torsdag 21. oktober 2010

Limbo

Ti kilometer her, og ti kilometer der. Bevares, jeg løper da - men løpingen oppleves annerledes. For samtidig som det føles veldig godt er jeg usikker på om jeg burde - og i alle fall hvor tøffe treninger jeg skal "unne" meg.

Jeg trodde besøket hos indremedisineren skulle være denne mandagen, men det er først den 8. november. Mer venting med andre ord. Men nå henger ikke bekymringen over meg som en mørk sky i alle fall. Godkjent-stempel etter både ultralyd av magen, CT av mage og bryst samt røntgen og ultralyd av bryst eliminerte den store frykten om svulster både her og der. Dessuten er dagene tettpakket av jobb, barn, Mac (*gledes-sukk*), sosiale arrangementer og store planer om etablering av eget firma - hei hvor det går. Innimellom blir det en og annen løpetur som stort sett strekker seg til rundt ti kilometer. De gjør underverker for humøret, men det blir litt uinspirert i ventetiden mot klarsignalet; Omtrent som å gasse med bremsen inne liksom. /c:

Med Mac'en har det gått med en del tid til installasjon og oppsett av programvare og annet. Skype får jeg ikke til å fungere, ei heller opplasting fra Garmin. Enda godt jeg har (og kommer til å fortsette å ha) en PC i tillegg. iPhonen krever også litt når den skal flyttes, så nå har jeg ingen spillelister. Å kjøre mix av alle sanger på iTunes' foreslåtte pop/rock burde vel også gå, tenkte jeg. Med iPhonen godt festet inne i en lomme på jakkeermet fløy jeg ut. Listen var ok, inntil den slo over på julelåtene. Det ble verken julestemning eller inspirert løping med "I wish every day could be like christmas..." men ettersom telefonen var så godt festet lot jeg det stå til. Det var først når julesang nummer to startet jeg røsket iPhonen ut av lomma og holdt den i hånden - med full mulighet til å skifte spor - resten av turen.

Julemusikk er litt hellig for meg. Det gjør meg ingenting at julemarsipanen kommer i oktober, eller at butikkene nå straks fylles med glitter, nisser, engler og stas -d et er egentlig ganske koselig. Men julemusikk, det spiller vi ikke hjemme før den 1. desember. Men da synes jeg også det er helt greit å ta frem det første av julepynten. Vel, vel - fortsatt over en måned igjen til den første desember heldigvis. Det skal forhåpentligvis bli mange gode treningsturer frem til da - helst uten julemusikk.

Janicke

5 kommentarer:

Endorfinlykke sa...

Godt å se du får løpt litt, selv om det vel er med litt bismak. Hehe, må le av julemusikk, kjenner meg godt igjen! Her har Torbjørn Egners barnesanger en tendens til å dukke opp i tide og utide :)

lettbent sa...

Hehe, vet ikke hva som er best/verst - barnesanger eller julemusikk på løpetur. Tror jeg har fått på "Her kommer Ole Brum" før også - ikke helt det som får fart på beina... (c:

Astrid sa...

Øy - julemarsipan i oktober?!?

(Tusen takk for gode tips til energipåfyll på langtur! Jeg rakk ikke å kjøpe XL-1-bar, men solbærsaft står klar. Får se hvordan det går :-))

Jeg laster fint ned garmin-data på mac'en, pleier det å være et problem?

Bredo sa...

Du kan ikke gå til anskaffelse av en Mac og regne med at alt fungerer da skjønner'u :-)
Mac er sikkert artig, men skal man ha noe gjort, så må man ha en god gammeldags PC. Bedre at det funker enn at det har stilig design og morsomt OS.

lettbent sa...

Astrid: Julemarsipanen kommer alltid i oktober. Veldig glad for at jeg ikke er glad i julemarsipan... Forstod at solbærsaft fungerte? Rene vindunderdrinken etter min menning. (c; Får gjøre et nytt forsøk på Mac/Garmin. Gir meg ikke så lett.

Bredo: The unmistakeable sound of envy...

(ok, ikke "sound" da, men det ble mer poetisk slik)