fredag 4. mars 2011

Mulig ny challenge

Tenk at vi endelig er over i den første vårmåneden. Vi står i startgropen til de desidert beste delene av året, og fra nå av får vi utdelt utsøkte, små smaksprøver på det som kommer. I dag var det for eksempel mulig å løpe uten lue, buff og hansker. Omtrent en fjerdedel av turen var det mulig å la piggene under skoene klikke mot bar asfalt.
Solen kjemper mot skyene - våren er i anmarsj!

Jeg ble vanvittig inspirert av Northugs innspurt i dag. At han går sidelengs over målstreken og viser seg høy på andrenalin før og etter målgang må jeg innrømme at jeg synes er morsomt, men det rykket han gjør da han drar fra... Det er så rått! Hvilken følelse det må være å skifte gir på den måten og bare kjenne at kroppen reagerer og at man faktisk har det ekstra giret. På tre sekunder så er man milevis (billedlig sagt) forbi. Gud bedre, hvilken rus!

Det settes herved opp som et mål å få oppleve i alle fall en brøkdel av den følelsen i et av årets løp.

Fra en av SkiLøpernes nyere medlemmer har jeg blitt tipset om et nytt løp som må vurderes: Vestby 4 Hills Challenge. I følge nettsidene er 15-kilometersløpet delt opp i syv etapper og går innom tøffe stigninger. Man løper samlet hele veien (i 6-minutters fart) og avslutter hver etappe med en spurt. De fleste spurtene foregår i oppoverbakker. Førstemann opp den verste bakken, Brattåsen, får vandrepokal og kan kalle seg Bergkonge for et år. At løpet er lokalt er helt klart et pluss, jeg fristes også av at det er et lite og intimt løp - det må jo bare bli artig. Det som trekker ned er at Vestby 4 Hills Challenge arrangeres 8. mai, dagen etter Sentrumsløpet.

Går det å løpe to tøffe løp på én helg? Usikker, men 2011 er et godt år for å prøve ting man ikke har prøvd før. Jeg avskriver det i alle fall ikke ennå.

Janicke

2 kommentarer:

Ingalill. sa...

Tror det er ingen som venter så heftig på våren som joggegjengen. Det jubles over asfaltflekker på alle blogger, sola skinner og snøhaugene oversees glatt.
- synes absolutt du skal melde deg på det løpet, 2 treninger om dagen er lik 2 løp i slengen :-)

lettbent sa...

Ja, det slo meg også når jeg leste gjennom diverse blogger her - men det er jo da heller ikke så rart når man bedriver en idrett som påvirkes av slikt. (c: Og ja, jeg heller stadig mer mot å kaste meg på dette andre løpet også. Har ikke noen ambisjoner om å bli bergkonge/dronning uansett...selv om det i seg selv hadde vært gøy. (c;