søndag 2. januar 2011

Å hoppe

Årets andre dag, og årets andre løpetur. Dag og Maiken skulle avgårde for å gå langrenn i Nordmarka. Ettersom jeg blir hjemme med minstemor som har sin sjette dag med feber ville jeg gjerne ha løpt før langrennsløperne forlot heimen. Det stod 15 kilometer på programmet, men jeg hadde lyst til å runde 75 kilometer denne uken, så da måtte ytterligere 1,75 kilometer til. Såpass lange turer før frokost er ikke det beste jeg vet, men "må man" så må man.

På tide å kaste disse løpesokkene...

Etter noen skjeer youghurt og en halvtimes seig oppvåking (ble vekket av en hoste- og snørrplaget femåring i firetiden og sov ikke godt etter det) fikk jeg løpetøyet på og bega meg ut i morgengryet.

Søndag morgen er en nydelig tid for løping. I den søvnige stillheten er det rikelig med rom for å la tankene fly og opptas av helt andre ting enn det faktum at man løper og at man skal fortsette med det kilometer på kilometer. Jeg løser problemer og får idéer av forskjellig kvalitet på slike løpeturer.

Den andre soloppgangen jeg fikk med meg under løping i 2011.

En morsom tanke som dukket opp for lenge siden var å starte eget firma. Først anså jeg det som en umulighet, men på tankespinnende løpeturer dukket det opp løsninger på det umulige og nå - fra og med i går egentlig - er det en realitet. Forutsetningen for å lykkes er gode, men jeg føler likevel at jeg har "hoppet" ut i noe. Bort fra et trygt platå til...jeg vet ikke hva.

Det er mulig jeg høres ut som (les: er) en skikkelig løpenerd nå, men jeg tror løpingen har bidratt mye til å bygge opp nok mot til å våge å satse på noe som først bare var en artig drøm. Nå gjenstår det å se om det er en bra - eller en ikke så bra - ting... 2011 blir et viktig og spennende, og ganske skummelt, år!

Beina hadde defintivt ikke vinger i dag, men det er rart hvordan man kan få dem igang om man er tålmodig. Med 18 kilometer i dag sier jeg meg svært godt fornøyd med uke 52.

Janicke

3 kommentarer:

Astrid sa...

Godt nytt år, Janicke - og lykke til med eget firma! Kjempespennende!

Endorfinlykke sa...

Fin start på det nye året! Hver kilometer teller :-) Hvilken distanse er din favoritt, og løper du faste ruter eller varierer hver tur? Godt nytt år!

lettbent sa...

Astrid: Godt nytt år til deg også - og takk!

Marit: Hver kilometer teller, det er helt riktig. (c:

Favorittdistanse - der fikk jeg litt å tenke på. Tror muligens det er rundt to mil/halvmaraton. Det er langt nok til at man bare belager seg på å være ute en stund, og til at man er skikkelig fornøyd med seg selv etterpå, men ikke så langt at det tar "halve dagen" og at man virkelig må tære på siste rest av krefter... Ja, jeg tror tomilsturene er de aller beste. Hva med deg?