tirsdag 20. september 2011

Choosing the shoe

Maratonantrekket er bestemt. Sort Nike-trøye med kunstnerisk påstrøket navn og flagg, samt favorittløpeskjørtet fra Craft. Behagelige plagg som har bevist at de ikke gnager, glir, strammer, klør eller på annen måte skaper irritasjon, selv etter tretti kilometer.

Det viktigste gjenstår dog; Hvilke sko skal få bli med de 42195 meterne i Berlins gater?
Kandidatene: Adidas Adizero Aegis, Asics Gel Tarther og Adidas Boston 2.

I beste TV-stil må jeg bestemme meg for hvilket par som skal ut, før jeg tar med meg de to gjenstående parene utenbys og til sist velger ett av dem til den store finalen.

Utstemmeren ser naturligvis gode og mindre gode kvaliteter ved dem alle.

Adidas Adizero Aegis
Gamle travere som jeg forsøker å ignorere at begynner å bli nokså slitt. Dersom maks antall kilometer faktisk er av betydning for løpesko, nærmer nok disse seg "utløpt"-stempelet. Men etter å ha kjempet så mange kilometer sammen er det også de skoene føttene kjenner best.
Største pluss: Kjenner dem så godt, lette, gode, sitter godt
Minus: Litt slitt (nær hull oppå)

Asics Gel Tarther
Den yngste utfordreren. Har egentlig vært en klar favoritt, men da muskel-ubehaget i skinka dukket opp ble samværet redusert noe. Høydeforskjellen foran og bak på skoen er minimal, derfor det går stort sett alltid fort med disse. Dessuten gjør fargen meg glad.
Største pluss: Superlette og raskest, har gjort det godt i løp
Minus: Ørliten frykt for at de øker risikoen for "ubehaget". Bittelitt store, snøringsfasthet er avgjørende.

Adidas Adizero Boston 2
En god, men litt anonym, avlaster til Aegisene. Navnet gir naturligvis de rette maratonassosiasjonene. Har aldri hatt en ordentlig dårlig dag med disse, men husker heller ikke de helt store opplevelsene. Et jevnt og trygt samvær.
Største pluss: Lette, gode
Minus: ?

I beste Ungkarskvinne-stil skal jeg i dagene fremover ta med Aegis, Tarther og Boston på "one-on-one dates". De får en siste sjanse til å minne meg på hvorfor akkurat vi passer best sammen i det lange løp. Belønningen blir ikke en rose, men ti stinkende tær og taktfast dunking i asfalten i rundt regnet tre timer og tretti minutter.

Janicke

15 kommentarer:

Nina sa...

Valgets kvaler! Jeg hadde nok godt for de som er mest trygg og du liker aller best!

Ingalill. sa...

Tricky!
, men siden jeg er særs barfothjernevasket for tiden, velger jeg deg de gamleste og mest slitte.
Det mer slitne, det bedre.

Régis sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Régis sa...

Jeg får gå for de peneste, jeg da! Jeg har vært avstandsforelska i Asicsene dine siden jeg så dem på Løplabbet. Og så fort som du løper, rekker du vel knapt å få vondt... eller? ;)

Astrid sa...

Arg, forrige melding er fra meg altså.. Astrid :)

Anna sa...

Jeg går også for de du ser mest smashing ut i!
nei da, de som sitter best og som du mener vil få deg nærmest mulig målet ditt. Vondt i kroppen får man vel uansett etter 42 km?

lettbent sa...

Hmm, blir ikke så mye sikrere på hva jeg skal velge etter dette. Asicsene fikk sin date i dag, og jeg delte ikke ut noen rose der og da... Heller mest mot Ingalills "mest mulig slitt"-forslag, men fortsatt noen dager til neste roseseremoni. (c:

Takk for innspillene da. Alle tas med i vurderingen.

Anne-Brit sa...

Uansett hva du velger: ha en kjempe fin opplevelse! Er spent på å høre hvordan du har hatt det.

Marit sa...

Sukk..de lilla..men jeg skjønner godt du kanskje velger de slitte..det hadde sannsynligvis jeg gjort:) Burde vært slik med sko som med ski..mulighet for bytteunderveis med egen plass og egne bytter slik at det ville blitt gjort på nullkommasvisj...

lettbent sa...

Anne-Brit: tusen takk for det, skal gjøre mitt beste (og er forberedt på slit også). (c:

Marit: Jeg vingler skikkelig nå. I går var jeg bestemt på å ikke ta de lilla, men i dag er jeg litt tilbake på dem igjen... Skoskifte underveis hadde vært kjekt. :cD

Terje sa...

Ser ut som om Boston 2 er det trygge valget Janicke :)

Lykke til! Husk å holde igjen litt og ikke følge superoptimistenes tempo fra start ;)

Terje :)

lettbent sa...

Boston 2 er outsideren - kanskje det er de jeg bør velge... Tester dem på den aller siste turen før søndag (3 km på lørdag).

Tusen takk! (c: Jeg skal være knallhard på å holde meg på bestemt tid. Farten skal være mellom 4:55 og 5:00 hele veien - så håper jeg det holder helt inn.

Siri sa...

Boston helt klart"! Hvis Aegisene trekker på åra (trådene..) er boston et klart valg. De er temmelige "like" også da, så det kan ikke gå galt. (så må du selvsagt skaffe deg nye aegis park series og ikke minst Tempo!)

:-)

LYKKE TIL!!!

Unknown sa...

Hadde tatt en av Adidasene, så er du helt sikker på at det ikke er noen risiko involvert. Det er det siste du trenger å tenke på når du står på start. Hvis du tror Aegisene har 42 km igjen i seg, ville jeg tatt dem!

lettbent sa...

Nesten så jeg får lyst til å trekke et par i blinde... Nå heller det mot at Asicsene får bli hjemme. De er raske - men det er jo ikke det virkelig høye tempoet som er greia i Berlin for meg. Adidasene (Aegis og Boston) virker tryggere.

Tusen takk for innspill!! (c: