søndag 1. april 2012

Herlig løpenerding!

Å stille klokken lørdag morgen for å være sikker på å rekke toget til Oslo for så å reise videre til Hakadal slik at man kan ta bena fatt og løpe tilbake til Oslo - vel, for en del mennesker vil det virke som ren idioti.
For å være på den sikre siden.

Men akkurat denne turen hadde jeg sett ekstra frem til av flere grunner:

  • Det er stas å løpe på nye, ukjente veier; Jeg har tråkket de fleste gater i Ski og omegn rimelig mange ganger nå. 
  • Å løpe fra A til B i steden for A til A, som på en tung dørstokkmildag kan virke nokså unødvendig. Å ta toget til B og videre til A for deretter å løpe tilbake til B og ta toget hjem igjen er kanskje ikke så mye mer meningsfylt, men det er på et vis motiverende å løpe "hjemover" hele veien. 
  • Det var en ganske stor gjeng som skulle løpe, og dermed en ypperlig mulighet til å treffe andre likesinnede - jepp, andre løpenerder - som også fant det for godt å ta toget til Hakadal for deretter å løpe tilbake.

Rett og slett et lite løpeeventyr.

Å stille klokken var naturligvis helt bortkastet. Jeg våknet lenge før og fikk god tid både til å legge inn en arbeidsøkt og til å forberede langturen. Valg av sko, klær, drikkeflaskefyll (vann og solbærsaft) og næring (energigels). Av en eller annen grunn ble jeg nervøs da jeg satt på toget. Hadde jeg på nok klær? Solen skinte men vinden var bitende kald. Kom beina mine til å orke dette? De siste dagene har ikke vært oppmuntrende i så måte. Og hvordan er egentlig de andre løperne? Nervøsiteten ble fort glemt da Anna kom på toget på Holmlia, men gjenoppstod under neste togetappe; Hvor langt vekk var egentlig Hakadal?

Hele sytten løpere gikk av toget på Hakadal og det ble en real runde med håndhilsing. Tviler på at noen av oss husket mange av navnene etterpå, men mye kan heldigvis plukkes opp i løpet av en tre timer lang løpetur. I samme øyeblikk som alle hadde fått kontakt med sine satellitter var vi igang. Mot Oslo. Hjemover.

Turen er dokumenter med bilder på Mosjonistens blogg.

Solen strålte, den gufne kalde vinden hadde gjennomgått et personlighetsksifte i løpet av togturen og førte oss vennligsinnet og støttende i riktig retning. Og praten var godt i gang før første kilometeren ble passert. Ut i fra denne gruppen å dømme er løpere særdeles trivelige og sosiale mennesker!

Mange samtaler senere, og med rundt 28 kilometer på Garmin, vinket jeg farvel. De andre skulle til Nydalen mens mitt mål var Oslo sentrum. I nedoverbakkene kjente jeg hvor slitne beina var, men det var bare å kjøre på. Og ta toget hjem.
Raus distanse på Garmin + stor velfylt London-kopp med engelsk te
+ kokosbolle + restitusjon i stor, myk stol = deilig lørdagsettermiddag.

Konklusjon: Dette skal gjentas! Ideelt sett burde jeg hatt noe tørt/varmt å skifte til; Sykkelturen hjem fra stasjonen ble iskald. Men ikke noe en nydelig, varm dusj ikke kunne fikse.

Løpelykke!

Janicke

17 kommentarer:

Silja sa...

Nesegrus beundring og tommel opp for vel gjennomført lang-langtur ;-) Silja

Nina sa...

Hørs ut som du hadde en fantastik fin lørdag!:)

lettbent sa...

Takk Silja. Lange langturer er fint, fantastisk å kjenne at man kan - og enda bedre når man deler dem med så mange hyggelige mennesker. Så ektefellen din joinet gruppen på slutten også.

Nina: Ja, virkelig. (c:

Mia sa...

A til B løping er så mye kjekkere enn A-B-A løp! Pleier å gjøre det samme når vi skal til hytten, etter handling på det lokale senteret tar de andre bilen og jeg beina fatt de siste kilometrene.
Sier som Silja: Nesegrus beundring for vel gjennomført lang-langtur!

Ingalill. sa...

Nå har jeg beundret turen på flere blogger, men jeg vet jo at du kan løpe langt, og fort. Jeg er mest overrasket over at du bare spiste en kokosbolle. (gjorde du det)
Også synes jeg alltid det er moro og se hvordan andre organiserer pulsklokkene sine. Hvilke felt som er oppe, hvor mange, osv. Mye quasipsykologi å lære der, feks
, at du prioriterer fart over distanse, kan jeg nå si med aller største sikkerhet!
Solid Arbeid!!

ania sa...

Fantastisk tur. og så deilig å løpe med andre, spesielt når turen er så lang. Jeg prøver også nye ruter, men har problem å rote meg bort og befinner meg plutselig på en motorvei. Derfor er det lurt at andre finner ruten. Jeg har beundret lenge de mosjonisten sine turer, men jeg har ikke sjangs til å følge med. Må nok trene litt alene først. Hadde også planlagt lang tur på lørdag. Veldig ambisjøss etter 2 nattevakter og med streptokkoker i halsen. Måtte revurdere planene. Turen skal taes på mandag isteden

Trudes trening sa...

Sier det igjen - dere i Oslo-området er heldige som kan henge dere på andre likesinnede. Det er ikke utbredet her i distriktet, iallfall (ja, nå er jeg jo med i en intervallgruppe hver torsdag). Høres ut som en flott tur. Nå kan du snart bare hvile på laurbærene. 21 days to go...

Skrev opp treningsdosene du tenker å ta de tre neste ukene. Ser Bakken-programmet mitt er noe lignende, men bare tre økter i uka, og det takler jeg ikke - hiver på ei ekstra økt utenom i selve maratonuka, da blir det kun to. 10 økter igjen (11 hvis jeg tar en tur i dag, kjenner venstre legg litt) - det er jammen ikke mange.. lykke, lykke til med siste forberedende fase.

Frk. Løpeskjørt sa...

Disse turene ser fantastiske ut! Når jeg blir rask nok til å henge på (yeah, right :oP ), så skal jeg være med!
Jeanette som du løp sammen med er firmenningen min. :o)

Anna sa...

Det er gøy å møte folk med samme interesse, og så gjør det jo ingenting at noen har løpt 40 maraton, noen løper sub. 3.00, mens andre grugleder seg til sin første. For gleden er jo felles!

Jeg må si jeg har stor respekt for det målretta, utrettelige arbeidet du legger ned for å nå målene dine. Ta godt vare på skrotten de siste ukene førLondon og spis mange, vel fortjente, kokosboller (har forresten lest at en sånn ikke har flere kalorier enn et grønt eple?!...ikke at vi bryr oss..)

lettbent sa...

Mia: Variasjon er alltid bra for motivasjonen, og å løpe hjem siste del av en reise eller lignende er en ypperlig mulighet i så måte. Krever litt planlegging, men er egentlig ikke vanskelig. (c:

Ingalill: Jeg spiste bare én kokosbolle akkurat da (etter en halv Skyr på national og et knekkebrød med avocado, skinke og tomat hjemme) - men det ble en ny kokosbolle til lørdagsgodis også da. Jeg kan ikke ha slikt i skapet... Når det gjelder farten på gårsdagens tur så var det ikke min skyld - ikke hele veien i alle fall. Sterk gruppe løpere, og man blir så inspirert av å løpe slike turer med andre. :cD

Ania: to nattevakter og streptokokker er ingen god forberedelse til langtur. Lurt av deg å utsette det. Hyggelig om du joiner inn på slike turer fremover - det blir flere muligheter! (c:

Trude: Det er virkelig ganske flott å ha flere mulige løpegjenger. Både Treningscampen og deltakelse på Sognsvann er jo bare en togreise+t-bane unna, helt overkommelig. Bra du har intervall-gruppe, det er i grunn det viktigste.

Jeg har ikke telt gjenstående tid i antall økter, men det er ganske fascinerende - og egentlig ganske skremmende. Nå er det bare å "safe" inn. Hvile, holde vedlike og unngå trigging av skader! Lykke, lykke til til deg også. Dette blir et stoooort løpeeventyr!

Tone: Ja, hadde for meg at det var en kobling mellom deg og Jeanette, må ha sett kommunikasjon mellom dere på fb eller noe. Veldig hyggelig jente! Ligger vel til slekta, hehe.

Anna: Ja, og noen løper ultra. Det er mye å lære i slike fellesskap, fikk noen nye tanker og ideer under/etter turen. Nyttig!

Respekten er gjensidig! Mener også at jeg har hørt at kokosboller ikke er det verste. Null næring naturligvis, men en kokosbolle er i alle fall godt for humøret. Har tre stk igjen i skapet - får se hvor lenge de lever... Sc:

frk sa...

denne turen virker utrolig flott! bra gjennomført og fortjent kokkosbolle. skal bare sanke noen flere kilometre jeg, så stiller jeg til start :) god påske!

lettbent sa...

Ja, så fort du føler dg klar bør du henge deg med. Fortsett sankingen. God påske! (c:

Astrid sa...

Så herlig! Hørtes fantastisk ut! Tror jeg må organisere en lignende tur i et roligere tempo så jeg også kan være med ;)
- Lykke til med oppkjøringen, dette kommer til å gå så bra!

lettbent sa...

Astrid: Som enkelte ville ha formulert det: "Berre gjer da!" (c:

Føler at oppkjøringen virkelig er i gang i dag - hviledag for andre dag på rad. Helt sprøtt! Sc:

Lille søster sa...

Så gøy dette hørtes ut!
Alltid artig å ta en ny rute.

Jeanette sa...

Hei Janicke! Veldig hyggelig å møte deg på lørdag :)

Veldig fint innlegg om oss løpere må jeg si og jeg tenkte faktisk mye av det samme etter denne dagen. Vi løpere er jo så hyggelige vesner, selv om jeg skjønner at bilene som passerte oss og som så oss fra utsiden kanskje føler at vi er en gjeng særinger ;)

lettbent sa...

Lille søster: ja, veldig artig! (c:

Hei Jeanette og det var veldig hyggelig å løpe med deg! (c: Man skulle jo tro at folk som drev med løping var litt asosiale - stort sett er det jo ikke en lagidrett, men denne gruppen motbeviste det. Litt sært er det jo, men jeg tror fok i bilene var litt misunnelige også: en så stor gjeng som løper smilende i solen... (c: