen med mange muligheter til å hoppe av underveis, men ingen løp kortere enn ni kilometer! For løpegruppas medstifter og meg ble det ca 13 km. Vi løper veldig rolig slik at alle kan prate uanstrengt, så turen går nesten uten at man merker det. En løpende syklubb rett og slett. Ja, for så langt er det ingen gutter som har blitt med og løpt.

Ukens andre løpsmessige lyspunkt er at Löplabbet skal åpne butikk på Ski Storsenter. Da vet jeg hvor jeg skal handle sko og annet løpsutstyr i tiden fremover. Det er ypperlig!

Og som ikke det er nok; Jeg har fått flere løpsrelaterte ting å pusle med. Jippi! En kollega tipset om en iPhone app, RunKeeper, så nå dobbelt-tracker jeg løpeturene. Litt nerdete, men kartet man får gjennom RunKeeper er mye (MYE) bedre enn kartet jeg får med Garmin Forerunner 305. RunKeeper sync'es også mot RunKeeper på nett helt automagisk.
Skjermdump av RunKeeper. Delikat og ryddig med mye artig informasjon for de som liker slikt. (c:.

I kartet vises runden med kilometermarkeringer, og man får en del tilknyttet informasjon samt mulighet for kobling mot Facebook, Twitter og så videre. Det eneste som mangler i forhold til Garmin'en er pulsen, men det kommer vel etterhvert også. En større svakhet er at GPS'en ikke er like god/kjapp som Garminen, for det er avvik. På søndagsturen som var 19,3 viser RunKeeper bare 18, 67. Likevel kommer jeg nok til å bruke denne fremover - i tillegg til min kjære Garmin.

I går var det virkelig tungt på tredemølla selv om jeg hadde Pride & Predjudice med Colin Firth som Mr. Darcy (*sukk*) på skjermen foran meg. Når i tillegg halsen har vært litt rusten de siste par dagene, har jeg innvilget meg en hviledag i dag. Målsetningen er fem økter denne uka, og det skal gå greit.

Så alt i alt et hurra fra meg i kveld. Krysser fingrene for at jeg klarer å holde løpsgleden og motivasjonen oppe leeeenge, leeenge.

Janicke

Ingen kommentarer: