søndag 23. januar 2011

Champisdags!

Før januar la jeg inn et mål for årets første måned på Garmin connect: 250 kilometer. Jeg tenkte vel egentlig at dette skulle omfatte både skigåing og løping, med "ved en inkurie" ble det bare løping. Jeg har ikke funnet ut hvordan jeg kan endre på dette, så da er det bare en ting å gjøre: forsøke å løpe 250 kilometer i tillegg til langrennsturene. Man vil jo helst ikke ha uoppnådde mål så tidlig på året.

Begynnelsen av januar gikk bra, men så tok formen seg en tur i kjelleren. Det var psykisk nedbrytende - og heldigvis samtidig motiverende - å se at jeg ikke var i rute på Garmin dashboardet. Derfor har jeg trent hver eneste dag den siste tiden og i dag - endelig - tok jeg igjen "today"-streken. Hurra!
Today-streken er passert. Ignorerer glatt at det fortsatt skal gjøres unna 67 kilometer på åtte dager - inntil videre.

Enda mer gledelig var det å ta ny pers på antall kilometer på en uke. For første gang rundet jeg 90 kilometer. Det er lenger enn to maratoner på en uke det, bare brutt opp i mer komfortable etapper (selv om det ser ut som om jeg hadde det litt tøft i starten av dagens langtur).

Er det Garmin eller jeg som sliter i begynnelsen av turen; 220 i puls? Tviler på det.

Kan ikke nekte for at jeg er fornøyd med meg selv nå, og overmodig leker jeg med tanken på å klare 100 kilometer på en uke. Der går nok "smertegrensen" - med mindre jeg kutter ut familien eller jobben. Ikke særlig aktuelt med andre ord.

Enda en gledelig opplevelse i dag var at jeg klarte å klemme i meg en hel tube med energigel på under ett minutt. Tidligere har jeg brukt lang tid, tatt litt og litt og slitt med å klare å svelge den klissete, sanasolaktige substansen. I dag klarte jeg å adlyde meg selv; klemme tubens innhold inn og svelge unna. Det lover godt.
Champisdags!

I kveld skal Dag og jeg følge et av våre mange nyttårsforsetter; drikke champagne for å feire store og små begivenheter oftere. Hovedårsaken(e) er riktignok at mitt nyetablerte selskap Commasign har sendt de første fakturaer, fått inn penger på konto og har fullt opp med oppdrag ut mars, men ny pers og vellyket inntak av gel er gode tilleggsgrunner!

Skål!

Janicke

11 kommentarer:

Silja sa...

Stilig ;-) 90km på en uke er jo sykt! jeg fatter ikke hvordan det er mulig....eller det jeg mener å si er vel heller at "JEG ville aldri klart det"!! Klapp på skulderen til deg og ny sjampis'n, velfortjent!! :-)

Astrid sa...

Jeg er imponert, over både det ene og det andre! Lykke til både på jobb- og treningsfront, og litt av et nyttårsforsett dere har, kos dere med en velfortjent skål! :)

Anna sa...

Så utrolig bra innsats. Sjamppisen er velfortjent, man skal feire de små tingene her i livet, gjerne på en hverdag! (ikke at 90 km i uka og et enkeltmannsforetak er småting!!)

lettbent sa...

Silja: 90 kilometer er mye, og nesten ikke mulig når man har både unger og jobb (og hund som er for liten til å være med på så mange turer). Jeg har knapt sittet ned annet enn når jeg har jobbet denne uken synes jeg - og i dag blir det fantastisk deilig med hviledag. (c:

Astrid: Tusen takk - og nyttårsforsettet anbefales. Man må drikke champagne (evt Cava) litt oftere. Feire litt mer. Foreslår champagne etter 42 fullførte i Berlin - det blir nok kroken på døra den kvelden, men jeg mistenker at den kvelden ikke blir lang uansett, hehe.

Anna: Ja, feiring er viktig, å forstørre noen av de mange gleder som finnes i hverdagen, men som vi knapt tar oss tid til å registrere. (c:

Anne-Brit sa...

Jeg er imponert!

Lille søster sa...

Wow! Sånn skal det gjøres! Inspirerende.

Endorfinlykke sa...

Åh WOW, jeg bøyer meg i støvet! Får du ikke vondt noe sted av all løpingen?
Når hiver du innpå Gel - på turer over mila?
Du er flink!!

lettbent sa...

Tusen takk. Det er litt som skal klaffe for å få det til, men veldig artig å passere gamle bestenoteringer (c:

Marit:
Foreløpig ingen ordentlige vondter. Man kjenner jo litt her og der etter såpass mange påfølgende løpedager, men ingenting som plager verken underveis eller etterpå. Lykkelig så lenge dét holder.

Gel skal jeg ta når jeg skal løpe lenger enn 15, 20 kilometer tror jeg. Mest for treningens del - altså treningen på å klare å innta gelen. På denne tiden av året klarer jeg meg stort sett veldig greit uten noe tilført energi inntil 20 km omtrent.

Atle sa...

Gratulerer Janicke, vi følger med fra California. En kan nesten ikke drikke for mye Champagne, for å sitere Napoleon "Champagne! In victory, one deserves it; in defeat one needs it.” - Napoleon"

9 mil høres veldig langt ut. Her blir det mest intervall (4x4) og da blir det ikke så mange kolometer.

Mer om Champagne, økonomen Keynes sa mye dumt, men på slutten kom han til noe fornuft. På dødsleiet skal han ha sagt: “My only regret in life is that I did not drink more Champagne."

Anne Mette Lie sa...

Du imponerer! 90 km på en uke er helt sprøtt! Jeg ligger jo bare på ca 30 km i uka, og pleier være fornøyd om jeg tipper over det. Begriper ikke hvordan du får tid! *respect*

lettbent sa...

Atle: Takk. Man bør absolutt drikke mer champagne. Både Napoleon og Keynes var tydeligvis svært siviliserte mennesker på det området. (c: Ni mil er helt klart langt, og jeg kommer ikke til å legge meg på det nivået fast. Viktig med variasjon også - kjører minst en 4 x 4 hver uke. Synes det hjelper meg å bli raskere. Opplever dere det samme? Håper (og tror) dere nyter tilværelsen. Nokså misunnelig på klimaet dere bor i...

Anne Mette: 90-kilometers-uka klemte jeg inn løping ved hver eneste mulighet synes jeg. Sofaen fikk stort sett fri, hehe. Blir en stund til jeg tar såpass mye mengde igjen, men en uke med 100 kilometer før høsten, det vil jeg ha. (c: