søndag 15. april 2012

Tom. Daff. Avventende.

Det er kort oppsummert status når det gjenstår en uke. Spenningen er der, men en tettpakket arbeidsuke har heldigvis forhindret nervøsitetsbyggende grubling. På den annen side har jobbmengden ført til altfor korte netter. Søvn rykker derfor opp som fokusområde nummer én nå.

Startbeviset dumpet ned i postkassa denne uka og medførte (som alltid) et akutt, men heldigvis kortvarig, anfall av sommerfugler på speed.
Startbevis i postkassa betyr at det nærmer seg.
(Gammelt jungelord)

Jeg har sans for fine tall, så om man har tro på at det kan være av betydning så har kanskje startnummer 56789 positiv effekt. På den annen side består det bare av høye tall. Hmm... Enda godt jeg ikke bryr meg om slikt.

Sammen med startbeviset lå det også en t-skjorte. London Marathon var fulltegnet da jeg bestemte meg for å løpe, så startplassen ble skaffet gjennom Springtime Travel i Sverige. Derfor var det overraskende og hyggelig å få en blå og rød t-skjorte med Norway-trykk både på front og rygg. Dessverre er den i overkant stor, men tanken var jo god.
Ikke like ille som i Kina, men ikke så langt unna.

Rart at dette med t-skjorter skal være så vanskelig (note to self; test størrelsene på t-skjortene som skaffes til SkiLøpet).

Denne helgen har maratonspenningen blitt boostet av tanker på alle andre løpere og bloggere som gir seg i kast med sine store prøvelser. Marathon Rotterdam, nye Holmestrand Marathon og legendariske Boston Marathon (fantaserer litt om å være med der neste år) går av stabelen henholdsvis i dag og i morgen. Tusenvis av drømmer skal realiseres - og knuses. Snart har de fasiten med det endelige og ugjenkallelige svaret på spørsmålet de har vridd, vrengt og kvernet på de siste ukene og månedene; Kan jeg klare det?

Jeg håper de får oppleve at de kan. Lykke til!

Syv dager og én time - og fire treningsøkter - igjen.

Janicke

26 kommentarer:

Trudes trening sa...

Èn uke. Det går fort. Kjenner sommerfugler som vibrerer i magen, jeg også. Hva, om, hvis... Er litt smågyngete ennå når jeg går, men siden det fungerer greit å løpe, tror jeg at jeg holder meg til planen om å prøve å gå ut på 5.30 og se hvor lenge det holder. Den som intet våger...

Du hr jo en imponerende treningsvinter å vise til, er jo en enorm trygghet når du står på startstreken. Har imidlertid hørt at det går litt sakte de første km på grunn av så mye folk og trang portal i starten.. I NY gikk de tre første km også sakte, rundt 6.30 per km.

Lykke, lykke til. You can do it. Sub 3.30. Èn uke igjen.

Lille søster sa...

Spennende! Skjønner godt at du har sommerfugler i magen.

ania sa...

Jeg blir nesten like spent som deg!!! Lykke til. Tenk om 7 dager er det over og da starter trening mot Stockholm. Du får ikke tid til å late deg. Samtidig de km du har i beina lønner seg virkelig. Ög dit startnr er definitivt et godt tegn!!!

lettbent sa...

En uke går sykt fort, og når man vender snuten mot Gardermoen er jo sirkuset i gang og tiden går enda fortere. 5:30 fart høres riktig ut, men vær forsiktig med svimmelheten. Helsa må komme først (c: Det er rart med det; man skulle tro alle kilometer ville gi trygghet, men det gjør ikke det. Man er bare usikker på om man har trent riktig. Kanskje for lite fart... Vel, vel, for sent å gjøre noe med nå. De første kilometerne får vi ta som oppvarming. LYKKE TIL! til deg også. Let's just do it! (c:<

lettbent sa...

Lille søster: sommerfugler er jo litt koselige, hadde det vært bare frykt og nervøsitet ville det nok ikke blitt opplevd som sommerfugler, hehe. (c:

ania: Takk, takk! Om syv dager er det over - uansett hvordan det går, og da kommer det nye muligheter. Det er det som er så bra. (og gratulerer igjen med dagens supre halvmara!)

Astrid sa...

56789, det MÅ jo bare bli bra! Tallmagi, det skal man ikke kimse av :)

Du har trent så utrolig bra denne vinteren, at du nå bare kan sette deg ned, slappe av og sove i uka som kommer, og glede deg til å flyve avgårde i Londons gater neste helg! :-D

Ole Arne sa...

Hei, Janicke, tallmagi, 56789, er dette alle meterene du har løpt de to siste årene ?? Dette går veien, du har ett vanvittig bra grunlag, har fulgt bloggen din det siste året, og jeg er inponert over din trenings vilje, systematik og kunskap. En uke går fort, nå er det bare det beste igjen, rolig trening, soving, spising og loading. Bare kos deg, det blir kanskje litt hardt fra 35km og til mål, men det vet du alt om. Jeg har tippet tidligere at greier rett under 3:20 og står ved det. Ha en fin tur til England.

Anna sa...

Høres ut som et bra startnummer!
Ang.t-skjoretr, så er det en kunst. Ofte synes jeg damemodellene er så korte; hvem vil løpe med magen bar liksom?

Stol på kroppen, og la den jobbe for deg. Dette utfordringen klarer du. Lykke, lykke til. Eller, kan man si det? Ikke brake a leg ihvertfall. Tvi, tvi kanksje?

Marianne sa...

Lykke til - sikker på at dette går veien, grunnlaget er imponerende bra. Håper du nyter turen og opplevelsen, og gleder meg til referat på bloggen. Har ikke løpt London selv - enda....

Ingalill. sa...

Tror ikke det finnes bedre forberedt enn deg i London til helga!

- den eneste løps t-skjorta jeg finner jeg stadig løper i er den rosa fra OM2010. (ikke det at jeg deltar i så mange løp da -)

Endorfinlykke sa...

Kan ikke skjønne at du på noen måte kunne lagt et bedre grunnlag enn du har nå. Dette kommer til å gå så bra! Husk å kose deg underveis (mitt løpsmotto!). Men må du ha hele 4 økter siste uka?

Spennende det her!

Enig med Inga om den eneste brukbare t-skjorta :-)

lettbent sa...

Astrid: Om alt annet svikter skal jeg legge min lit til startnummeret, hehe.

Ole Arne: Det må i så fall være distansen * et annet tallmagi-tall (c; På sett og vis synes jeg at jeg "fortjener" en skikkelig bra maraton, men jeg vet jo at det ikke er slik det fungerer - og da ville jeg i grunn synes at de aller fleste fortjener gode maratonløp... Det er bare å bygge videre på selvtilliten og holde seg positiv. Jeg gleder meg - og som tidligere sagt ville 3:20 definitivt brakt frem gledestårer. Tusen takk! (c:

Anna: Ja, korte t-skjorter er verst. Synes de fleste godt kunne lagt på et par cm i lengden. Satser på å ikke brekke noen bein, bare gjøre dem skikkelig møre. :cD Takk!!

Marianne: Tusen takk! Grunnlaget burde være godt nok, men det er så mange ting som påvirker...og gjør det ekstra spennende. Jeg skal nyte uansett hvordan det går. Jeg må bare minne meg om at det går flere tog om dette skulle "spore av"... Kommer tilbake med info om London er løpbar eller ei om noen dager, hehe.

Ingalill: OM2010 - står det noe merke i den t-skjorta? Jeg har jo deltatt i noen løp, men det er ikke mange løps t-skjorter jeg løper med.

Marit: Det er det at jeg skal kose meg underveis som hjelper meg å holde sommerfuglene i sjakk nå. Uansett hvordan dagen er skal jeg kose meg! Den ene av de fire øktene tok jeg i går (etter blogginnlegget) så nå gjenstår kun tre økter før søndag. En av dem er på 4 km... Hopper over det som står som "optional" i programmet - har omsider kommet dit at jeg tror hvile er viktigere enn dagens dose adrenalin. Begynner å bli voksen gitt, høhø.

Peer Andersen sa...

Lykke til på søndagen. Artig startnummer. Det må jo bli et bra løp med et slikt nummer. Jeg hadde også et spesielt startnummer i Holmestrand maraton i helgen. Fikk utdelt startnummer 1000 !

Arild Dregelid sa...

Lykke til!

Er klar til start men plages av hamstring. Ble faktisk verre da jeg reduserte treningsmengden, så er veldig usikker på hvordan det går :(

Ellers er det 40 år siden kvinnene fikk lov til å løpe Boston Marathon for første gang i dag: http://www.huffingtonpost.com/marlo-thomas/women-boston-marathon_b_1418099.html?ref=sports

mosdal sa...

Hei! :)
Jeg lurer på om du ikke har hatt skader av all løpingen? F.eks. beinhinnebetennelse?
Har du lyst til å skrive noe om løpeskader? Jeg er desperat etter å få løpe igjen!!

Jan Arild sa...

Lykke til i London.
Jeg gleder meg til å lese løpsrapporten og om opplevelsene underveis i løpet.

God tur :-)

lettbent sa...

Peer: Tusen takk! Med startnummer 1000 hadde jeg nok fått trua, selv uten å være overtroisk, hehe. Gratulerer med vel gjennomført Holmestrand Marathon! (c:

Arild: Nei så kjedelig med Hamstring. Den kan være lunefull har jeg hørt, men krysser fingrene for at den er i rett humør på maratondagen.

Vi kvinner nå er heldige som har hatt modige kvinner som har gått foran og åpnet dører for oss - innen løping også. Veldig takknemlig. Og takk for lykkeønske også. (c:

Mosdal: Hei. (c: Beinhinnebetennelse har jeg heldigvis sluppet unna, og jeg må si meg rimelig heldig generelt når det gjelder skader. Har hatt betennelse i en hofte (tre år siden), noe tilsvarende inne i ene skinka (sommeren i fjor) og så løperkne (november/desember). Den første gangen bare ga jeg opp løpingen, men en stund etter at ubehaget oppstod i fjor sommer kom jeg meg til em fysioterapeut med løper-kunnskaper (han løper selv maraton og forstod utålmodigheten/psyken i tillegg til skaden). Han hjalp meg uten at jeg behøvde å ha løpestopp, så da kneet begynte var jeg kjapp med å møte opp hos ham igjen. Igjen fryktet jeg løpestopp, men i stedet "løp jeg meg gjennom" det, etter fysioterapeutens kyndige veiledning. Har du vært hos fysio? Bor du i Oslo-traktene? I så fall kan jeg anbefale Frode på NIMI/HJelp24, Ullevål.

Jan Arild: Tusen takk! Jeg gleder meg til å løpe, og tilsvarende mye til å skrive om det; Bloggebonus, hehe.

Tim sa...

Jeg syns det virker som du har kontroll. I alt du skriver så viser du at du er klar til søndag. Søvn er en bra prioritet. Gode tanker og ingen tvil er også bra.

Det kommer til å bli moro, selvom beina noen dager etterpå vil ha det litt vondt...Mine er ihvertfall det i dag!

God oppladning og husk at for noen timer på søndag er du verdens beste løper uansett :)

mosdal sa...

Tusen takk for svar, men jeg bor i trøndelag.. Har vært til naprapat, men har nå hatt betennelse i snart 3 mnd uten å bli bedre.

Ingalill. sa...

OM2010 T-skjorta var Nike
(hvis det var det du mente med merket?) Men også den var liten. Måtte ha XL for å unngå pølseskinn.

Kathrine Bratteng sa...

Lykke til i London, Janicke! Det virker som du har gjort en kjempegod jobb med treningen i forkant. Med erfaringene du har fra før og masse positive tanker underveis, kommer det til å gå sååå bra for deg. Takk for en fin blogg med inspirasjon og mange gode tips :-)

Hilsen Kathrine Bratteng

lettbent sa...

Tim: Det er nesten så jeg gleder meg til å ha vonde bein dagen etterpå, da vet jeg at jeg i alle fall har jobbet ordentlig - uansett resultat. Og jeg skal virkelig nyte livet langs løypa! (c:

Mosdal: Beinhinnebetennelse er/kan være seige greier har jeg forstått. Var naprapaten en løper/kunne mye om akkurat løping. Har inntrykk av at det er stor forskjell på det. Det eneste oppmuntrende jeg egentlig kan si er at jeg kjenner mange som har slitt med dette som har kommet seg tilbake i løpeskoene selv om det har sett mørkt ut i perioder. Håper det gjelder for deg også - ikke gi opp. (c:

Ingalill: ok, takk. NIkes skjorter er gjerne gode... Pølseskinn er ikke godt å løpe med - selv ikke i disse kompresjonstider, hehe.

Kathrine: Tusen takk! (c: Håper du får rett (og skal nok komme i rett mental modus før startskuddet går). Here goes...

Unknown sa...

Lykke til!! Håper du får drømmene oppfylt - ikke knust - som jeg fikk i Rotterdam... Grunnlaget er i hvert fall det beste!

lettbent sa...

Takk Frode! Håper jeg slipper å slite så tungt som deg i Rotterdam, men hadde jeg hatt noen som helst mulighet til å klare tiden din ville jeg vært strålende fornøyd uansett. (c;

Anonym sa...

Hei

Bare lurer hvordan trente for å få bort betennelse i hofta?
Sliter med det selv...

lettbent sa...

Hei! (c: Kjedelig at du sliter med hofta. Hofteproblemene mine dukket opp sommeren 2009. Husker jeg var ute på en løpetur da det bare "sneppet" til og etter det var det vondt hver gang jeg forsøkte å løpe de neste ukene. Den gangen lot jeg meg knekke. Kontaktet ikke lege eller fysioterapeut, bare kuttet ut løpingen det neste halve året (snakk om tafatt reaksjon). Hadde dette skjedd i senere tid ville jeg sporenstreks kommet meg til fysio-/manuellterapeut med spesialkompetanse på løping. Dette er vel ikke helt ulikt "runners knee" bortsett fra at det sitter i hofta, så kanskje, kanskje kan man - med god veiledning - trene seg gjennom det slik jeg kunne gjøre med løperkneet mitt. Søk hjelp - det er i alle fall noe jeg har lært meg. Lykke til!