søndag 27. februar 2011

Yiiiiiihaaaaaa!

Gull, gull, gull! Det er en utrolig boost å se idrettsproffene innkassere medaljer for alt arbeidet de har investert. Det er tross alt absolutt ingen selvfølge at de havner på pallen dersom de legger inn så og så mye arbeid, svette og slit. Forventningene fra en hel nasjon henger over dem, men samme hva de gjør av forberedelser er det ingen garantier. Det er alltid en risiko for at noen av konkurrentene har trent riktigere, har en bedre dag, har bedre ski eller simpelthen takler presset bedre. Derfor er det så usigelig herlig å se når de lykkes!

Hvilken fantastisk glede det må være å komme i mål og kjenne at - Ja, nå er jeg verdens beste, og det har jeg pokker meg fortjent. Og hvilken lettelse det må være å vite at de - i alle fall for en stund - kan senke skuldrene fordi de har innfridd.

Hurra for Northug, Bjørgen, Johaug og alle de andre (norske og utenlandske) som makter å ta på seg oppgaven med å representere landene sine i mesterskap på mesterskap! Hvilke fantastiske sportsopplevelser de gir oss, og hvilken inspirasjon de er for unge idrettsutøvere med gryende ambisjoner - men også for den mer ordinære mosjonist.

Jeg lar meg i alle fall inspirere, og det hender titt og ofte at jeg er min egen tv-kommentator når det butter: "Det ser ut som hun sliter nå, men om hun klarer å holde dette tempoet resten av distansen vil ingen av de andre kunne passere henne og hun har gullet i lomma. Nå? Aner vi at hun er sliten? Nei! Hun kjemper på og nå tror jeg faktisk hun øker farten litt! Jaaaa, det ser ut til at dette går veien! Hvilken prestasjon! Hvilken jernvilje..." og så videre.

Jaja, jeg vet det er ganske barnslig, men om det får meg til å presse meg litt hardere så får jeg heller være barnslig.

Denne siste uken har jeg gjort mange ting for første gang:

  • Løpt to økter på en og samme dag
  • Løpt distanse på over to mil på mølla
  • Gjennomført distanseløping på mølla med 1 i motbakke (har ikke klart å motivere meg selv for det tidligere)
  • Løpt over 100 km på én uke!


101,6 kilometer fordelt på åtte løpeturer på tilsammen åtte timer og førtini minutter med snittfart på 11,5 kilometer i timen. Det kvalifiserer ikke til noen gullmedalje, men det gjør meg ... vel ... lykkelig!

Løpenerd

6 kommentarer:

Endorfinlykke sa...

Herlig VM-lesning! Jeg blir så revet med foran tv'en at jeg nesten får hjertestams i de mest spennende øyeblikkene.

To mil på mølle, hvordan er det mulig? Hvilket tempo har du når du løper inne?
Og 10 mil på en bitteliten uke da! Respekt!

Ingalill. sa...

Det er jo fjell du bestiger for tiden.
- 2mil på mølle, for ikke å snakke om oppoverbakke. Sånt man bare drømmer om.

(det med 2/dagen og antall km/uka, gidder jeg ikke nevne engang, like uoppnåelig som Bjørgen armer :-))

Anna sa...

Oj, oj, oj, jeg bøyer meg i støvet. Du har løpt nesten like langt på en uke, som jeg på en måned. Veldig bra!
Tror forresten det der med litt stigning på mølla er ganske lurt, svært sjelden man løper heeelt flatt ute, blir å lure kroppen litt.

lettbent sa...

Marit: Jeg opplevde å få melkesyre i armene da jeg forsøkte å jobbe samtidig som jeg så på Marit B og Petter N gå inn til henholdsvis gull og sølv i sprint. Mulig det gikk litt hardt utover tastaturet, hehe. Nesten så jeg ikke orker å se på.

To mil på mølle er mulig når starttanken er at "nå skal jeg løpe her en evighet, ingen grunn til å tenke på klokka". Hadde dessuten på spennende underholdning på tv'n foran meg. Løp stort sett på mellom 11 og 12, men hadde noen økninger til 13,5 (noen hundre meter av gangen) bare for å få avbrekk fra monotoni.

Ingalill: Fjell er til for å bestiges, er de ikke? Kjenner meg bare veldig ambisiøs for tiden og velger å "go with the flow". (c:

Anna: Har hørt at man må ha 1 i motbakke på mølla for at det skal bli tilsvarende motstand som å løpe ute. Har hørt det/lest det såpass mange ganger fra såpass mange hold at det har blitt en vedtatt sannhet, hehe. Med mindre man løper på bane er det aldri helt flatt der ute nei - ikke engang i Berlin (selv om det ikke er langt unna).

Astrid sa...

Hurra for deg! Kjempebra treningsuke :)

Anonym sa...

La deg motivere av hva som helst bare det gir DEG noe! Du har gjort en knalljobb denne uka!