tirsdag 3. mai 2011

Smerte, slit og melkesyre

Sentrumsløpet. Førstkommende helg. Assosiasjoner: smerte, slit, melkesyre, krampe, hat, aggresjon, bitterhet.

Forsøker å skyve det bort og i stedet visualisere meg selv triumferende, lykkelig og lett gjennom Oslos gater. Det virker utrolig at jeg var så gira på et tidlig løp i år, for nå har jeg egentlig mest lyst til å hoppe over både Sentrumsløp og Göteborgsvarv. Begge var vonde i fjor. Da jeg meldte meg på dette årets utgaver av løpene hadde jeg tenkt til å være i superform på denne tiden. Der er jeg bare ikke. Sukk!

Joda, jeg kan ta det som skikkelige treningsøkter. Men det er liksom ikke godt nok. For mitt hode. Jeg må pushe meg og se hva jeg kan få til. Dermed:

  • Smerte på alle tenkelige og utenkelige plasser fra tånegl til kalott.
  • Slit fra startskuddet går, må forbi han, henne, henne og han...
  • Melkesyre opp slottsbakken, Bygdøy allé, ved Youngstorget og over broene i Göteborg.
  • Krampe i begge legger (forhåpentligvis først etter målgang) fordi jeg vil prestere mer enn jeg har inne.
  • Hat og aggresjon fordi jeg utsetter meg selv for smerte, slit, melkesyre og krampe.
  • Bitterhet fordi jeg ikke er i den formen jeg hadde tenkt.

Det har liksom buttet de siste månedene. Jeg har havnet i den negative sirkelen: manglende motivasjon - mindre trening - dårligere form - tyngre å løpe - enda mindre motivasjon - enda mindre trening... og så videre. Heldigvis har jeg ikke falt av helt. Det er rett og slett for mange ting som sørger for at jeg løper videre på tross av motgang som vanligvis ville fått meg til å legge løpeskoene langt vekk; Jeg har for mange gode løpeminner å løpe/slite videre på.

Dessuten har jeg jo SkiLøperne. Det er nå engang løpe-babyen min. Kan ikke bare ditche dem liksom.

Kort oppsummert:

  • Jeg skal skru hodet på plass igjen og bare tillate positive tanker og fine visualiseringer.
  • Jeg skal delta i Sentrumsløpet og Göteborgsvarvet, og slite og hate.
  • Jeg skal ut å løpe med SkiLøperne. Nå.


Janicke

10 kommentarer:

Märtha Louise sa...

Uhhh nu blev jag inte direkt mindre nervös inför lördag! Men det går säkert bra för oss båda till slut :)

Tone sa...

kjenner igjen hver eneste tanke, gruer meg til lørdag og enda mer til Gøteborg. Men det synes så utrolig fornuftig å melde seg på i oktober liksom...mai...jøss et halvt år med trening er jo et hav av tid! Kun positive tanker, lette ben og høy melkesyreteskel ønskes deg for både 7. og 21. mai:))) Lykke til!

Ingalill. sa...

Det går så bra. Superstar.
Dog, hadde jeg fulgt samme tankegang hadde jeg også vært stiv av skrekk. Min plan er å løpe kontrollert, så fort jeg kan uten å bli for sliten -))

(Du er absolutt ikke ensom i den onde sirkelen, jeg har sullet rundt der siden snøen gikk.)

Anne-Brit sa...

Å, som jeg kjenner meg igjen! Er langt i fra en god form og har ingen sjanse til å nærme meg resultatet fra i fjor. Får satse på at jeg får har en god dag på lørdag, men uansett så fullfører vi!

Endorfinlykke sa...

Off, kjenner godt igjen de tankene... Gruer meg til smerte og slit, men gleder meg til den fantastiske rusen etterpå!

Du kommmer definitivt til å suse fra alle!

Anna sa...

Uu, der skrev du ned alle de tankene jeg prøver å fortrenge. Men her gjelder positivt selvsnakk. Være den superkvinnen du er skapt til å være, fra start til slutt!(holde igjen litt i starten da). Gjøre smerten om til noe positivt. Flytte fokus fra smerte til mestring. Gjør det vondt ved 8 km, så har du tross alt kommer så langt. Fokusere på armene når beina føles tunge. La kroppen jobbe for seg. Stoppe tankekjøret. Don't think, RUN!

lettbent sa...

Fantastisk! Dette var virkelig oppmuntrende ord. Både at (de fleste?) andre føler det på samme måte, og alle gode råd. Mindre negativ nå! Håper vi alle får gode opplevelser på lørdag, enten vi når målene våre eller ikke. Det er jo faktisk ikke bare det som teller. Man kan lure på hvorfor vi gjør dette når vi (skjønner at jeg ikke er alene) blir så himla nervøse hver gang.

Anonym sa...

Veldig beskrivende innlegg det her :)

Mitt triks er å satse på negativ splitt. Da kan man kose seg første del, og ha masse å gå på mot slutten. Mine beste løp har alle hatt neg splitt.

Lykke til på lørdag!

Astrid sa...

Masse lykke til! Jeg er sikker på du kommer til å både ha det greit underveis, og gjøre et bra løp! Jeg skal stå og heie i Bygdøy allé :)

lettbent sa...

Timknut: Det er en god plan, da får man kjent litt etter hva man egentlig har å gi. Litt kjipt om det ikke er noe mer, men veldig digg om man kan dra opp tempoet ja. Satser på negativ splitt.

Astrid: Heiarop i Bydøy Allé mottas med stooor takk! (c: