torsdag 6. oktober 2011

Plan for løping og løping for Plan

I den relativt planløse løpingen etter Berlin har konkurranseinstinktet fått nye utfordringer å leke med. Den viktigste er å løpe for Plans jentekampanje The Long Run.


Det ramlet inn en mail om denne kampanjen for noen uker siden, og ettersom det dreide seg om både løping, en app for iPhone - i tillegg til oppmerksomhet om en veldig viktig sak - var det bare å hive seg på.

The Long Run er en virtuell løpetur som går gjennom 49 land hvor Plan jobber for å endre situasjonen for jenter. Plans mål for kampanjen er å skape oppmerksomhet og engasjement for jenter i fattige land. 
Det er veldig enkelt, i alle fall om man allerede pleier å ha med seg iPhone/smartphone på løpetur. I så fall er det bare å starte The Long Run app'en og trykke på den godt synlige "Start et nytt løp"-knappen. Etter det kan man i grunn bare glemme hele greia til man er hjemme igjen. I begynnelsen raser det gjerne inn noen medaljer (virtuelle sådane naturligvis) for hver løpetur man tar, dermed er det ekstra stas for oss medaljegale.

App'en drar noe batteri. Kan tenke meg det er tilsvarende som RunKeeper og andre app'er som bruker telefonens "GPS". Dét var en av grunnene til at jeg ikke løp for "The Long Run" i Berlin. Kjekt å ha nok batteri til å kunne kontakte ektefellen etter målgang... I tillegg hadde det antakelig kostet en del for dataroaming - tror jeg.

Derfor var det først etter maraton det store konkurranseinstinktet satt inn. Jeg kikket litt rundt i app'en en kveld og oppdaget en toppliste. Med bare noen få plasseringer mellom meg og topp ti forduftet alle tanker om å ta et par rolige restitusjonsuker. Jeg har vel løpt stort sett hver dag siden, og etter morgenløpeturen i dag hadde jeg klatret til åttendeplass. Og hva betyr egentlig dette i praksis? Ingen verdens ting! Men det er for en god sak da. 

Kort oppsummert: Last ned og løp!

Høsten har for alvor kommet. Selv om vår og sommer er mine favoritter må jeg innrømme at høsten har noen flotte sider. Det er fantastisk vakkert i skog og mark, og temperaturen er stort sett perfekt for løping.
Søndagslangtur - pappa og SkiLøper Knut Olav i høstskogen.

I Xi'an er det foreløpig rundt 10 grader varmere, men det ser ut til å bli kjøligere der også. Begynner å bli veldig spent på høstens andre store løpshappening nå. Under en måned igjen til avreise...

Janicke


10 kommentarer:

Silja sa...

Veldig bra for de som har dertil egnet mobil, og ikke så bra for de som lever i steinalderen fortsatt (=meg).... litt kjedelig å ikke få vært med men når jeg blir rik skal jeg kjøpe en iPhone jeg også og være med ;-)

Silja sa...

Veldig bra for de som har dertil egnet mobil, og ikke så bra for de som lever i steinalderen fortsatt (=meg).... litt kjedelig å ikke få vært med men når jeg blir rik skal jeg kjøpe en iPhone jeg også og være med ;-)

Anonym sa...

The long run er et gøyalt og flott sak. Me dyr telefon trenger mann ikke, appen finnes også til android mobiler :) Løpe å løpe med gpsèn på mobilen koster ikke mere en å løpe med garmin klokka. Roaming og datalasting er bare å deaktivere, trenger bare gps :)De få gangene jeg bruker mobilen til å logge treningen, overfører jeg ingen data før jeg kommer hjem til mitt private nettverk, gjerrig som jeg er ;-)

Anna sa...

Tror ikke jeg skal konkurrere om en topplassering mot deg. Men det er helt klart for en god sak. Personlig orker jeg ikke å løpe med mobilen, bortsett fra de gangene jeg må frakte den til/ fra jobb. Synes jeg liksom blir så anstrengt i skulderen/ armen, uansett hvor mye jeg fokuserer på å slappe av.

lettbent sa...

Silja: Ja, den krever en smartphone denne kampanjen. (c:

Ståle: Grunnen til at jeg trodde det ville koste er at kart-appene ikke fungerer når dataroaming er slått av. Kunne selvfølgelig testet å starte appen utendørs i B for å sjekke, men ettersom batterilevetiden var et issue var det ikke aktuelt denne gang uansett. Håper forøvrig det snart blir en god prisløsning med databruk i utlandet. Det er jo litt av et verktøy når man er turist - om det bare ikke kostet en formue å bruke data.

Anna: Hadde sjelden med telefon før selv, men etter at jeg begynte å bruke den både til musikk, fotografering til bloggen, RunKeeper (en periode) og tilgjengelighet for barna (evt. mulighet til å ringe hjem på de lengste turene) så har jeg vent meg. Men det er mye som kan irritere/plage når man løper - kjenner til det. (c:

Astrid sa...

Har dessverre nedgradert den eldgamle iphonen min for å få den litt raskere, så jeg fikk ikke lastet ned denne appen :( Ellers sier jeg som Ståle, at du bare kan deaktivere datatrafikken, trenger ikke det for at det skal funke.

- Klar for søndag? :-)

lettbent sa...

Klar for søndag? Jaaaa! Meldt ganske vått vær, så familien blir nok hjemme, men jeg ser frem til en real treningsøkt i nye trakter. (c: Ser det er en del stigning ved 10 km. Er den tøff, eller ser den bare sånn ut på løypeprofilen? Sc:

Astrid sa...

Ja, det er en del oppoverbakker der, husker jeg gikk litt. Men det er også eneste stedet det er skikkelig bratt. Det blir ikke noe problem for deg :) Ellers er det litt terrengløping, steiner og røtter, før vi kommer dit tror jeg, så jeg har pakket ned terrengskoene - i hvert fall hvis det blir vått og sleipt kan de være greie å ha.
- Men vi satser nå på sol, da!

lettbent sa...

Hvordan man fikser det er avhengig av farten... Har sagt til meg selv at jeg skal ta dette som trening, men er ikke sikker på at jeg har oppfattet det helt. Null tillit, hehe. Gleder meg uansett. (c: Og ja, vi satser på sol!

Astrid sa...

Det er klart, det jeg mente er at du nok flyr oppover de små kneikene uten større problemer... Kan se for meg at du har gode sjanser for en bra plassering, så konkurranseinstinktet vil nok vekkes underveis! :-)