lørdag 30. oktober 2010

Lysets hastighet

Man behøver ikke nødvendigvis være med i et løp for å få race-følelsen. Man kan for eksempel løpe om kapp med lyset. Torsdag hadde jeg veldig lyst til å løpe en runde hvor omlag de første seks kilometerne går på ikke opplyst vei etter jobb. Det er en populær strekning for mørkekjøring, demonstrasjon av hvor viktig det er med refleks, så det blir virkelig mørkt der. Var det mulig å få til etter middag?

Lyset hadde allerede dempet seg da jentene og jeg satt ved middagsbordet og da barne-tv begynte en halvtime senere (maten var spist og jeg hadde trukket i løpetøyet) var jeg nokså spent på om jeg ville komme meg frem til den gatelyktopplyste delen av mil-runden. En ting var klart; det var ikke tid til å gå seg varm opp bakken hjemmefra. Jeg hadde ikke nummerlapp på brystet, men det ble like fullt et race. Og mens lyset minket fra himmelen og dannet fantastiske farger i horisonten i vest bega jeg meg dypere inn mørket på de svingete veiene. Forbi åkre. Forbi beitemarker hvor kuene bare var synlige som ruvende skygger (lukta var imidlertid like tydelig). Lysene fra husene ble navigeringspunkter, og takket være at det hadde regnet en del tidligere på dagen, slik at grusveien var våt og reflekterte det lille av lys som var igjen mot vest, var det mulig å ane hvor den gikk. Det holdt akkurat. De siste fire kilometerne av runden går langs opplyst, asfaltert vei og adrenalinen forårsaket av lys-racet ga ekstra fart i føttene. Middagen som ble inntatt en halvtime før startskuddet gikk satt i overkant tungt i magen, men den spesielle opplevelsen og lykken over å komme igjennom, gjorde det uvesentlig. I helgen stilles klokken en time bakover, og da har jeg ingen mulighet til å vinne løpet med lyset/mot mørket etter jobb.

Er det kanskje noen som kan tipse om en god og ikke altfor dyr hodelykt for løping?

I dag er det motsatt. Klokken er litt over syv lørdag morgen og ute er det stummende mørkt. Garmin-pulsbeltet er på og jeg er klar for en morgentur. Det er riktignok spennende og adrenalinpirrende å løpe om kapp med solnedgangen, men soloppgangen er aller best. Å løpe ut i stummende mørke og komme hjem i dagslys...det er herlig inspirerende og oppbyggende!

Til kvelden blir det "dains på lokale". Storebror og bandet Funkytown spiller på Krydder i Ski. Så da skal beina få kjørt seg enda mer! (c:

Janicke

2 kommentarer:

Espen sa...

Led Lenser H5
Pris 300-400kr på XXL.
Kåret til best i test mange ganger når det gjelder LED lykter.

lettbent sa...

Takk! Perfekt prisklasse. Anskaffes med det første. (c: