søndag 21. mars 2010

Det er ikke bare bare...

Å være en løper krever en stor dose viljestyrke - og gjerne litt galskap. Uten disse egenskapene vil gode unnskyldninger stå i veien for altfor mange løpeturer til at man kalle seg en løper. I dag var det veldig gode grunner til å holde seg innendørs. Mars viste sin lunefulle side og sendte oss et realt snø-, sludd- og regnvær kombinert med ganske god vind, og det var dagen for ukens langtur.

Uten å vurdere andre alternativer enn å komme meg ut snørte jeg skoene og kom meg ut med fulladet iPhone i lomma. Musikk må man ha på lange turer.

Våren i anmars, eller...kanskje ikke.

Så bar det ut på den velkjente Eikjolveien og deretter rundt stort sett hele Ski. Snøfnuggene stakk i ansiktet, iskald snøslaps, som ble sprutet opp av egne løpeskritt og av forbikjørende biler, fant lett veien inn i løpeskoene, og motvinden forsøkte å sende meg hjem igjen. Men neida; Skal maratonmålet nås, så kan man ikke la seg hindre av slikt. Og nå er det virkelig et maratonmål! I dag har jeg meldt meg på Berlin marathon 2010. Den skal jeg klare på 3.45. Oppdaget først når jeg skulle legge inn datoen i kalenderen min at det er samme dag som Oslo Halvmaraton som jeg også har meldt meg på - men den plassen får jeg selge billig til noen andre.

Første løp på planen er Sentrumsløpet 24. april. Hadde satt meg som mål å løpe på under femti minutter, men det må jeg justere. Har løpt Eikjol, som er en forholdsvis tøff milrunde, på 47 minutter - inklusiv tryn på glatta. Nytt mål for Sentrumsløpet er derfor 45 minutter.

Treningsmengden denne uken har bikket 60 km. Det er jeg knallfornøyd med. (c:

Janicke

Ingen kommentarer: