tirsdag 4. januar 2011

Sentrumsløpstanker og skimaratonfrykt

Femti kroner er ikke et vesentlig beløp, men det irriterte meg litt at jeg ikke fikk ut fingeren og meldte meg på Sentrumsløpet før 31.12. Kondisrabatten på 25 kroner hjalp litt da - og naturligvis er ikke dette noe som plaget meg mer enn det minuttet det tok å melde seg på. Jeg fikk i alle fall meldt meg på før neste prisintervall - og viktigst av alt; nå er jeg påmeldt.

I fjor var målet å komme under 45 minutter. Det var tøft, men i følge Garmin var kilometertiden godt under 4:30. Jeg hadde jeg full kontroll og lå an til å komme inn på under 44 minutter. Det var en helt fantastisk følelse, og fy som jeg presset meg på slutten. I alt viraket ved målpassering glemte jeg å trykke på stopp-knappen men jeg kom på det etter noen sekunder. Da jeg kikket ned var jeg spent på om den ville vise 43 eller 44 foran, og hjertet stoppet nesten da jeg så det sto 45:12. Hvordan var det mulig? Jeg kunne da ikke ha tapt så mye på de siste femhundre meterne? Så oppdaget jeg det; Garmin viste jeg hadde løpt lenger enn løypeoppmålingene tilsa. Jeg hadde stolt blindt på at Garmin viste korrekt måling. Snakk om begynnerfeil.

De neste tankene var; hva er da min offisielle tid? Kom jeg under 45? Hvor lang tid tok det fra jeg passerte målstreken til jeg trykket på stoppknappen? Kunne det ha vært så mange som tolv sekunder? Antakelig ikke. Skuffet, og med to legger som truet med krampe, tuslet jeg slukøret avgårde for å møte de andre SkiLøperne som hadde deltatt. Fikk ikke medalje engang ettersom den lå askefast på Island.

Heldigvis endte det lykkelig; Seks sekunder på riktig side av 45-tallet. Mål oppnådd. For en lykke, tross alt.

Hva med Sentrumsløpet 2011? Foreløpig har målet bare vært å gjøre det bedre enn i fjor, men det er vel litt lite offensivt? Jeg må finne ut et bedre mål der.

Noen ganger tenker jeg at jeg skal gjøre helt enkle ting, finne ut noe, sjekke et eller annet, men så blir det med tanken. Dag etter dag - og noen ganger uker. Jeg har tenkt det om å finne ut når Holmenkollen skimaraton egentlig går. Jeg har hatt for meg at det er i slutten av februar, men ikke visst akkurat når. Komisk nok fant jeg det ut nå på min egen bloggside... Alt annet enn komisk er det faktum at det er allerede den 5. februar - bare én måned fra i dag!! Scheisse! Skarve fire kilometer holder neppe som trening til et 27 kilometersrenn. Her må det gjøres noe, treningsplanen både for uka og måneden må legges helt om. Nå blir det skigåing ved enhver anledning - i alle fall en god del anledninger (er bare for glad i løping)!

Janicke

6 kommentarer:

Anna sa...

Ikke stress med ski-treninga, med mindre du har ambisøse mål om en god tid i Holmenkollen. I fjor gikk jeg Skarverennet (28 km?) etter en 4-5 turer, inkludert familieturene i påsken...Du er i så god form at mye kommer gratis.
Sentrumsløpet blir en veldig spennende start på løpesesongen. Mitt mål iår er som ditt ifjor. Akkurat nå kjennes det veldig utenkelig å løpe på 4.30 tempo i 10 km, men det er heldigvis noen måneder (og mange intervall-økter) til!
Har du noen tips å komme med?

Ingalill. sa...

Ikke for å gni det inn - men de som meldte seg på 1 2010 får t-skjorte også :-
- siste jeg gjorde før jeg dro på nyttårsfest.

Under 45 går som en lek!
(men den skigreia høres skummel ut)

lettbent sa...

Anna: Godt å høre! Ski er jo "lettere" en løping, men armene...hjelp. De må trenes! (c:

Sentrumsløpet blir bra. Godt å komme igang med et løp allerede i april. Som du sier har vi noen måneder frem. Jeg forsøkte å finne et treningsprogram som jeg brukte i fjor, men har ikke lykkes. Som du sier bør det med noen intervall-økter. Jeg har sansen for 4x4 som både er hyllet og utskjelt, men når det gjelder intervaller er det nesten bare fantasien som begrenser har jeg etterhvert skjønt. Bakkeløp - både kort og lang - er nok også smart. Løpet starter jo med bakken opp til slottet. Dumt å gå på en smell der - som mange gjør. Skal lete litt mer etter det treningsprogrammet.

Ingalill: Kunne jeg fått t-skjorte og betalt 50 kr mindre om jeg bare hadde funnet en kortere vei fra tanke til handling?? Jaja, lekse lært... Synes både under 45 og skigreia virker skumle, men jeg fikk et veldig bra sitat i dag: Courage is doing what you’re afraid to do. There can be no courage unless you’re scared…. Så jeg velger å se det som mot - i stedet for idioti (understreker "velger" - er ikke overbevist).

Espen sa...

Synes ikke at noe anna mål enn PB på 10km er noe vits jeg.
45 er uansett en meget god tid. 10km er veldig vanskelig å løpe. Selv varierer jeg voldsomt på 10km prestasjonene mine - utifra om jeg sprekker eller ikke =) 10km er bare å løpe så fort man kan i 10km - så får du stoppe klokka i mål og se åssen det gikk =)

Anne-Brit sa...

Nå ble jeg minnet på at jeg burde ha meldt meg på Sentrumsløpet. Men t-skjorta får man visst hvis man melder seg på innen 16.1. Da har vi et mål!

lettbent sa...

Espen: Ja, det er vel sant at PB er viktigst - ikke hvor mye bedre PBen er. Har ikke løpt så mange 10 kilometersløp, så jeg har lite erfaring med hvor jevne prestasjoner jeg kan klare. Greit, jeg går for det. Det blir antakelig hat nok å komme under 45 uansett.

Anne-Brit: Er det riktig? Får vi t-skjorte likevel? Merkelig barnslig glede over dette, men medaljer og t-skjorter fra løp er litt artig. Bare å melde seg på da...for deg også mener jeg. (c: