lørdag 7. mai 2011

Klar for Sentrumsløpet 2012!

Av en eller annen ukjent grunn hadde sommerfuglene fløyet annet steds, og nervene sov antakelig fortsatt, da jeg stod opp i dag. Svært ulikt meg, men jeg var totalt avslappet til det hele. Lurte litt på om nerver og sommerfugler ikke var A-kreaturer som meg, men etterhvert som dagen skred frem holdt de seg fremdeles unna. Besynderlig.

Ikke hadde jeg fulladet min elskede Garmin, og ikke hadde jeg sjekket at jeg hadde rent løpetøy til Sentrumsløpet. Igjen; veldig ulikt meg. Jeg fant etterhvert ut at jeg var tom for rene løpesokker og ren løpe-BH. Sokker rappet jeg av ektefellen (de kan umulig passe ham), men BH var en større utfordring (heldigvis).

Drøyt 2.700 kroner senere forlot jeg XXL. Selvfølgelig kunne jeg ikke bevege meg inn i en sportsbutikk på en løpsdag og bare ta med meg den ene lille plagget jeg trengte...
 Sports-BH fra Casall. Ikke på meg. Dessverre.

Adidas Adizero Boston - ville egentlig ha Adiosene,
men de fant jeg ikke i min størrelse, og dette ble en
god erstatning. Boston er neste mål, bare jeg får tatt Berlin.  

Tynne hansker. Frøs på hendene hele
økta med SkiLøperne sist tirsdag. Kjekt å ha.

 Fullt antrekk - Craft løpeskjørt og Nike trøye. På meg.
Totalt avslappet før dagens løp.

Jeg var så nære å satse på de nye skoene i dagens løp, men tok til vettet. Det ble i stedet mine godt innløpte Adidas Aegis.

Oppkledd i nye plagg jogget jeg til toget som brakte meg og SkiLøper-kollega Cecilie til et Oslo pyntet med løpere i alle farger og former. For en fest! Først ved startstreken oppdaget jeg at jeg hadde glemt å fjerne lappene på sports-BH'en. Fikk røsket dem av og diskret kastet dem i en søppelbøtte før startskuddet smalt.

Så var vi igang. Massen, for det var virkelig en masse, beveget seg opp og forbi slottet. Jeg var usikker på tempoet, men fulgte følelsen. Negativ splitt stod på planen; jeg kunne ikke gå tom de første kilometerene.

Jeg hadde forventet at det skulle bli åpnere etterhvert, men hele veien fra start til mål var det veldig mange løpere. Det ble mye slalom, opp og ned fortauskanter, skikkelig brems når løpere foran tettet luken jeg siktet på, for ikke å snakke om den hersens trillekofferten jeg nesten stupte over ved Solli plass (skjønner behovet for å krysse veien, men kanskje ikke rett etter en sving der man ikke synes så godt). Jeg kontrollerte løpet greit og lot musikken bære meg frem (ja, jeg valgte å underholdes av inspirerende musikk i stedet for å fokusere på løpet).

Kilometertiden lå lenge på 4:41, men etter fem-kilometersmerket begynte den - nesten mirakuløst av seg selv - å krype nedover. Jeg gledet meg til å komme til målstreken, men ikke egentlig fordi jeg hatet. Jeg hatet aldri i dag, og det er da kanskje også grunnen til at jeg ikke tok pers. Det ble fire stakkarslige sekunder saktere enn fjorårstiden. Til gjengjeld var jeg langt i fra like sliten i år som i fjor. Fordi det var umulig å løpe så mye fortere på grunn av alle de andre løperne? Fordi jeg synes det var deilig å ikke hate? Whatever. Det var en gedigen opptur uansett, og jeg er såååå klar for real pers i Sentrumsløpet 2012 - eventuelt i iForm-løpet den 18. juni i år.
Feiring - Cava og jordbær med vaniljekesam i solveggen. Aaaaah...

Dagens 44:58 var oppløftende og vel verdt en feiring. Troen på at jeg kunne komme under 45 minutter var så liten, og så kjentes det som det var mer å ta av og ennå er det tidlig på sesongen...
 
I fjor var jeg oppgitt over arrangementet rundt Sentrumsløpet. Jeg hadde en teori om at det hadde vokst for mye for fort. I år har jeg inntrykk av at alt fungerte vesentlig bedre, på tross av betydelig videre vekst. Løpet har i tillegg vært veldig heldig med været de to årene jeg har vært med (i nyere tid). Kort oppsummert: Glade løpere, rikelig med støttende publikum, fin og variert løype, strålende sol, vellykket negativ splitt. Sentrumsløpet har herved fått fast plass i min løpskalender.

Janicke

15 kommentarer:

Ingalill. sa...

Så deilig med en positiv opplevelse
, og jordbær
, og nye klær.

Gratulerer!

Anna sa...

Shopping roer nervene:-) Jeg må seriøst få prøvd noen av disse Adidas skoene "alle" skryter av.
Gratulerer med vel gjennomført løp. Helt enig med deg i at Sentrumsløpet er verdt å få med seg! Så mye folk langs hele løypa var ordentlig moro.Men pers, det får vi ta et annet sted!
To uker til Göteborg:-) Blir det dagstur for deg?

Silja sa...

WOW det var mye fint tøy assa ;-) Og grattis med super tid;-) Kjempebra altså!! Slikt fortjener cava og jordbær, helt klart!!

linda sa...

Utrolig bra gjennomført løp! Grattis!

lettbent sa...

Ingalill: Takk! Veldig godt etter å ha hatet så fælt i Fredrikstadløpet. Dette ga godfølelse.

Anna: Sportsshopping er den eneste klesshoppingen jeg er god på, men der er jeg tidvis i overkant ivrig også (c: Gratulerer selv, supert kjempa! Det blir nok litt folksomt i Göteborg også, men det er liksom en del av det det også. Hvilken gruppe starter du i? Det blir dagstur for meg. Snill ektefelle er sjåfør (c:

Silja: Etter gjennomlesing av løpeblogger synes jeg i grunn alle fortjente cava og jordbær i går. Observerte forøvrig Tim ved mål. Han så godt fornøyd ut. (c:

Linda: Tusen takk. Løp du? Hvordan gikk det i så fall?

Astrid sa...

Tenk at jeg ikke la merke til deg i det smashing antrekket der - du må ha vært Sentrumsløpets stiligste :)

- Og gratulerer med nok en fantastisk tid,
-- og herlighet så godt det så ut med jordbær og sprudlevann etterpå! Vel fortjent!

lettbent sa...

Astrid: kikket litt etter deg i Bygdøy Alle, men det var så mye folk og andre løpere å holde styr på og ikke løpe på, så jeg ga litt opp. Synes det var skuffende få løpeskjørt i går, men det hindrer ikke meg. Synes det er knall. (c:

Anna sa...

Starter i pulje 6...eller var det 10? Husker ikke. Jeg er så godt fornøyd med Fredrikstad at jeg bare tar det som en tur og skal nyte folkelivet og heie ektefellen frem (hans halvmaratondebut)
Kanskje vi sees, skal se etter et smashing outfit:-)

Lille søster sa...

Imponerende tid! Gratulerer! Får vann i munnen både av jordbær/champagne og nye løpeklær!

lettbent sa...

Anna: Startpulje 6 er bra. Jeg startet i gruppe 16 eller 17 noe i fjor. Helt håpløst. I år er jeg i pulje 3, så jeg regner med at det blir noe annet. Litt færre å løpe forbi. Har ikke noe forventing/satsning på pers, men et fint løp. Tar det derfra. Kult med halvamaratondebut! Kanskje vi ses i folkehavet. (c:

Lille søster: takk! Det ble bedre enn forventet, og jordbær/champis anbefales med eller uten feiring. (c:

linda sa...

Ja jeg løp :) Klarte ny pers! Så er fornøyd med 45:08! Du bør starte i pulje 2 neste år..selv om du ikke forventer å klare å løpe på under 40 min... det gjorde jeg i år! Så mye mindre folk å løpe forbi, og noen raske å hekte seg på!

Frk. Løpeskjørt sa...

Så kule klær! Jeg gleder meg til jeg skal kjøpe meg løpeskjørt. :o)

Lykke til i Gøteborg!

lettbent sa...

Linda: Gratulerer med ny pers!! Kjempebra. Vi løp veldig jevnt vi da, skarve 10 sekunder som skiller oss. (c: Det virker som det eneste rette - med mindre de endrer på puljeinndelingen - å starte en pulje over det man egentlig skal starte...

Toneklone: JAA: løpeskjørt er virkelig tingen. Løping er jo ikke den mest feminine sporten, så hvorfor ikke myke det opp med skjørt? (c:

Anne Mette Lie sa...

Gratulerer med strålende gjennomføring og wow! så lekkert antrekk! Ikke rart du gjorde et godt løp! :-)

lettbent sa...

Anne Mette: Tusen takk, og ja, jeg tror det hjelper å ha antrekk man liker. Det viktigste er naturligvis at det sitter behagelig og passer til vær og vind, men jeg blir glad av fint løpetøy - og du skal ikke se bort i fra at det gir en effekt også. (c: