fredag 6. mai 2011

Sentrumsløpet... eller sentrumsjoggen?

Det er vel egentlig både og, helt uavhengig av hva min deltakelse blir (det får være måte på ego), og det er fantastisk! Det er så herlig at folk i alle former og fasonger kommer seg ut og deltar i løp. Hva betyr det vel om man løper eller jogger (og tidvis går), det viktigste er å komme seg ut og i bevegelse. Et sted må man begynne.

Det er som Bart Yasso, mannen bak Yasso 800s, twitret for ikke så lenge siden:

"I often hear someone say I'm not a real runner.
We are all runners, some just run faster than others.
I never met a fake runner." 

Og til de som kritiserer mosjonistenes teknikk; ikke vær så jålete. Greit nok at god teknikk har mange fordeler, men igjen - et sted må man begynne, og den type oppslag gjør bare terskelen høyere og selvtilliten lavere. De aller fleste synes de første turene gatelangs i tighte klær, med mer eller mindre løpskompatible kropper og stampende tunge slepesteg er ille nok uten slike angrep.

Jeg gleder meg til i morgen! Nervene har begynt å dirre, fingrene er kalde og sommerfuglene øver på take-off i magen, men i bunn og grunn gleder jeg meg skikkelig. Ellers ville jeg ikke gjort dette igjen og igjen.

Hadde dette løpet vært i oktober i fjor kunne jeg nesten ha garantert personlig rekord. DA var formen på plass. Nå kjennes det som det kan bli alt mulig mellom 44 og 50 minutter. Ja, seks minutter skiller absolutt lykke og lei skuffelse. Nå er dét et vesentlig større spenn enn fjorårets seks sekunder, men dog. En eventuell skuffelse skal jeg alltids bite i meg - det kommer nye løp - men jeg skulle gjerne ha svevet lykkelig over et godt prestert løp i morgen. Tiden vil vise.

Til alle som skal løpe: Lykke til! Uansett hva klokken stopper på når vi krysser målstreken så er vi ekte løpere!
Fjorårets papirmedalje.
(de ordentlige var askefaste på Island og måtte hentes senere)

Håper også de som ikke får løpt, men i stedet trår støttende til og heier underveis, får en absolutt strålende dag!

Janicke

8 kommentarer:

Silja sa...

Ahhhhh nydelig :-) Me like!!

Kan jeg sende denne linken til avtroppende triathlon-president som hadde så mye kritisk å si om løpsteknikk? Tipper han er like enig med deg som med meg HAHAHAHAHA ;-) Nei huffavmei så idiotisk den artikkelen hans var; løping er jo så mye mye mer en estetikk!!

Alle er vi løpere om vi løper sånn eller slik! Det viktigste er jo at folk trimmer og løping er ikke forbeholdt kun de som løper teknisk bra; det må da være innlysende!! :-)

Jeg fikk faktisk litt mer piff av å lese innlegget ditt; takk! Det trengte jeg; har vært så slappis hele uka at jeg mistet nesten tror på at jeg skulle komme i stemning til i morgen, men dette hjalp!!

Anonym sa...

Jeg skal også løpe Sentrumsløpet i morgen og har sett frem til dette lenge. Men på onsdag kjente jeg for første gang på lenge en stivhet i leggene. Allerede før jeg løper! Har knasket Voltaren de siste dagene, men synes ikke det hjelper noe særlig. Til tross for vonde legger, så skal jeg stille til start. Håper bare at dette ikke vil ødelegge løpet som jeg har gledet meg til i hele vinter. Utrolig å få slike ben bare 3 dager før løpet! Dermed ligger det an til dårligere tid enn normalt. Konkurrerer jo med meg selv så dette er litt irriterende! :(

Astrid sa...

Jeg tar til meg Yassos sitat, og lar sutringen om uestetisk, dvask og dårlig stil prelle av! Jeg forsto ingenting av det, jeg - jeg synes faktisk det er vel så hyggelig å se nybegynnere jogge som proffene med alt på plass. Det er mange av begge sorter her, på vei over til Bygdøy! Kjempebra!

Jeg tipper en veldig god tid på deg i morgen, jeg - lykke til!

Endorfinlykke sa...

Lykke, lykke til! Håper og tror du kommer lykkelig i mål. Dette blir en fest!

lettbent sa...

Silja - Sef, bare å sende hehe. Han har lite å ta seg til hvis det er slikt han skal rakke ned på. Veldig glad om jeg kan gi noen en piff - håper du føler for å løpe i dag og at det blir en strålende opplevelse! Lykke til!

NN: Det er forferdelig kjedelig og deprimerende når tiden endelig har kommet for å gjøre det løpet man har trent for og det dukker opp hindringer i veien (egen bitter erfaring). Bra at du stiller til start, så får du kjenne etter underveis. Ikke gå ut for hardt bare, det er en hard start som kan ta knekken på de fleste bein! Krysser fingrene for at leggene rives med av løpsopplevelsen og at du likevel presterer etter ønske. Og om det ikke går, så er det bare å bite tennene sammen, gjøre det som må gjøres for å få orden på leggene, og sikte mot neste løp. Jeg håper å løpe Berlin maraton for første gang i år, men det er tredje året jeg er påmeldt og har hotell og flybillett booket... Litt stahet hører med til løping. (c:

Astrid: Ja, det får være måte på å rakke ned på folk. Jeg bli alltid imponert når jeg ser ferske løpere slite seg frem. De færreste er gode på ting før de har øvd litt. Tusen takk for positiv tipping (c: tiden vil vise (i dobbel forstand).

Marit: Tusen takk, og takk det samme! Fest skal det bli!! (c:

Ingunn sa...

Lykke til alle sammen! Følger med på diverse løpeblogger fra San Francisco og i disse dager har det vært mye skriving om Sentrumsløpet. Håper været blir bra og stemningen høy. Kos dere og så håper jeg bloggerne jeg følger kan skilte med resultater de er fornøyde med om ikke altfor mange timer. :o) Stå på! Gleder meg til mye spennende lesing når jeg står opp, 9 timer etter dere.
Hilsen Ingunn, nyfrelst jogger/løper fra Oslo/San Francisco

Mona sa...

Lykke til Janicke (og alle dere andre). Tipper det går bra i dag. Husk på Fredrikstad :-)

lettbent sa...

American housewife: Tusen takk. San Francisco høres fortreffelig ut. Det er vel en bra maraton der?

Mona: Tusen takk (c: