torsdag 26. mai 2011

Løpsfølelse

I det siste har man kunnet lese en del om subbing på løpeblogger rundt om. Det hadde tydeligvis kroppen min fått med seg, og den ville åpenbart ikke være noe dårligere - eller bedre - alt ettersom...

Dagens runde skulle være en rolig treningstur, så sånn sett var det ikke så farlig, men ufrivillig subbing og bein som "murstokker" (ref Silja) er ukult uansett.
Ikke mye inspirasjon i omgivelsene heller.

Selv om det har blitt en del kilometer og jeg burde ha opparbeidet noe erfaring, er jeg håpløs på å bedømme fart. Det slår ut i begge retninger. I Göteborgsvarvet kjentes det som om jeg hadde lagt meg på et passe tempo i starten, men 4:13-fart hadde ikke holdt til mål. I dag syntes jeg det gikk i sneglefart, men snittiden hadde neppe kvalifisert til medlemsskap i Astrids subbeklubb. Det var bare dårlig løpsfølelse.

Sånt skjer, og det er mulig det har en viss sammenheng med konsert i går kveld (Bryan Ferry på Sentrum Scene), leggetid kl 01 og *ping*, våken igjen fra godt før 06. Det er første gang jeg under løpetur har ønsket at jeg lå i sengen og sov i stedet. Vel, vel, enda godt jeg ikke hadde planlagt bakkeløp i dag.

Janicke

22 kommentarer:

Ingalill. sa...

Artig bilde.
I bakken min har noen satt opp en plakat der det står: Hold Lav Fart og hver gang jeg kommer subbende er det som:
en fjær i hatten/dolkestøt i ryggen
(Catch22 ref.) Alt etter som.
Særs påvirkelig -)

(Du vet vel at det bare er høydehoppere og fotballgutter som kan opprettholde høy partyfaktor og score mål. Hører vi kanskje rykter om IngridK rockn'roll sjanglende?)

lettbent sa...

Fjær vs dolkestøt avhenger nok litt av dagsformen/mental tilstand, hehe. Man må jo bare le når man møter slike skilt/plakater i slow mo'. Det hadde forøvrig vært artig å en gang få lese om Ingrid K ravende på byen. Bare én gang, liksom... :cD

Astrid sa...

Æsj, sånne turer hører dessverre med - men gjør at de andre føles desto bedre.

Jeg tror du kvalifiserer til livstids æresmedlemsskap i Subbeklubben med din snubling i den blå streken på Gøteborgsvarvet! Jeg innser at jeg har brukt uttrykket litt upresist, og vil gjerne understreke at subbing bare går på teknikk og ikke fart. Bare så vi har alt på det rene :D

Skal du snart begynne på noe maratonprogram, forresten?

Anna sa...

Sånne turer hører med, men heldigvis hører de til et fåtall.
Jeg kan heller ikke beregne tid, spes. ikke på sykkel. Langs Mosseveien er det 50 sone og en sånn fotoboks. Hver gang jeg sykler forbi i noe som føles som racerfart, tenker jeg at den kommer til å blinke på meg. På sykkel. NOT!!!! Snakk om å ha høye(raske) tanker om seg selv.
Og dere glemte hockeygutter på den party-score-lista. De er værst!

lettbent sa...

Astrid: Hehe, den subbingen hadde jeg nesten fortrengt. Problemet der var nok at det var dårlig subbeteknikk. Har bestemt meg for Anders Szalkais maratonprogram, og planen er å planlegge/legge inn i kalenderen i helgen (alt må planlegges, også planleggingen). Du går for Gretes? Jeg regner med at også hun har for forskjellige tidsmål. Jeg SKAL under 3:30 så jeg tenker å se på forskjellige og sammenligne.

Anna: Nedturene gjør oppturene ekstra gode. Ser for meg ditt fryktsomme blikk på vei forbi fotoboksen. (c: Har du fartsmåler på sykkelen? Hadde jo vært interessant å vite hvor fort det faktisk gikk forbi der.

Hockey-gutta ja, de må med!! Og enkelte skihoppere...

Silja sa...

Det er som kjent sjeldent at fartsfølelse og løpsfølelse sammenfaller..... Man forventer at det skal gå tregt når kropp og ben er tunge, men det behøver nødvendigvis ikke bli slik.... Og man tror kanskje at det går mye fortere en det gjør dag man har en god løpsfølelse. Det verste synes jeg er å beregne fart når løpsfølelsen er elendig (jfr. murstokk); det er nesten umulig ;-)

Astrid sa...

Ja, jeg skal gå for Gretes, det virker overkommelig selv om fire økter per uke kanskje kan bli litt mye (nå i begynnelsen bytter jeg ut en økt med ellipse eller sykkel). Programmet er for forventet sluttid mellom 4 og 4,5 timer, og det tror jeg er veldig passende for meg.

Jeg får også begynne å legge øktene inn i kalenderen - og kanskje for Régis også ;)

lettbent sa...

Silja: Det er nok sant - og det er tross alt godt å høre at flere sliter med å bedømme farten. (c:

Astrid: bra at du tilpasser dette programmet til deg. Tror tidsmålet ditt er bra, så får heller alt raskere bli en bonus. Den første (og i og for seg den andre når det er tre/fire år siden sist) maraton skal man ta litt som den kommer. Man vet jo ikke hva man går til. Kjører Régis også Grete Waitz?

Astrid sa...

Nei, han kjører Marius Bakken. 3 økter per uke / 4.30 som forventet sluttid. Han liker godt at det er mye intervaller og mer variasjon i øktene - og han har jo ingen spesielle plager heller, så det går nok greit forhåpentligvis.
Szalkais program er på 15 uker, eller?

lettbent sa...

Kikket på Marius Bakkens program en gang, men kjente at det ikke fristet til meg. Må jo ha glede av treningen underveis, ikke bare tenke på målet.

Szalkais program er egentlig 26 uker, så jeg hopper inn i 10. uke eller noe, men det er helt greit. Har jo grunnlaget som trengs for det. (c:

Astrid sa...

Ja, hver sin smak, men jeg blir heller ikke tiltalt av økter der jeg må ha med meg instruksene på huskelapp.

Så fram til det er 10. uker igjen kjører du bare ditt eget løp? Tviler ikke på at du har grunnlaget, ja :)

Tenkte å spørre om du ikke ville være med å løpe Blomstermila i Drøbak 18. juni! Det er jo greit plassert i forhold til hjemmet ditt. Men nå ser jeg at du skal løpe iform-løpet... Uflaks at alt går samtidig! Er du påmeldt iform? Hvis ikke tror jeg Blomstermila er et veldig fint, ikke altfor stort, lokalt løp (hjernevasket av Torfinn igjen, men han pleier å ha rett).

lettbent sa...

Enig med det angående instruksene. Økta må kunne innlæres av en forholdsvis lite innlæringsvillig hjerne... (c

Startet programmet i dag, så nå er det 16 uker Szalkai fremover... Tilpasser litt da.

Veldig synd at disse løpene kræsjer. Synes jeg måtte hive meg på iForm-løpet siden det var nytt, men Blomstermila er lokal. Får ta den neste år da. Mye bakker da, er det ikke?

Astrid sa...

Ok, sånn ja, da skjønner jeg. Ja, 16 uker holder nok.

Greit, jeg får være prøvekanin, jeg da :) Løypa er visst veldig hard, ja. Men tenker det kan være greit med et asfaltløp før jeg bestemmer meg endelig for om det blir maratonoppkjøring eller ei.

Ingalill. sa...

psstt, du har vel fått med deg at det er goodiebag og mulig sofavinning i Iformløpet?
(det er asfalt i oslo også, har jeg hørt?)

Astrid sa...

psstt, du har vel fått med deg at jeg ikke liker egne kvinneløp? ;)

Ingalill. sa...

dobbelt psst, du vet vel at speakeren er en mann?

Astrid sa...

Jeg var et øyeblikk litt fristet til å hive alle mine prinsipper overbord for å komme og se deg lage ablegøyer over målstreken - men nei, mannlig speaker eller ei, det går nok ikke.

Goodiebag du liksom!

lettbent sa...

Mannlig speaker? Hæ?? Hvem?? (c:

Astrid: enig i dette med kvinneløp, men tenkte å gi det et forsøk. Har aldri testet det før. De har faktisk begrensning på hvor fort man kan løpe også. Ingen får løpe fortere enn 35 minutter på mila. Tror jeg skal "klare" å holde meg over det, høhø.

Så fort det blir rene damearrangementer forsvinner fort det meste av konkurranseaspektet. Plutselig er det ingen vinnere, bare de som smiler mest eller har kledd seg ut. Jaja, jeg skal forsøke meg på pers uansett.

Ingallll: Goodibag hjelper på motivasjonen. Den er nok bedre her enn i de fleste andre "mannsdominerte" løp. (c:

lettbent sa...

Kunne forøvrig vært gøy med en duell mellom dere i løypa... Meld deg på da, Astrid. (c;

Ingalill. sa...

Krysser fingrene for at den inneholder mer enn gnagsårplaster og makrell i tomat - og snacknudler, 3k, spiste så mye nudler mens han så sentrumsløpet at har ikke rørt en mr.lee since.

Jeg venter på alderdommen og har ikke tenkt å perse på mange år ennå, så her er det kun løpserfaring, leddstyrking og t-skjorte som gjelder. (og jeg bare gjetter på at speakeren er en mann altså, sikkert Thomas Alsgård eller DDE Bjarne.)

lettbent sa...

DDE Bjarne?? Jeg konverterer til Blomstermila på flekken om det er tilfelle. Muligheter for å få over Orlando Bloom utkledd som Legolas? ((c:

Goodiebag for damer bør forøvrig inneholde i alle fall en liten mengde smågodt/sjokolade.

Astrid sa...

Makstid?!?

Nei, dessverre, dere - jeg gjør heller en innsats for å få de små, hyggelige, mindre kommersialiserte, lokale løpene litt bredere...

Astrid (tull med innlogging igjen)