torsdag 4. mars 2010

Godt å vite!

Jeg må innrømme at det ikke blir så mye TV-titting for tiden, men noen kvelder setter jeg meg til med PC i fanget for å jobbe og har på TV'en som selskap. Det blir veldig tilfeldig hva jeg ser på; alt fra de verste trash-programmene til dyreprogrammer på Animal planet (HD er kult) til gode TV-serier (stort sett House, når jeg tenker meg om).

Her om dagen kom jeg inn på Puls, NRKs helseprogram. De hadde plukket ut fem personer - eller sofagriser - som skulle komme i bedre form i løpet av TV-sesongen. Jeg er svak for disse programmene. Det er noe med forvandlingen som fascinerer meg. Jeg husker godt hvordan jeg bladde opp på "Bli ny med KK" reportasjen så fort jeg fant et KK-blad før i tiden. De senere år har det vært NBC programmet "The Biggest Looser" som imponerer mest. Programmet er veldig amerikansk i formen, og dokumenterer hvordan en gjeng virkelig overvektige - skikkelige fettberg - sliter seg gjennom trenings- og kostholdsendringer med støtte fra hverandre og dyktige coacher. Ukentlig må de på vekten for å se utviklingen foran alle meddeltakere og TV-tittere. Det fantastiske er finaleprogrammet! For etter et tre måneder langt opphold (for de som ikke blir stemt hjem før) må deltakerne fortsette en stund til hjemme før finaleprogrammet finner sted. Og for mange er forandringen total.

Fra The Biggest Looser - Rudy Pauls gikk ned 106 kilo; Snakk om forvandling!

Fra tjukkas til smukkas! De programansvarlige er veldig flinke til å se hvilke fettlass som kan bli virkelig pene friskuser. Jeg blir sittende å måpe hver gang.

Uasett - på Puls var det nå fem sofagriser (langt unna amerikanske fettlass) som skulle forvandles. De gjorde en del treningsstester, og basert på det skal treneren, Yngvar Andersen (som forøvrig virker som en veldig god coach) - avgjøre hvilken treningsform som passer for dem. For TV-titterne som ikke fikk være med har de utviklet en test på nett. Denne måtte jeg jo ta, og resultatet ble ganske nøyaktig som forventet:

Langrenn og langdistanseløping er veldig riktig, selv om jeg kanskje ville byttet om på rekkefølgen. Sykling klarer jeg ikke å motivere meg skikkelig for, men orienteringsløp tror jeg at jeg kunne like - uten at jeg har tenkt til å starte noen karriere der.

I forrigårs og i går fikset jeg opp nede i boden hvor tredemølla står, og nå har jeg TV på plass i øyehøyde foran mølla. Jeg skal nok få med meg mange flere gode og dårlige TV-programmer fremover nå. Det er uansett mye mer motiverende å kunne velge å se på TV enn bare å måtte stirre inn i en murvegg. Men i dag skinner solen, og jeg sitter på hjemmekontor. Tror det blir lunsjløpetur utendørs i dag gitt.

Janicke

Ingen kommentarer: