fredag 26. oktober 2012

Sista kvällen med gänget

Fredag. Det er bare å innse at det nærmer seg hjemreise. Det virker i og for seg som en evighet siden jeg vinket farvel til mann og barn fra flybussen på lørdag, på den annen side føles det litt nært å skulle reise hjem i overimorgen. Jo, det blir godt å se igjen familien, men det har vært riktig så bra og opplevelsesrikt å være på treningsleir i Portugal. Og så er det jo nå man virkelig begynner å bli litt kjent med folk.

Ettersom jeg ikke har ferie denne uken har det stort sett  blitt ”morgonpasset” og påfølgende core-økt i tillegg til ettermiddagsløpingen. Mesteparten av tiden utenom trening og måltider har blitt tilbrakt på hotellrommet foran PC’en.
 Portugal-kontoret - med fantastisk utsikt men litt varierende nettverkstilgang.

Det har vært en god del regn denne uken, så dragningen ut har vært overkommelig. Ja, bortsett fra på tirsdagen da. Under frokosten ble jeg spurt om jeg ville henge med en gjeng som skulle sykle til Spania. Solen skinte, og om man skulle stole på yr.no var dette sannsynligvis den beste soldagen. Valget var enkelt.

Med passene i veskene leide vi sykler, cruiset drøyt fem kilometer og kom oss på fergen. Knappe kvarteret senere var vi i Spania.
Flatt og fint å sykle til fergeleiet.

Spania - sett fra koøyet på båten.

Svært så idyllisk Placa Major - eller hva den nå het.

Sangria - helt akseptert som restitusjonsdrikk her nede.

Og ”when in Spain”: Det ble Sangria på torget og litt sightseeing, en matbit og litt mer kald drikke før vi returnerte til Portugal for å være med på ettermiddagstrening. Så enkelt. Så gøy!

Min antakelse om at alle her er her kom hit sammen med noen har blitt gjort til skamme. De aller fleste er nok her sammen med noen, men det er en god del som har reist alene. Og enten de har reist alene eller sammen med andre er det lett å komme i kontakt: Vi har jo alle en felles pasjon for trening.

Været er det ikke stort å gjøre med. I følge plassjefen fra Springtime Travel, norske Odd Blakkisrud, har han ikke opplevd en såpass ustabil uke gjennom sine år her nede. På den positive siden: det har stort sett vært bra under løpeøktene. Joda, det har blitt et par økter i regn, men ellers har det skiftende været sørget for spennende lys og store naturopplevelser.
 Fantastisk underlag og nydelige stier. Og kort vei til stranden.

 Litt vind og regn stopper ikke disse løperne! Morgenøkt på stranden.

Flinke og hyggelige trenere!

 
  Klassisk "måke på stranden"-bilde.
 
 Klassisk "Adios på stranden"-bilde.

Naturlig nedkjøling - Atlanterhavet skyller over føttene.

Torsdag var det "Bergspasset". Ganske utfordrende 14 kilometer,
men så her langt ut i uken lot vi oss ikke stoppe av noe. Minneverdig!

Fin "honeymoon" med mine nå veltestede Adios.
 
I kveld står ”Sista kvällen med gänget” - restaurantbesøk og disco - på programmet, og det kjennes faktisk ordentlig som "siste kvelden med gjengen": Det har blitt mange spennende nye bekjentskaper med flotte mennesker her nede i Monte Gordo! Så, på tross av et litt skuffende (men arbeidsvennlig) vær: Wow, vilken vecka!

Janicke

9 kommentarer:

ania sa...

På bilder ser det helt fantastisk ut!!! Du fikk trent og du fikk hvilt deg ordentlig. Ikke noe som er bedre. En uke er nok akkuratt passe, du får savne familien. Jeg ble missunelig på de økter i shorts og den turen på sykkel. Har på Konnerud løp jeg 22 km i motvind og kulda og fikk skikkelig kjørt meg. Foreløpig nok av lange økter (til neste helg)

Trudes trening sa...

Høres himmelsk ut med treningsleir-uke:-) Og bildene sier det meste.

lettbent sa...

Ja, dette har virkelig vært bra. Har trent mye løping OG fått litt styrkeøkter i tillegg!! De site par dagene ble det også sol og det har vært helt himmelsk å trene avslutningsøkten ute på stranden. Den endte med at vi løp ut i sjøen i stooore bølger. HEEEEERLIG! (c:

Anna sa...

Er det å anbefale?
Ellers så den siste terrengturen artig ut, en varm variant av Råskinnet kanskje?

lettbent sa...

Anna: Ja, definitivt! Nå var dette en Friskis & Svettis uke, men allikevel ble det godt med løping også. Men det finns jo også egne uker med løping som tema. Uansett hva som skjer med jobb i denne sammenheng så skal jeg tilbake! En vitaminpille for vinterent. (c: Hadde vært kult å dra en hel gjeng...

Adelheid sa...

Oj, dette var kjent. Jeg har jo vært der nede to ganger. Men nå har det jo vært kroken på døra en stund grunnet skade. Men jeg skal tilbake. Kanskje neste høst.
Ikke mange jeg kjenner som vet hva Bergspasset er, men nå vet jeg om en til. :-)
Og som du fant ut - ikke noe problem å reise alene! Nå fikk jeg lyst til å reise gitt.

lettbent sa...

Har du vært der to ganger til og med - så herlig! Ja, jeg må tilbake også kjenner jeg. Det å reise alene gjorde det i grunn til en mye større opplevelse - hadde nok ikke blitt kjent med såpass mange nye mennesker om jeg reiste sammen med andre. Skulle gjerne startet dagen med morgonpass på stranden i dag også...

Unknown sa...

Veldig kule de "typiske strandbildene" du har tatt! I tillegg til alle de misunnelsesverdige bildene av alt det gøye dere har fått vært med på i løpet av uken.
Må si jeg kjenner meg grønn av misunnelse akkurat nå, hehe...

lettbent sa...

Guro: Blir nesten misunnelig på meg selv når jeg ser tilbake på bildene nå, hehe. Det virker allerede som en liten evighet siden. Veldig godt med en slik reise på denne tiden av høsten! (c: