onsdag 17. oktober 2012

Store sprang. Bokstavelig talt.

Forrige uke oppsummeres kort med følgende stikkord:
  • Solo- og samløping
  • Tredemøllas renessanse
  • Gjensyn med fysioterapeuten
  • Full fest med Bonds and babes
  • Tandemhopp (livsfarlig å fylle førti)
  • Plutselig Portugal
  • Exit Hytteplan
At uka ville bli både tettpakket og morsom skjønte jeg på forhånd. Prosjekter, både på jobb og privat, sørget for minimalt med pusterom og litt færre løpeturer enn ønsket, men når et av prosjektene er å feire egen inntreden i nytt tiår på glamorøst vis er det åpenbart verdt underskudd på både løping og pusting.

Forventningene til festen var skyhøye - og ble overgått. De fantastiske gjestene tok James Bond-temaet min med-jubilant og jeg hadde lagt opp til fullt ut. Det var kjekkaser i smokinger, skumle kjeltringer og lekre Bond-babes i glitter og stas. Dersom festen indikerer hvordan neste tiår blir er det helt greit å bikke over om en måneds tid!
Målrettet - klar for førtiåra!

Ja, om jeg faktisk får anledning til å fylle førti da. SkiLøperne synes tydeligvis ikke at horisontal forflytning er utfordrende nok lenger. Gaven fra dem var et tandemhopp! Full pakke med videodokumentasjon og bilder. Hvorvidt de er lei av løpemaset mitt og ønsker en spektakulær avslutning vet jeg ikke, men jeg har funnet ut at de færreste av dem hadde turt å hoppe selv. Tør jeg? Egentlig ikke, men jeg er en "sucker" for utfordringer... Vi får se.

Løpsmessig var det ingen minneverdig uke, men det ble fine turer både alene og sammen med andre og det sure høstværet sørger for at mølla omsider får noen runder igjen. Og så var det nesten en bursdaggave å få vite at det ikke er plantar facitt som tidvis plager den ene hælen min, bare en betent fettpute (elsker navnene på disse kroppsdelene som har en tendens til å bli betente; fettputer og slimposer). Litt teiping og ekstra fokus på forfotløping så skal ikke det by på problemer. Hurra!

For MYE løping skal det bli. Sist fredag ble jeg beordret på en jobbreise som krever nettopp det. En del ekstra logistikkarbeid måtte til på hjemmefronten, men førstkommende lørdag går turen til Springtimes Training Camp i Portugal. Verre kan man ha det...

Den eneste ulempen - løpsmessig - med denne plutselige reisen sydover er at planen om ny pers på Hytteplan faller i fisk. Hvorvidt pers, og ideelt sett sub 40, kunne vært innen rekkevidde anes imidlertid ikke. En dose skuffelse iblandet en liten klype lettelse; Hytteplanmila i fjor var knallhard. Å løpe fortere i år... au!
Mot mål og pers på mila i fjorårets utgave av Hytteplanmila. Så utslitt at 
indre følelse og ytre formidling av den er helt ute å kjøre... (foto: Silja S. Amundsen)

I dag er det onsdag, og det betyr ny SRM Hangout on Air sammen med de eminente herrer Heming Leira, Frode Klevstul og Andreas Gossner. I kveldens sending får vi besøk av kvinnen bak bloggen Silja i farta, og det blir som vanlig prat om løp som har vært, løp som kommer, gadgets, motivasjon og andre løpsrelaterte temaer. Sendingen kan følges live på sognsvannrundtmedsols.no fra klokken 22:00, og alle som vil kan delta i chatten, stille spørsmål og kommentere. Ses der?

Janicke

10 kommentarer:

Silja sa...

Huff nei det hørtes ikke ut som at tur til sydlige strøk var det verste man kunne få i bytte mot en potensiell PB på Hytteplan ;-)

Og takk for at du minnet meg på den hangout'n..... cheeezzzeeeees hva har jeg begitt meg ut på der; dypt vann eller bare knehøyt vann?

Anyways: grattis med rundt tall, tandemhopp og tur; høres helt fortreffelig ut spør du meg!

ania sa...

Gratulerer med dagen. Det høres ut som du hadde en fin fest og du fikk noen fantastiske gaver!!!
Ang Hytteplan milla. Jeg skal ikke der heller. Istedenfor å dra til Portugal skal jeg til Hokksund og se på dattra mi (8år) spille håndball. Nesten det samme som tur til varme strøk?!
takk for tipset om reportasjen. Det må jeg følge med.
Lykke til med fettpote i halen. Bra at det er ikke noe alvorlig. Hos meg er også mølle brukt flyttig i det siste. Fant på nettet noe super møller og har nå lyst på nytt. Min er blitt for langsomt (går bare til 16km/h) særlig under intervalltrening

Astrid sa...

Ikke bare løper du maraton styggfort, du kunne sklidd rett inn som Bondpike også! Hvis du nå hopper fallskjerm og, ja da vet jeg ikke hva jeg skal si...

Ha det fantastisk i Portugal, regner med at vi kommer til å høre mer om det! :)

lettbent sa...

Silja: Det gikk jo så bra i dag da. Vakke dypt vann i det hele tatt. (c: Sydligere strøk er alltid riktig.

Ania: fortsatt en måned igjen til bursdagen, men greit med en forsmak nå. Og Portugal er nok å foretrekke for Hokksund, men det er klart at håndball med barna er viktig også. Er ikke 16 km/t nok på mølla. Tror ikke min går raskere enn 15 - men jeg kjører ikke korte intervaller på mølla. Til fire-minuttersintervaller holder det med 15-fart.

Hehe, når du setter Bond og fallskjermhopping sammen høres det unektelig spennende ut. Satser på at det er nett på hotellet så jeg får rapportert litt om treningen der. GLEDER MEG!

Anne-Brit sa...

For en flott bursdagsfeiring! Og bare gled deg til fallskjermhoppingen-det er helt fantastisk og gir et utrolig adrenalinkick!

Ingalill. sa...

Jeg går uten videre utifra at du tandemhopper som bondbabe. Noe annet ville vært bortkastet, i verste fall en skjønn sorti - mer optimistisk, vakker på video.

Gratulerer med 40
og alt som følger med.

Idunn sa...

Jeg kom nettop hjem fra en uke med training camp i Portugal! Det var superherlig med 25-30 grader og SYKT fine stier/løpsforhold!! <3 Bare å glede seg! Jeg var heldig å få med meg løpetema den uken, som gjorde at det vi hadde proffe løpetrenere der som lærte oss teknikk, løpsstyrke-økter, kenyan running school osv. Men det er nok like bra løpemuligheter selv om det er et annet hovedtema:-) Kos deg! Og når det gjelder maten (som du garantert blir lei) så anbefales sushistedet Osaka på torget i Monte Gordo (har billig og fantastisk asiatisk mat)!

lettbent sa...

Anne-Brit: Knall feiring! (c: Så du har hoppet!!? Ah, ja, kjenner at jeg nok kommer til å hive meg i dette også. Kan jeg egentlig la være?

Ingalill: Hmm, der ga du meg en idé. Når man først skal filmes bør man vel forsøke å ta seg litt godt ut... Må sjekke ut hva man har frihet til som førstegangs-tandemhopper. Gjør INGENTING som kan heve risikoen, høhø. Takk, takk. Akkurat en måned igjen som 39 (elelr var det 29?) åring i dag.

Idunn: Så herlig å høre!! Følger med på vermeldingen og det ser ikke så bra ut - men det er uansett bedre enn hjemme. Løpetema hadde jo vært ideelt, men det er en god del løping uansett. Takk forresten for suhsitips, kommer til å benytte meg av det. Går vel litt lei av buffet - for det er vel det som er. AAaaah, nå gleder jeg meg enda mer. Takk! (c:

Unknown sa...

Det høres veldig gøy ut da, og ikke minst genialt, å kombinere ferie i varmere strøk og løpetrening :)
Ser jo selfølgelig den, at det kanskje er litt dumt og ikke få være med på en allerede planlagt konkurranse, men hey? En syden-"ferie" må da være å foretrekke i stedet for, eller? ;)

Stilig Babe da! Hvis du tørr å hoppe, så syns jeg også at du burde gjøre det i "Bond-stilen" din! Det hadde toppet hele greia ;)
Jeg er usikker på om jeg selv hadde tørt å hoppe, så jeg har full forståelse for hvis du ikke gjør det.. :)


lettbent sa...

Å forlate Norge nå, og heller tilbringe noen dager et stedmed hyggelig temperatur, ville nok kommet foran et norsk løp stort sett alltid. Norsk, våt høst er ikke helt min greie... (c: