lørdag 15. oktober 2011

Solid treningsøkt i Oslo

Ny løpshelg! KK Mila i Oslo denne gang. Det begynte å krible allerede da jeg fant frem dagens antrekk. Og mens vi er inne på antrekksfronten: overtrekksbukse har i dag havnet høyt opp på listen over nødvendig treningstøy. Det var meldt om ti plussgrader og strålende høstsol og løpeskjørt var derfor et naturlig valg. KK Mila er tross alt et dameløp. Min instilling er at så lenge man holder seg varm på overkroppen er det ikke så farlig med bare bein. Ting kan imidlertid tyde på at det synet ikke deles av så mange andre. Det ble en del rare blikk....og det var litt kaldt.
Kronisk gåsehud - og mine kule Asics Gel Tarther.

Basen for KK Løpet var Aker Brygge. Det gikk kjapt å få hentet startnummeret (ti minutter senere var køen ti-doblet), og så ble det rikelig med tid til å surre rundt. Det strømmet på med folk, og blant dem en SkiLøper, SRM-folk, Treningscamp-løpere, Mossjonister og løpebloggere som det var veldig hyggelig å hilse på.

Etterhvert var hele plassen tettpakket med glade kvinner i løpeklær, og det var et fantastisk skue da oppvarmingsaerobic'en vugget massene hit og dit, opp og ned.
 Folksomt på Aker Brygge!

Aldri har jeg sett så mange henge med på oppvarmingen så synkront og med slik iver! Kvinnene som var med på KK Mila var med for "hele pakka". Gøy!

Så var det alvor. Den siste tanken angående mål for løpet suste gjennom hodet omtrent samtidig som speakeren ropte "GÅÅÅÅ": - Jeg vil være blant de ti beste, ideelt sett blant topp fem!

Det store antallet løpere som presset seg helt frem ved startstreken gjorde meg litt bekymret; det var antakelig veldig mange gode løpere. Men feltet strakte seg raskt ut. Etter de første femhundre meterne, på stripa mot Frognerkilen, hadde jeg sju-åtte løpere foran meg (så langt jeg klarte å telle), men passerte to før det første kilometermerket dukket opp. Det så lyst ut i forhold til topp ti-målet, men de som lå foran så sterke ut og enhver tanke om topp fem forduftet like brått som den dukket opp ved start.

Farten lå på litt over fire min/km. Det er greit nok den første kilometeren, men det blir for tøft å holde de øvrige ni. Jeg sakket halvhjertet av bittelitt og ble snart passert av to, frem til første drikkestasjon ved 2,5 kilometer innerst i Frognerkilen. Deretter gikk traseen inn på Bygdøy og i vakker høstnatur. Det gikk opp og ned på myke, høstblad-kledte stier og blant forfjamsede turgåere, før vi igjen beveget oss mot den lange flate strekningen fra Bygdøy tilbake mot Aker Brygge.

Jeg fokuserte på den nærmeste løperen foran og var lysten på å passere, men klarte ikke kutte avstanden mellom oss nevneverdig. Det fikk meg imidlertid til å jobbe hardere, og ingen passerte meg heller.

Etter å ha løpt med god klaring hele veien ble det plutselig veldig folksomt. De siste 2,5 kilomterne ble slalomløping mellom de aller mest avslappede mosjonistene som gikk og/eller jogget 5-kilometersdistansen. Det var greit nok, men man kan kanskje se på en litt annen løsning neste år.

Vel i mål ble det igjen tid til litt sosialisering, og Treningscampen, med Siri som dronning, viste seg å ha tatt storeslem på fem-kilometeren. Gratulerer!
 Endelig - champisdags!

En bra goodiebag og champis ble topp avslutning på dagens løp - selv om det nå hadde vært greit å få vite om jeg faktisk kom blant topp ti.

Jeg har sans for KK Mila, og mye var veldig bra, men det er nok å forbedre til neste år:
  • Den evige utfordring er doer. Det må informeres om hvor, og det må være mange nok av dem. 
  • Jeg synes også det bør være litt vinnerfølelse for den som kommer først i mål på ti-kilometeren. I dag må hun ha blitt én blant massen av femkilometers-joggerne. 
  • Resultater! Ingen SMS er mottatt, og det gjelder visst mange. Resultatlisten som ble lagt ut (i form av et excel-ark) sent lørdag kveld inneholdt alle løpere, uten info om hvilken distanse de faktisk hadde løpt, i en liste sortert på startnummer. Sluttiden fikk man jo, men plassering er også artig - selv om det viktigste selvfølgelig er å delta.
Men altså; mye var veldig bra! 

Nå håper jeg verken anstrengelsen eller champisen sitter igjen i beina når det bærer ut på langtur i morgen kl 09:00.

Janicke

24 kommentarer:

Ingalill. sa...

Gratulerer!
Det sjampisbordet gikk jeg glipp av, var altfor opptatt av bagasje og goodiebag kø. (det lukter nå peppermynte i alle rom)

(Jeg overhørte et par damer som holdt på å le seg ihjel av noen i shorts, kanskje det var det og skjørtet de egentlig snakket om?)

Siri sa...

Gratulerer igjen Janicke, pent med topp ti når du ikke kjører maks:-)


Jeg løp i singlet og superkort shorts jeg altså, og ble bare kald mens jeg ventet på den forsinkede starten og ikke minst på premieutdelingen som først ble etter kvart på fire - over 1 time etter målgang... (Jeg innrømmer at jeg ler av de som stiller med hel jakke og lang bukse, og gjerne også sekk. Shame on me!)

Anna sa...

Fantastisk stemning på brygga, var innom en tur med barna og angret litt på at jeg ikke valgte å løpe. Men noen ganger er det godt å stå på sidelinja også.
Helt høl i hue resultatliste, jeg måtte selvfølgelig inn og snoke; ut igjen rett etterpå, like uviten om hvordan egen (antatt) innsats ville passet inn. Men du jobba tydeligvis bra, og har nå fått en fin oppladning til morgendagens langtur. Enjoy!

lettbent sa...

Ingalill: hehe, peppermynte i alle rom. Herlig. Det kan godt ha vært meg de lo av, men det var opptil flere campere som også løp i shorts. Tilsammen var vi vel minst en fire fem stykker (eh), men så gjorde vi det ganske bra da (c: Kort var det eneste rette under løpet, etter min mening. Problemet var bare før og etter...

Siri: Joda, totalt sett kjørte jeg så godt som fullt. Det var bare i starten jeg sakket av litt. Vil helst slippe å gå helt tom tre km før mål... Kult med din seier! Grattis igjen.

Anna: Ja, det var litt av et folkeliv der i dag. Det var veldig artig. Det er fint å stå på sidelinja noen ganger også, ikke minst av hensyn til familien. Sc:

Frk. Løpeskjørt sa...

Grattis med nok et flott løp!

Stian og Heming var litt usikre på hvem som var hva og hvem som ledet siden det dukket opp røde nr (10 km) og blå nr (5 km), men så også plutselig oransje nummer. Det var et veldig fint løp, men med et visst forbedringspotensiale, ja. Doer og fartsholdere som var lovet var borte som dugg for solen. Og starten var jo katastrofal. I tillegg til 10 km-skiltet hvor utrolig mange stoppet. Nesten alle jeg var sammen med i dag stoppet klokkene sine der, og noen stoppet også helt opp og trodde de var ferdige.

Hehe, jeg overhørte jo noen som kommenterte skjørtet ditt at det så kaldt ut, i det jeg møtte deg. Jeg syns heller synd på alle de som løp med lue, buff, vanter, jakker og flere lag under. De må ha dødd av varme. Jeg hadde t-skjorte og det var jammen en del som stirret på det også. Jeg angret forøvrig på at jeg ikke tok løpeskjørt, for jeg ble så varm på beina underveis. Og de løse ermene mine forvant fort ned, det ble for varmt.
Less is more!

Frk. Løpeskjørt sa...

Ingalill: Sjampisbordet sto av en eller annen grunn helt nede ved Brygga på Aker Brygge. Jeg lette fælt etter det og kunne ikke skjønne hvorfor det var plassert langt vekk fra alt annet. Men den var veldig god da. Begge glassene jeg fikk i meg. :oP

Régis sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Astrid sa...

(Blir gal av denne automatiske innloggingen - beklager!) Det jeg ville si, var:

Gratulerer med nok en kjempebra plassering! :)
- Klart du løp med skjørt, hallo, det var jo sol og alt!

Du er vel allerede godt i gang med langturen din - sikkert flott i fint høstvær, kjenner jeg er helt misunnelig! Håper det blir en bra tur :)

Silja sa...

Grattis med vel gjennomført KK mil :-) Ses kanskje neste helg; da skal du klinke til skikkelig og da blir det ikke noe slalåmløping!!

Ingunn sa...

Hyggelig å endelig hilse på deg! Ja, forbedringspotensialet har dette arrangementet, men moro allikevel. Var spent på resultatet ditt (og forsåvidt også egen plassering), men det kan man jo se langt etter. Å lete i Excel-arket etter en rask Janicke ble litt mye bry..

lettbent sa...

Toneklone: Løpeskjørt vekker litt oppmerksomhet generelt, men det ble nok en snakkes i går. Det byr jeg gjerne på, hehe. Altfor mange hadde på seg altfor mye.

Helt klart en del ting de kan forbedre til neste år. Tikilometers-skiltet så jeg, tok det for gitt at målgang var inne på plassen. Men det var jo faktisk hyggelig for da tok jeg faktisk ny pers på mila! (c: Endelig plassering ble nummer 16. Jeg tenkte ikke på at det var folk bak i løypa som startet senere og dermed slo meg på tid. Jaja, fornøyd uansett - selv om topp ti hadde vært moro da.

Astrid: Ja, så ble ikke plasseringen sååååå god likevel, men godt nok. Pers var egentlig morsommere kjenner jeg. Litt tungt å komme i gang på langtur i dag, men det løsnet etterhvert. Det var ganske så vakkert i høstsolbadet åkerlandskap. Nå skal jeg restituere resten av dagen og morgendagen. Ha en strålende søndag!

Silja: Gleder meg til Hytteplan nå. Skal forberede meg litt bedre til den enn til KK, så kan jeg kanskje klare målet jeg så ivrig satte opp i sommer engang (42 min). Det krever bare litt høyere tempo enn i går, men på den annen side litt mye å håpe på å ta ny pers to helger på rad. Vi får se. Vi ses nok der! (c:

Ingunn: Ja, så hyggelig å treffe deg i går! (c: Resultatlisten var håpløs, men nå har kondis lagt ut ordentlige lister, så sjekk der om du ikke allerede har gjort det. Synes det var tøft av KK å satse så skikkelig, så da er det vel bare å forvente at det glipper på enkelte ting. Håper de er flinke til å samle inn deltakernes erfaringer og bruker det til å rette opp det som ikke var bra i år. Når er neste løp for deg?

Frk. Løpeskjørt sa...

Ja, jeg skjønte heldigvis også at målgang fortsatt var på Aker Brygge, og at løypa rett og slett var for lang. Det ante meg allerede ved 8 og 9 km, som jo teoretisk burde vært på samme sted som 1 og 2 km-skiltene. Men da alle rundt meg gikk ved passering 10 km-skilt, ble jeg jammen en smule usikker på om jeg var i mål eller ikke. Trodde kanskje det var noe jeg ikke hadde fått med meg, og følte meg nesten litt teit som fortsatt løp. :oP

Uansett var det et veldig fint arrangement. :o)

Men jeg overhørte noen som mente at vinneren skulle ikke være den med best tid, men den som var først i mål, så da bør jo det gjelde din plassering også. Ergo; blant topp ti. :o)

lettbent sa...

Skjønner at det skapte en del usikkerhet. Hadde nok lurt litt selv, dersom jeg hadde sett det km-merket.

Det med først i mål og beste tid er litt vrient. De beste burde jo stille seg lengst frem, slik at det ble samsvar på det, men det må ha vært nærmest håpløst å skulle komme seg gjennom plassen i går dersom man var sent ute med bagasjeinnlevering f.eks. Puljeinndeling ville sannsynligvis hjulpet på det også...

Frk. Løpeskjørt sa...

