mandag 8. oktober 2012

Vakkert, vakkert, vakkert!

En uke alene hjemme! Resten av familien reiste på familiebesøk til Tyskland. For meg var det ikke rom for høstferie; det har blitt jobbet flesteparten av de våkne timer. Flesteparten, men naturligvis ikke alle. Uken har stort sett strålt gyldent og fargesprakende i sin beste høstdrakt, og løpeskoene har blitt tatt på minst én gang hver dag. For en frihet. For en lykke!
Vakkert i "gata mi".

Vakkert! Langtur med Knut Olav søndag før frokost. 

Mørket har igjen senket seg over SkiLøpernes tirsdagsøkter, men det er ingen antydning til surmuling av den grunn. Utstyrt med hodelykter begir vi oss ut i skogen og gamper over stokk og stein så fort vi klarer - eller tør.  Man holder uansett farten oppe såpass at man ikke mister de flakkende lysene fra resten av gruppa av syne. De tre settene med lysende elgeøyne et steinkast unna stien hadde nok vekket mer frykt om vi ikke var en gjeng.

All morsom løping de siste par ukene har bidratt til at post-maraton-tomheten har holdt seg unna denne gangen. Litt vakuum har det naturligvis blitt med fullbyrdelse av hovedprosjektet, men det står fortsatt et par løp igjen denne sesongen, og de to neste maratonløp (minst) er allerede plassert i kalenderen.

Men første ting først: På lørdag skal førtiårsdagen feires på storslått vis! Riktignok en drøy måned før tiden, men det legger neppe noen demper på stemningen. Det spørs om det blir løpetur på søndag...

Janicke

7 kommentarer:

Unknown sa...

FOR en fargerik og flott gate du bor i Janicke :) Veldig fine farger. Og det ser ut som du er litt mer heldig med (fint) høstvær, enn hva vi her på Jæren er ;p

Så flinke dere er da, som fortsatt opprettholder deres faste løpeturer sammen. Jeg regner med at slike ting hjelper veldig på ens humør og ikke minst LYST, til å opprettholde de gode øktene gjennom hele vinteren :)

ania sa...

Jeg har flyttet noen turer inn på tredemølle. Det er mørk , FARLIG for småjenter som meg ( familien blir bekymret) og leggmusklene tåler jevn mølle bedre. Berlin maraton påmelding starter 25!!! Husk husk husk

Anna sa...

Møtte dere elg? Kult og litt skummelt...

Har du noen hodelykt anbefalinger forresten? Ikke sånn til 3000 med ekstern batteripakke, som kan skimtes fra månen...:-)

ha en ellevill feiring, det fortjener du!

lettbent sa...

Guro: Ja, det er ganske fint nå. En klassisk forstadsgate, hehe. Jeg elsker sommeren, men må innrømme at denne høsten har vært ganske fin. Bevares, vi har hatt våre grå og våte dager, men det har vært mye sol og vakker høst også. Helårsløping var en av grunnene til at jeg startet løpegruppa. Det ER mye vanskeligere å la seg stoppe av dørstokkmila når du vet det står folk der ute og venter. (c:

Ania: Det er veldig mørkt. Må lære meg på nytt hvor det går å løpe på kvelden nå. Ekkelt når man ikke ser hvor man setter beina - men hodelykt er veldig nyttig. Utover det bekymrer ikke mørket meg stort, men forsøker å være smart også da. Legger varsling den 25. i kalenderen min!! (c:

Anna: Ja, tre stykk elg til og med. Så bare lysende øyne med mindre vi lyste direkte mot dem - da så vi vagt omrissene av hodene også. Veldig kult - når vi var flere. Alene hadde det vært veldig skummelt, hehe.

Angående hodelykt: Jeg kjøpte en på XXL i fjor eller forifjor som jeg synes funker godt nok. Enkelte andre i gruppa har mer lys, men da har de også større batteripakke. Den jeg bruker har batteri festet i båndet rundt hodet, og det funker fint. Princeton Tec. Kostet 899 - mer om den i min virtuelle hukommelse: http://www.lettbent.com/2010/11/lpekabal.html (c;

Ellevill feiring skal bli. :cD

Unknown sa...

Fin natur! Håper feiringen blir fin :)

Elisabeth Sandve sa...

Hei! Kjempefin blogg, til stor inspirasjon!
Jeg begynte å løpe med mål i februar i år, og holder meg til halvmaraton. Birken var fantastisk morsomt, og jeg sluker mer og mer kilometer for hver uke som går.
Vurderer å løpe Hardangervidda maraton neste sommer, men jeg må tøffe meg opp først:)
Hva er ditt neste mål nå?
Hilsen Elisabeth, 35 fra Kristiansand:)

lettbent sa...

Thomas: Takk. Nå er det klart for fest (c:

Elisabeth: Tusen takk! Det er veldig morsomt hvor avhengighetsdannende denne løpingen er. Jeg spør meg stadig "hvofor" det er så givende å trave av gårde gatelangs i all slags vær - men har egentlig ikke funnet svaret. Joda, har en haug av grunner, men liksom ikke DEN ene store. Men det er kanskje nettopp summen av alle de mindre tingene. Gratulerer med Birken. Veldig gøy at du fikk en så god opplevelse, da bir man jo ekstra ivrig. Hardangervidda maraton kjenner jeg ikke, må sjekke ut den. Og det er klart at du er tøff nok til å gjøre den. Bare at du har tenkt tanken er et bevis for det, hehe.

Neste mål...jobber litt med å finne ut av det, men det blir i alle fall maraton i Boston i april. Før den tid blir det Hytteplanmila. Målet var ny pers men jeg er ikke overbevist om at den er inne... Sc: Så blir det sannsynligvis blir det halvmaraton den første helgen i november. Men jeg må finne frem til et større mål også. Må finpusse noen ideer først, hehe.

Lykke til med opptøffingen! (c;