torsdag 27. januar 2011

Stølhetsgeneratorer

O hildrande du! Det har gått omtrent en uke siden jeg brautende påsto på denne blogg at jeg (nesten) aldri blir støl... Den påstanden er riktig, men den stølheten som har rammet forside og bakside av lårene mine i dag er på nivå med den som intraff dagen etter maraton i 2007. Au, au, au!

Gangen min minner mest om en 90-årings, og jeg må peppe meg før trapper, spesielt nedover, skal forseres. Antakelig skyldes dagens miserable tilstand 200-metersintervallene på SkiLøperne-økta på tirsdag. Det var glatt og jeg hadde valgt bort de piggede skoene til fordel for de lette Aegisene. BIG mistake!

En gryende stølhet var der da jeg løp sammen med Tindra dagen etterpå, men etter de første par, tre kilometerne løsnet det og jeg kunne flyte på. Å løpe med hund er veldig fint, og en irsk setter egner seg veldig bra som løpekamerat. Med båndet hektet på et belte rundt livet får man full løpefrihet. Det eneste aberet er at hunder - og spesielt unge irske settere -  og spesielt vår unge irske setter - gjerne blir i overkant ivrig og forsøker å øke tempoet. For å ha en akseptabel fart må løperen, det vil si jeg, dermed holde i mot. Å holde i mot mesteparten av en løpetur er en ganske unaturlig og trigger åpenbart helt andre muskler enn de som vanligvis benyttes. Legg til en viss dose frykt for å miste kontrollen på isbelagte veier på toppen av dette, så har vi sikret nær toppnivå på stølhetsskalaen den påfølgende dagen. I dag. 

Så, hvordan blir man kvitt stølhet? Min geniale løsning var å løpe den bort. Eneste mulighet for å løpe i dag? Klokken 06:15. Med vondt skal vondt fordrives! I femti lange minutter dengte jeg disse tømmerstokkene av noen ben i tredemøllebåndet. Resultat: Absolutt ingen bedring!

Kanskje er det best å bare la det gå sin gang. Kanskje er det borte i morgen.

Så får jeg håpe at Tindra, stølhetsgeneratoren, ikke er fullt så ivrig i morgen.

Janicke

5 kommentarer:

Anna sa...

Litt uortodoks, men rødvin og Ibux gjør nytten;-)

Ingalill. sa...

håhåhå - blir nok ikke borte imorgen nei.
- men rødvin og ibux funker på det meste, også hver for seg :-)

Hundeløping på denne måten må da være ypperlig trim. En annen øvelse som bør gå inn i treningsprogrammer rundt om er - ikke-fall-på-nedoverbakkeisen.
Løp ned i stor fart, treff en hemmelig isklump, godt gjemt under snøen, og idet taket glipper og du seiler bakut
:::: reiser du kjerringa - kun med lårene.

Garantert ødelagt og støl i flere uker - kan godt utføres kombinert med setter løping, for ekstra effekt .-)

Endorfinlykke sa...

Hjelpemeg, tredemølla kl. 06:15, med stølvonde bein? Er det mulig da?
Rødvin og ibux hørtes sånn sett ganske reparerende ut.

Silja sa...

prøvd kompresjonstights? funker det mot stølhet? poenget med disse er jo blant annet å korte ned restiusjonstiden.... de mest ihuga brukerne tar dem jo knap av seg; går med dem under buksene sine om dagen, løper med dem på kvelden og jaggu tørr jeg ikke tenke på hva de gjør om natta; men siden man har sin beste og lengste restitusjon om natten.....say no more ;-) Jeg løp med kompresjonstights i går og er litt "sår" i lysken bare i dag, hem, jeg bør helt klart kjøre et eksperiment på dette føler jeg :-)

lettbent sa...

Takk for tips. Jeg går for rødvin uten ibux. Blir uggen av ibux, så da foretrekker jeg stølhet. (c;

Ingalill: er ikke helt sikker på om jeg skal begi meg ut på den akrobatikken, men noe sier meg at det kanskje ikke er med hensikt den dagen man eventuelt tester det....

Sija: Har ikke kompresjonstights. Mulig det blir neste anskaffelse på løpefronten - det er stort sett der anskaffelser gjøres. På den annen side ER det veldig sjelden jeg er støl. Avventer dine eksperimenter inntil videre, hehe.