fredag 14. oktober 2011

Dilemma - KK-mila og Hytteplanmila

To helger, to løp. Begge løpene er på ti kilometer, men det er to ganske forskjellige løp:

KK Mila - et nytt dameløp, midt i Oslo. Jeg har store forventninger til Goodiebags og må innrømme en barnslig (men over 18 år) glede over at vi visstnok skal få champis etter målgang. Det blir kjendiser og det kommer til å være damer i alle former og fasonger. Deltakerenes målsetninger kommer til å sprike enormt, men jeg mistenker at de aller beste løperne holder seg unna dette arrangementet. Spesielt siden det krasjer med Furumomila som vel anses som mer... tja... seriøst? KK Mila blir sikkert kjempeartig, vel så mye for det som skjer rundt som for selve løpingen.

Neste lørdag er det Hytteplanmila, et løp det går gjetord om i mosjonistmiljøet på grunn av at:
  1. det visstnok serveres fantastiske boller der, og
  2. løypa er rask og gir god mulighet for nye perser på tampen av sesongen

I tillegg husker jeg å ha lest på andre løpeblogger at selv om løypa er flat og fin, så avslutter den med oppoverbakke mot mål. Det er alltid hardt, og det vil ikke forundre meg om et og annet tidsmål har røket med sekunder akkurat her.

Så; dilemmaet. Hva skal målene være? Å kjøre hardt to lørdager på rad blir muligens i overkant, og mest fordi det er langtursøndag denne helgen. Det er den eneste skikkelige (les: sykt lange) langturen det er tid til mellom Berlin og Xi'an, og hvordan det føles å løpe 35 kilometer dagen etter et milløp hvor jeg har kjørt på for fullt har jeg bange anelser om. Hva om jeg bare (ah, jeg kjenner at det ikke kommer til å bli slik allerede nå mens jeg skriver det...) tar det forholdsvis rolig? Derved legges det mest mulig til rette for en bra langtur, og så satser jeg på pers på Hytteplanmila? Får grunne litt mer over dette frem til startsskuddet går.
Fersk asfalt slynger seg gjennom velkjent løpelandskap.
På dagens treningstur oppdaget jeg at så godt som hele Eikjolrunden min har blitt asfaltert. Litt vemodig; det har hatt ekstra sjarm å løpe på denne veien uten asfalt. Men, for å se det på den positive siden har det nå blitt en strålende runde for rulleskiløpere.

KK Mila neste, men først: FREDAGSKVELD!

Lykke til til alle andre som skal løpe i morgen, enten det er KK Mila eller Furumomila eller et annet løp.

Go for it!

Janicke

6 kommentarer:

Ingalill. sa...

Lykke til.
Nå fikk du også meg til å glede meg til sjampis og goodiebag. Jeg drømmer om sokker, luer og hansker
, og ikke intimvask og tamponger.

Ser jeg deg på seierspallen imorgen skal jeg rope. Tror ikke noe på dette ta det med ro opplegget -)

lettbent sa...

Goodibags må ikke undervurderes. Kompresjonssokker, lue og hansker hadde vært midt i blinken!

Du behøver ikke bekymre deg for noe roping, skal gå klar av pallen. (c;

Silja sa...

Jeg er pro Furumomila men KKmila høres ut som at passer litt bedre med dine andre planer ;-) Hytteplanmila er en lett løype men man må ikke se seg blind på dette og tro at persene kommer av seg selv.... de må jobbes med her som i alle andre løyper. Men det er lange flatt strekk og veldig lite svinger, så absolutt bra løype for de som løper fort. Kun en liten "små-seig" kneik etter ca et par km (som man knapt kan regne som en bakke) og en bakke på slutten. Den siste bakken ville jeg ikke frykte, den er kort (~200m kanskje) og små-bratt men ikke vanskelig på noen måte ;-) Det er jo tross alt siste innspurt ;-) Lykke til i dag! Silja

Anna sa...

Jeg mener å huske at du kommenterte noe på et annet blogginnlegg, som jeg trykket hardt til mitt hjerte, om at man ikke kan og bør satse på å bli god på både å løpe langt og kort/ fort samtidig. Så da kan man vel ikke forvente bedre resultater for hvert løp man deltar på?
Jeg tenkte å ta KK-mila som en teningsøkt og fyre løs på Hytteplan, men nå utgår KK for meg og jeg "satser" på Hytteplan. Selv om jeg har forsonet meg med at en pers på 10 km får vente til neste år.
Løypa der er forøvrig som Silja beskriver, frem til 5 km er det lett som en plett, så blir det litt, nesten umerkelig stigning, før det avsluttes med den siste spurtbakken. Stemningen er god, bollene ditto, og andelen "elitemosjonister" er høy. Vi sees, og lykke til på KK- mila idag, regner med å se deg på topp 5 -lista;-)

Astrid sa...

Jeg synes heller ikke du trenger å frykte den siste bakken på Hytteplanmila, den er så kort. Det er definitivt en rask løype, så jeg synes godt du kan klemme til litt. Men først: lykke til i ettermiddag! :)

lettbent sa...

Silja: KK Mila hadde sin sjarm. Fin rute med Bydøy og så godt som paddeflatt før og etter. Selv om jeg har hørt at Hytteplanmila er rask har jeg total respekt. Har det for alle løp i grunn. Det er vel den skrekkblandede fryden som gjør det så gøy. (c:

Anna: Ja, det er helt rett. Jeg har bare en tendens til å glemme det selv. Ser det på klokka da, mil-tiden har ikke forandret seg stort fra i fjor - men så har jeg ikke satset mest på de hardeste intervallene og det høyeste tempoet i treningen mot maraton. Forundrer meg ikke om persen får stå til neste år. Topp fem glapp fra start, men tror jeg er blant topp ti. Godt fornøyd med det.

Astrid: Takk. Godt å høre at den bakken ikke er så ille som jeg har bygget den opp til å være i tankene. Satser på å klemme til!