Vanligvis klager jeg over at kun vinnere blir nevnt og ingen andre i løp, nå klager jeg over at her ble ikke vinnerne nevnt i det hele tatt. (En balanse hadde vært fint) Det viser jo kanskje filosofien til dette løpet, i og med at vinneren var den som var først i mål, ikke den som hadde best tid (nå hadde vel vinnerne begge deler, men likevel).

Jeg trodde jeg sto ganske langt fram, siden vi sto i fremste halvdel under oppvarmingen, men da det nærmet seg start tror jeg alle bak oss var 5 km, og jeg skjønte jo da vi begynte at vi sto ikke relativt framme, vi sto nesten bakerst. Og da var til og med snegla meg dømt. Det var som å løpe med en vegg på alle kanter.

lettbent sa...

Man skal feire vinnerne litt, samtidig som de andre også må få sin plass. Premieutdeling lenge etter målgang er jo også synd, for da har de fleste gått. Ikke helt det samme å stå på pallen da. Sc: Oppsummeringen er vel som vi har slått fast: mye bra, men litt å gå på til neste år. (c:

Frk. Løpeskjørt sa...

Helt klart! Herfra kan det bare bli bedre. :o)

Ingunn sa...

Jeg har allerede sendt tilbakemelding til kk. De har jo et kjempegodt utgangspunkt med løypa i byen og god stemning blandt deltagerne.
Har ikke fler løp på programmet i år. Jobber neste helg, så hytteplanmila blir det ikke på meg i år. Jeg får bare følge med, for det er jo kjempegøy!

lettbent sa...

Bra at du gir tilbakemelding. De bør sette pris på det, for som du sier: de har så godt utgangspunkt.

Synd du ikke får vært med neste helg, men det blir vel nok rapporter til at du nesten føler det som du var med selv etterpå (c:

ania sa...

Gratulerer!!!
Vurderte veldig lenmge om jeg skal løpe KK-mila, men etterhvert fikk jeg bakvakt på jobben. etter å løse din innlegg fikk jeg virkelig lyst på å være med. Skal sikkert melde meg på flere løp neste år. Det er de løpene som gir best motivasjon.

lettbent sa...

Takk Ania! Synes absolutt du skal delta neste år. Mila er jo "ingenting" for deg som har løpt maraton. Det er noe av det beste med å ha gjennomført skikkelig langdistanse: Kortere løp virker plutselig mye - kortere. (c:

Organiserte løp har blitt viktige for meg de siste par årene for å holde motivasjonen oppe. Det gir dessuten en bedre indikasjon på formen enn den vanlige treningen - og er en veldig god trening i seg selv; Jeg klarer aldri å presse meg så bra på trening som jeg gjør på løp. Stå på! (c:

Endorfinlykke sa...

Gratulerer med vel gjennomført - løper som lynet, som vanlig! Jeg skulle gjerne vært med - fikk sansen for jenteløp etter iformløpet. Men nye løp har også som regel en del svake punkt. Håper det forbedres til neste år. Hva blir ditt neste løp?

lettbent sa...

Takk for det, men det var i såfall enda raskere lyn der ute. (c: Etter å ha forsøkt mange veldig forskjellige løp har jeg funnet ut at jeg liker mangfold på den fronten også: Dameløp og mikser løp, asfalt og terreng, store løp og små løp. Neste løp blir Hytteplanmila på lørdag, deretter hvile frem til maraton i Kina (iiiik). (c: Hva med deg? Hytteplan?

Cruella DeVille sa...

Jeg var med, og syns at KK har stort forbedringspotensial som løpsarrangør. Jeg var feks en av de som tenkte at KK-MILA var ei mil lang, men dengang ei.

lettbent sa...

Cruella: Ja, forbedringspotensiale er det ingen tvil om at de har - og det regner jeg med at de får rikelig med tilbakemeldinger på. Jeg har i alle fall meldt mine synspunkter - positive og negative - tilbake. KK 1,04 Mila klinger liksom ikke like bra som KK Mila, så den får de forsøke å justere neste år. Kanskje ikke så dumt om starten går et sted på andre siden av broa, da får man både kuttet ned løypa, og det kan lette puljestartavvikling som det bør legges opp til neste gang.

Begynte du å gå fra 10 km merket? Gikk det bra med deg ellers?