fredag 20. mai 2011

Klappet og klart

Fredag er ukas beste dag. I så måte er ikke denne fredagen noe unntak. Unntaket er den lett nervøse, forventningsfulle gledesfølelsen over å skulle løpe Göteborgsvarvet i morgen.

Hele familien må opp og ut tidlig for å kjøre ned til varv-vertstaden. Mens resten av familien kjører karuseller og morer seg på Liseberg skal jeg hente startnummer, vente, vente, vente og så løpe, nyte, slite og hate meg gatelangs, over broer, forbi de rundt 50 band og orkestre og gjennom Göteborg. Så blir det gjenforening og kjøring hjem igjen - muligens med en liten harry-handling underveis.

De siste foreberedelser er gjort. Etter tips fra mosjonisten ble siste økt en fem kilometerstur hvor første halvdel gikk i forholdsvis rolig tempo (5:17/km) og andre halvdel i overfart (4:10/km). Ideelt sett skulle økten kanskje ha blitt gjennomført i går, men det ble på morgenen i dag i stedet. Er ganske fornøyd med å ha klart å holde såpass høy fart i 2,5 kilometer klokken 07 om morgenen. Kroppen var definitivt ikke helt klar for det, men jeg fikk inn fartsfølelsen og kjenner meg superklar for morgendagen.

Det meste er gjennomtenkt og klart nå. Været ser ut til å bli lettskyet og rundt 13 grader, og løselig basert på dette er løpsantrekk og sko valgt:

  • Samme antrekk som på sentrumsløpet (løpeskjørt naturligvis), men med den langermede Falke-trøya under - og muligens de nye tynne hanskene. Tar nok en gammel, utslitt jakke som jeg kan kaste før start, utenpå.
  • På føttene blir det de nye Adidas Adizero Boston. De er godt utprøvd og nydelige.

Under gjennomgangen av treningstøysgarderoben slo det meg at jeg faktisk både har flere og nyere løpe-bh'er enn vanlige bh'er. Ektefellen ble ikke så veldig imponert. Sc:

Here I go again! Klarer jeg sub 1.40? Det er i alle fall verdt et forsøk. Satser på å legge meg på 4:45-fart de første fem til ti kilometerne og så kjenne etter om det er dagen for negativ splitt. (au)

LYKKE TIL til alle som skal løpe varvet i morgen! Det blir kjempegøy! (og sikkert ganske vondt)

Janicke

10 kommentarer:

Astrid sa...

Dere tar det som en dagstur? Høres hyggelig ut (tror jammen jeg ville foretrukket Liseberg, gitt ;) )

Langermet trøye og hansker høres varmt ut! (Spesielt med fjorårets varv i minnet...) Men du blir kanskje fort kald?

Lykke, lykke til! Gleder meg til rapport! :)

Silja sa...

LYKKE TIL!! Dette blir moro :-)
Gleder meg også til å lese rapport etterpå!!

lettbent sa...

Atrid: Ja, det blir dagstur. Var jo ikke hotell å oppdrive i Göteborg denne helgen (prøvde for et halvt år siden!). Temperaturen skal ligge mellom 10 og 13 - tenker at det kan bli kaldt, hovedsakelig i ventetiden. Er som regel greit varm, men med litt vind i tillegg... Orker ikke fryse, da er det bedre å svette (men det er nok ikke du enig i, hehe).

Silja: tusen takk, moro blir det - i alle fall deler av det. (c: Gleder meg i grunn til å skrive rapport - da har jeg sikkert ikke vondt lenger, hehe.

Ingalill. sa...

Høres jo ut som perfekt vær.
Husker jeg leste rapportene fra ifjor der de fleste var dødennær av sol.
Og: Når du skal løpe svimlende 1.40 er jeg ikke sikker på at du trenger klær i det hele tatt, bortkastet vasketøy.

Lykke til. Det blir pers
(, men ikke overdriv, da blir det mye vansligere neste gang.)

Frk. Løpeskjørt sa...

Du tar løpeskjørt? Jeg hadde lyst til å innvie mitt, men var redd det kan bli for kaldt. Kanskje jeg skal vurdere løpeskjørt igjen.

Lykke til! Det blir gøy!

lettbent sa...

Hehe, Ingalill. Du vet, når du kommer opp i slike hastigheter så blir det mye vind, og da blir det nok litt kjølig å løpe naken... :cD Det blir neppe pers, men forhåpentligvis ikke så langt unna. (c:

Toneklone: Ja, løpeskjørt, helt klart. Fryser sjelden på beina, så lenge jeg har nok øverst. Dette BLIR gøy. Lykke til du også!

Espen sa...

Dette blir morsomt! Sitter selv på toget. Eneste jeg rakk var noen 300m i går... Husk! Ikke bli redd om det går for fort men at du føler deg OK! Det blir min taktikk ivertfall.. Lykke til!!

lettbent sa...

Ja, jeg kjører nok på som i Fredrikstad, så får det bære eller briste - og da blir det antakelig vondt... (c: (egentlig sykt å sette smiley her)

God tur nedover da, og lykke til i morgen!

Espen sa...

Grattis med knalltid!! 1:39 i den løypa er fantastisk bra.. tenk hva du kan gjøre i en flatløype?! Vanvittig bra!!!

lettbent sa...

Espen: Takker og bukker. Kjenner dragning mot 1.35 nå, men da skal det trenes bedre! Kjekt å kunne løfte beina mot slutten av et løp også... Sc: