mandag 4. oktober 2010

Dommens uke

I morgen er det nøyaktig to uker siden sist jeg løp. På den positive siden har jeg i løpingens fravær hatt mer tid til rådighet til jobb og annet, men for å være helt ærlig så føles det skikkelig...vel..jævlig! I gårsdagens øsvær gikk jeg riktignok en av løperundene mine sammen med en venninne. Det var ordentlig godt å være i bevegelse - og ikke minst en veldig hyggelig tur - men sikkelig frusterende å se løpere som lettbent forserte denne runden hvor jeg har slitt så mange joggesko.

Denne uken blir forhåpentligvis oppklarende. Resultatet fra CT-scan sist uke skal i alle fall bli sendt til fastlegen. Det er jo litt typisk at det tar lenger tid enn vanlig fordi en lege er på ferie, i tillegg er min fastlege 50 % sykmeldt. Fra onsdag eller torsdag av kommer jeg til å begynne å mase!

CT-scan var forøvrig bedre enn fryktet. CT-maskinen var en "smultring" og ikke en enveis-tunnel, og kontrastvesken (ca en liter skulle drikkes på 30 minutter) var drikkbar. Jeg hadde sett for meg en smoothie-aktig guffe som smakte grusomt, men kunne lettet konstatere at det var en vannlignende væske med lett smak av hostesaft. Hostesaft står ikke øverst på listen over ting jeg drikker, men det gikk i alle fall ned uten store problemer. Selve CT-scanningen var unnagjort på få minutter.

Nå håper jeg så inderlig at helsesituasjonen blir avklart - og kan fikses om nødvendig - slik at de jevnlig tilbakevendende bekymringene forsvinner og jeg kan løpe igjen. Livet er så bra for tiden, så bare jeg kan fjerne dette dempende lokket av formørkende "sykdomsangst" så skal jeg:
  • eliminiere dørstokkmila for godt
  • ta alle utfordringer på strak arm
  • spise sunnere
  • kjefte mindre på barna
  • aldri klage
  • bli et bedre menneske
(sa hun)

Antakelig må jeg vente noen dager til. Det er bare å smøre seg med enda et tykt lag tålmodighet - for jeg sto nok ganske langt bak i køen når det en gang ble delt ut.

Janicke

7 kommentarer:

Astrid sa...

Argh, noe så irriterende som å få utsatt beskjed pga. ferieavvikling hos fastlegen... Kjenner jeg blir ordentlig utålmodig på dine vegne! :) Bare mas i vei, det synes jeg bør være lov i en sånn situasjon.

lettbent sa...

Jeg får i alle fall trimmet tålmodigheten, høhø. Jepp, jeg skal mase!

Ingalill. sa...

Ja, til elimenering av dørstokkmila og leger burde ikke hatt ferie!

lettbent sa...

De burde ikke ha ferie, og de burde i alle fall ikke være sykemeldte. Hvor mye tillit kan man ha til en lege som er sykemeldt egentlig? (c;

Anne-Brit sa...

At det er viktig å mase, det har jeg hørt fra flere. Jfr en venninne som har ventet på time hos en spesialist. Da hun endelig ringte for å mase fikk hun beskjed om at det burde hun ha gjort for lenge siden.... Da lurer jeg på om helsevesenet egentlig er lagt opp til at kun de som maser blir hørt?

linda sa...

Synes du er tapper - ikke bare bare å få vite at man ikke kan løpe på en stund - tror det hadde kribla ganske bra i beina etterhvert! Håper du snart får klarhet i dette!

lettbent sa...

Anne-Brit: har hørt det samme. Du må være frisk for å orke å være syk...ikke bra. Men nå er jeg i alle fall det da, føler meg ikke syk i det hele tatt.

Linda: Takk. Det er vanskelig å la være, og i går tok jeg SkiLøper-økta. Kjente veldig etter hvordan kroppen kjente hele tiden. Konklusjon: fantastisk deilig!