søndag 20. mars 2011

Now we're talking!

Hvilken herlig dag! Det har faktisk en verdi å være litt klein nå og da, for da blir oppturen så god når man er tilbake i form etterpå. I går var det ikke mye futt i meg, og med en omgangssyk datter var jeg bekymret for at det skulle bli et par "trivelige" dager fremover. Heldigvis ble det ikke mer enn én klein dag, og utpå dagen i dag var jeg skikkelig klar for langturen som jeg hadde planlagt å ta i går.

Ekstra oppildnet av at jeg har meldt meg på enda et løp i år - Fredrikstad-løpet - og at jeg i tillegg har ordnet en jobb- og treningsuke i Marbeilla neste måned ...


...la jeg ut på tur i strålende solskinn, ladet med vann, solbærsaft og DRIV energigel (fra Tech Nutrition). Målet var å løpe minst en halvmaraton, og holde komfortabelt tempo.

I forkant av dagens løpetur var jeg usikker på hva målet for Fredrikstad-løpet skulle være. Etter litt frem og tilbake falt jeg ned på at 1:50 var godt nok. Dette løpet er den 10. april. Det er ikke lenge til, og målet for Göteborgsvarvet en drøy måned senere er 1:45... Etter dagens tur må jeg revidere det, for 21 kilometer ble i dag passert på en tid rett under Göteborgsmålet.

Da jeg etter et par kilometer så at farten lå på under fem minutter per kilometer tenkte jeg først at jeg burde roe ned litt. På lange turer skal man ikke kjøre så hardt. Så slo det meg at det er denne farten jeg må holde gjennom 42 kilometer i Berlin til høsten. Det ville ikke være så dumt å finne ut hvor lenge jeg kunne klare å holde denne farten nå, seks måneder før årets hovedutfordring. Derfor fortsatte i det tempo som føltes "naturlig", kjente at det fløt fint, nøt at det gikk ganske fort, og sørget for å fylle på med energigel og solbærsaft. Totalt ble det 22,5 kilometer på 1:51.

Nytt mål for Fredrikstadløpet? 1:40? 1:42? Ny pers, under 1:38? Hmmm, tror jeg går for middelveien, så får vi se om ny PB kan tas i Göteborg.

Er forøvrig veldig fornøyd med igjen ha klart å få i meg en hel tube energigel. Jeg er overbevist om at den hadde en viktig rolle i opprettholdelsen av tempoet. Disse tubene er så greie å ha med at jeg kan bruke dem i løp, og ikke risikere trøblete mage forårsaket av arrangørens sportsdrikk. Må bestille flere.

Lykkelig lettbent i dag.

12 kommentarer:

Marit sa...

Du verden..så utrolig deilig å bare kjenne at alt fungerer:) 1.45 er jo knallbra. jeg er imponert over dere som klarer slike tider...min egen gøteborgtid blir sikkert nærmere 2.5 time;)

lettbent sa...

Nå skal Göteborgvarvet løpes før man innkasserer en god tid, men det føles jo betryggende å klare denne tiden på treningstur. Det er et par tøffe broer i Göteborg som kan ta knekken på beina - og veldig mye folk. Veldig morsomt løp - så mye liv. (c.

Astrid sa...

Så morsomt at du har meldt deg på Fredrikstadløpet! En uke i Marbeilla høres heller ikke så dumt ut...

(Gosh, så raskt du løper! Lover bra for sesongen :) )

Anna sa...

Bra tempo! ikke minst når du løper alene. Ikke så lett å holde farta oppe da synes jeg. Og enig i at det egentlig ikke er noe å holde igjen på når formen føles bra og bena flyter.
Så du har troen på sånne geltuber? Har aldri prøvd (I Oslo 1/2Marathon 2009 løp jeg galant forbi, og det ble jo IKKE et løp å fortelle barnebarna om).Kan de kjøpes i sportsforretninger eller må man bestille?

Espen sa...

Hvorfor ikke gå for pers i Fredrikstad og heller bruke litt ekstra tid i Gøteborg?

Gøteborg har for det første en ganske hard løype og det er vanvittig med køløping så det er ikke helt plassen for å sette pers.

Fredrikstad er MYE mer lettløpt enn Varvet =) Faktisk finner du nesten ikke lettere løype i Norge.

lettbent sa...

Astrid: Fredrikstad blir veldig bra. Hele familien tar turen så jeg regner med at jentene tar barneløpet også. Gleder meg skikkelig! (c:

Anna: Solen skinte og så mye bart - ble bare veldig inspirert. Da gikk det å løpe fort selv om jeg var alene. Synes absolutt gel fungerer. Bars og sportsdrikke sikker også, men for meg er gel best. Drikker vann og solbærsaft, og kjører gel for å få energiboost. Jeg har bestilt tuber på nett, men det er sikkert å få i enkelte helsekostforretninger. Har sett at de har andre produkter der i alle fall. Valgte Tech Nutrition sine etter å ha lest om dem i Aktiv Trening. Det sto at de er mindre søte/kvalmende enn andre gel'er. Selv om jeg ikke liker denne heller så er det den beste jeg har prøvd.

Ingalill. sa...

Tida blir garantert under 1.40 - og da kan du jo like godt gå for 1,35.
Skjønner ikke at det er mulig å løpe så fort.

Slike geltuber vil jeg også prøve.
Alt som ikke påvirker magen er verdt et forsøk.

lettbent sa...

Espen: Tenkte tanken, for du har naturligvis helt rett mht Göteborgsvarvet. Det er kanskje ikke stedet å gå for pers. Blir bare litt skremt av å skulle løpe hver kilometer på 4:38 i 21 kilometer og ville utsette det til senere hehe. Men ok, den som intet våger intet vinner. Målsetningene er herved byttet om. (c: Er Fredrikstad lettere enn Stockholm? Det var i S. jeg satt denne persen.

Ingalill: Nå går jeg i alle fall for sub 1:38 - så får vi se. Med ett ble Fredrikstad-løpet mer nervepirrende... PS Denne gelen smaker heller ikke godt, men bedre enn de andre jeg har smakt. Man må nesten teste seg frem til noe som funker for den enkelte, men denne funker i alle fall for meg. (c:

Anne Mette Lie sa...

Jeg blir helt matt. Du er jo kjemperask!

Espen sa...

Jeg løp 3 min saktere i stockholm enn fredrikstad i fjor. Men helt objektivt - Fredrikstad er en del lettere enn stockholm. Stockholm er heller ikke noe rask... Men den er raskere enn varvet. Jeg synes du skal gå ut knallhardt i fredrikstad. Du løper jo 4x5km runder, så etter en runde har du full kontroll åseen du skal disponere resten av løpet. SKulle det skjære seg fullstendig er det en fin oppladning før varvet uansett. Kroppen setter virkelig pris på en tung gjennomkjøring. Så start knallhardt, avslutt enda hardere =)

Lykke til!

lettbent sa...

Ok, så pers burde være mulig. Utrolig sitat fra medlem av Komfortsonen IL: "Start knallhardt, avslutt enda hardere". (Uansett er du waaaay utenfor komfortsonen til å være kvalifisert for Komfortsonen IL... )
Kick start på året. Takk for råd.
Motto for Fredrikstad er altså: Start knallhardt, avslutt enda hardere!

Espen sa...

Jada, er utenfor komfortsona av og til, men 80% av løpingen min er i sone 0-1.. Altså komfortsona... =)

Ja - jeg synes du skal teste den taktikken. Går det til h.... så kan du alltids gjøre opp i Varvet. Fredrikstad blir bonusløp! hehe!

Så kan du tenke under løpet når det er vondt, at hvis du ikke gråter så er det bare å kjøre på! Masse å gå på =)

Neida. Nå er jeg veldig tøff på avstand. Kanskje åpne første 5km på 4:30 og se hvordan det føles? En halvmara skal ivertfall være litt vondt fra 15km og inn.

Lykke til.. Veldig spent på alle som løper Fredrikstad. Veldig mye gode tider som kommer til å settes tror jeg. Veldig spent på Bengt også. Synd jeg ikek får løpt selv da jeg er borte den helgen.