tirsdag 4. september 2012

SkiLøpet 2012 - på den andre siden

Når veldig mye går på skinner og bare ordner seg kan man bli litt skremt. I stedet for å glede seg over alt som er bra, frykter man hva som kan true rundt neste sving. Når sporer toget av? Det kommer vel av erfaring; what goes up must come down. Det er i grunn en misunnelsesverdig egenskap å bare leve i nuet og glede seg over gjeldende tilstand.

Den siste uken før SkiLøpet skulle stables på bena i det virkelige liv, og ikke bare på papiret, falt brikkene problemfritt på plass. Joda, vi jobbet og stod på, men det var bare et lite puff som trengtes for at hver av de manglende brikkene skulle falle helt rett på plass. Plutselig skjøt deltakerantallet i været, både på mil-løpet og barneløpet. T-skjorter, medaljer, startnummer, gaver til gaveposene - alt kom i god tid og Yr meldte om delvis skyet og ikke noe regn til SkiLøpet. Det kunne ikke vare...

Treningsmessig gikk også alt veldig bra. Mandagen bød på langtur hjem fra byen, med en runde på Bygdøy først. Trettiseks kilometer gikk helt greit, beina føltes lette og fine. Midtveis i uken ble årets siste Follotrimløp arrangert. Solen skinte på Krokstrand, Vestby. Som vanlig nervøs lenge før start, og enda mer etter å ha testet første del av løypa. Småstier, fjell og røtter, opp og ned. Ikke min type løype! Men da starten gikk og jeg etter en kilometers tid hadde løpt forbi damene foran meg var det ingen vei tilbake; jeg måtte gå for seier.

I det åttende Follotrim-løpet tok jeg endelig førsteplassen. Ok, så var ikke den unge jenta som slo meg i det syvende løpet med. Ei heller knallharde Jorunn Rekkedal som knuser meg hver gang. Men seieren føltes helt herlig uansett. Og yr meldte om lettskyet pent vær til SkiLøpet. SÅ bra kan man jo bare ikke ha det. Ikke over tid. Kan man?

Da forhåndspåmeldingen stengte torsdag kveld hadde SkiLøpet flere påmeldte enn vi hadde kjøpt startnummer for. Vi hadde håpet på 250 - 350 løpere totalt. Nå var vi oppe i over 400, og alt tydet på at vi ville få mange etteranmeldinger på løpsdagen. Jeg studerte alle planleggingsdokumenter på ny, visualiserte gjennomføringen av dagen og lette etter noe vi hadde glemt. Uten å finne noe. Yr meldte om strålende sol og 16 grader til SkiLøpet. Perfekt løpevær. Nei, dette kunne virkelig ikke gå bra!

Eller?

Jeg kunne skrevet en lang avhandling om gjennomføringen av arrangementet, men det gikk i grunn for bra til at det krever en lang avhandling. Yr holdt ord; vår store dag badet i nydelig, gylden sensommersol. Vi var godt forberedt, både telt, scene og ballongportal ble levert i tide. Ting fortsatte å gå på skinner og dagen ble rett og slett en mye større suksess enn vi hadde turt å drømme om.
Tidlig på'n og klare for en intensiv dag. Seks av organisasjonskomitéens
syv medlemmer: Mona, Berit, (meg), Knut Olav, Stig og Mette.

Og Eline.

Mye rigging er involvet når løp skal arrangeres.
Her telt til sekretariat/bagasjeoppbevaring.
Den store ballongportalen må på plass.

Skiltene skal ferdigstilles og utplasseres...

Medaljene skal pakkes ut og forberedes for utdeling.

 Scenen og lydanlegg kom på plass og Finstad Drumline
serverte rytmer til den stadig voksende folkemengden.

  
Etter offisiell åpning, utført av ordføreren, var vi i gang. MiniSkiLøpet med 200 barn var
først ut. Vi måtte dessverre sette deltaker-taket der ettersom vi ikke hadde flere medaljer.
På forhånd hadde målet vært 75 deltakere...

Å se løperne fly ivrig ut fra start, og senere komme slitne men glade
i mål i "vårt løp" - Wow! 

Håkon Brox, nykronet norgesmester på 10 kilometer,
vant det aller første SkiLøpet 10K på herresiden.

 Og moren hans, Synøve Brox, vant for kvinnene. Gratulerer til begge!

Mor og sønn Brox vant en fantastisk løpsreise til Xi'an, Kina!
Reisen testet jeg selv i fjor: Dit og tilbake igjen - en maratonreise til Kina.

 Ordfører Anne Kristine Linnestad delte ut premiene til klassevinnerne.

Jeg smilte stort sett hele dagen. Joda, vi hadde naturligvis noen utfordringer underveis, men de ble løst raskt og tilfredsstillende takket være alle dyktige og serviceinnstilte funksjonærer, løypevakter, samarbeidspartnere og positive deltakere. Alt gikk forbasket bra! Når i tillegg en jagerflyformasjon suste over rådhusplassen under avslutningen av arrangementet var Disney-følelsen komplett.

Etter tolv timers innsats, og en dusj, var alle funksjonærer/løypevakter invitert til en liten feiring på Don Pablos Pizza. Lykkelige og slitne kunne vi glede oss over at lokalavisen hadde tatt frem superlativene: "Løpsfest i Ski", "Umiddelbar suksess", "fantastisk tiltak", og det ble naturligvis stor jubel rundt bordet over vinner Håkon Brox' sitat:
- Her var det go’stemning, og dette er et av de beste løpsarrangementene jeg har deltatt på.

Det viktigste for meg denne kvelden var imidlertid at både organisasjonskomitémedlemmer, funksjonærer, løypevakter, sponsorer og løpere som hadde vært med var fornøyde. Mange har allerede uoppfordret sagt at dette vil de være med på neste år også.
En uventet gave fra organisasjonskomitéen toppet kvelden. 

Søndag var på mange måter sannhetens time. Hva var bloggernes dom? Og hva ville Kondis skrive? Hver for oss saumfarte vi dem alle:
Astrid likte stemningen og leverte et supert løp.
Mosjonisten Espen Ringom var ikke så glad i løypa, men veldig fornøyd med prisen.
Fortare Anna synes SkiLøpet var fantastisk til tross for at hun ikke hadde dagen.
Frode Klevstul på Klevstul Chronicles ga SkiLøpet fem av fem mulige toalettseter. En stor ære! (c;
Ikkesaaperfekt-Anna ga SkiLøpet toppkarakter.
Endorfinlykke mente Marit at løypas varierte underlag var godt balansert.
Treningscamp-Siri gjorde et strålende løp og var takknemmelig for 100-metersmarkeringene på slutten.

Også Kondis ga gode skussmål i deres artikkel fra løpet: "Dobbeltseier til Brox i SkiLøpet":
"Stor ros til SkiLøperne som påtok seg oppgaven med å arrangere løpet. Det er ikke ofte at en joggegruppe går på et slikt arrangement, som for øvrig gikk tilsynelatende prikkfritt for seg. Ordføreren overrakte premiene til alle klassevinnerne og det var også fine premier i tillegg til hovedpremiene både til klassevinnerne og mange uttrekkspremier, og deltakerne fikk både løpesokker, drikkeflaske, t-skjorte og mere til for den nette sum av kr 200. Mange langt mer erfarne arrangører har mye å lære her. I tillegg var det også et fulltegnet barneløp. Så får vi bare håpe at dette blir en årlig foretéelse, for Ski og Follo trenger så avgjort et slikt løp."

Tusen, millioner takk til alle små og store deltakere, sponsorer, støttespillere, funksjonærer, tilskuere, berørte Ski-boere og andre som ble med og gjorde SkiLøpet til en virkelig minneverdig dag!!

Om det blir SkiLøp i 2013 også? Gjett om! Større og bedre, og med fem-kilometersdistanse i tillegg. Planleggingen er allerede i gang.

Janicke

18 kommentarer:

Lille søster sa...

Så bra! Dette har jeg lyst til å være med på. Og barna også.

Nina sa...

Gratulerer! SkiLøpet høres utrolig gøy ut!

Astrid sa...

Det er SÅ fortjent at dette ble en suksess, Janicke. Vi storkoste oss alle sammen, og kommer tilbake neste år!

Unknown sa...

Så utrolig bra at det gikk så fint alt sammen!
Gratulerer med det som virker som et vel gjennomført løp! :)

Per Christian sa...

Stort grattis! Det er fantastisk å lese om hva du har fått til, fra du begynte å skrive om planleggingen til vel gjennomført. Kjempeimponert. Neste år SKAL jeg være med:-)

Anonym sa...

Gratulerer til et helt fantastisk løp! Jeg gleder meg allerede til neste år. Tusen takk for en fantastisk dag.

Når det største problemet er at løpet er for populært, da har dere gjort noe veldig riktig.

Anna sa...

Gratulerer med vel gjennomført arrangement! Noen ganger er selv fødsel mer eller mindre smertefrie (man har ihvertfall fort glemt hva man har måttet utstå).
Håper du hra krefter igjen til å nå neste store mål i Oslo 22.9.!

Og selvfølgelig skal det bli SkiLøp neste år! Jeg har jo allerede lagt en plan for en knusende revansj!

Tone sa...

Hiver meg på med massive gratulasjoner. Selv om jeg ble syk og måtte stå over kom Astrid hjem med en deilig goodiebag og T skjorta er brukt som trøst opptil flere ganger. Neste år er jeg med! Lykke til med oppkjøringen til OM der jeg har stor tro på at du endelig når det store målet!

ania sa...

Gratulerer så masse. Må si jeg er ikke overrasket at det ble en suksess hva ellers skal man forvente fra deg?! Ser at du er i rute til Oslo maraton også. Fantastisk bra løsning på alle blogg ang Skiløpet. Det skal vel gjentas.

lettbent sa...

Lille søster: Ja kom neste år! (c:

Nina: Det så ut til at brorparten koste seg ja. Hørte om barn som knapt ville hjem.

Astrid: Tusen takk, og velkommen tilbake. Har noen forbedringsidéer, og da er det jo bra at folk som også har testet det før prøver igjen.

Guro: Tusen takk!

Per Christian: Ja, neste år må du bli med, du også. Om årets løp ble bra skal det bli enda bedre neste år - selv om jeg ikke kan garantere like flott vær (men det blir sol).

Anna: Takk til deg også, Så glad for at du tok turen! Men, beklager den ufine Ski-vepsen... Sc:

Anna: Det er rart hvor fort man glemmer påkjenninger så lenge utkommet er positivt og bra. Jeg tror jeg har krefter igjen. Det er forskjell på positivt stress og tyngende stress. SkiLøpet var definitivt på positiv side. Har trua for Oslo! Bra at du kommer igjen for revansj i 2013. Jeg skal legge til rette for at du får det til!

Tone: Veldig synd du ble syk, men utrolig snilt av deg å stille opp så Astrid fikk kommet når du selv var forhindret. Hehe, det virker som t-skjorta falt i smak hos mange, så da blir det litt ekstra reklame for løpet fremover også.

Ania: Takk, takk! (c: Tror jeg er i rute til OM, men man vet aldri. Men tro kan flytte fjell, er det ikke slik? (c;

Unknown sa...

Helt Toppers arrangement og bra summert opp Jannicke! Og selv om løypa var hardere enn antatt (var den ikke!?), og jeg bommet på målet med usle 5 sekunder... Så kommer vi SELVSAGT TILBAKE I 2013. Også sterk i troen på at du greier 3.30 målet ditt i OM:-D Forresten en super blogg, like lettbent i språket som selveste Frode Monsen;-).

lettbent sa...

Så bra Christoffer!! Og gratulerer med veldig bra tid! Fem skarve sekunder skal du ikke bry deg om (selv om jeg vet det er vanskelig å la være). Det kan jo skyldes at det var bruttotid, altså start fra startskuddet til målpassering og ikke start fra starpassering til målpassering... Du får lov til å skylde på det i alle fall. (c; Og det er nok en ganske hard løype ja. Godt du ikke lar deg skremme og kommer tilbake neste år!

Takk for "troen" på suksess i Oslo, og bloggros. :cD

Ole Arne sa...

Gratulerer med et flott løp. Dette ble jo en kjempe sukksess. Sitter bare her og angrer på at jeg ikke hadde muligheten til og delta....men neste år.. ?? Viste vel egentlig at dette kom til og bli bra, så lenge det er deg som står bak!! Ser også at du har løpt masse i August, og det virker som du er i rute til Oslo M. Takk nok en gang for en flott, inspirerende løps-rapport og blogg.

Siri sa...

Gratulerer til HELE arrangørstaben, dette var en flott debut!

Utrolig godt forarbeid, prikkfritt arrangement underveis og kjempebra at dere gir Ski litt liv:-)
Krevende, men også en fin og variert løype.
Populært barneløp - fint at den er såpass lenge før voksenstarten.

Tusen takk!

lettbent sa...

Ole Arne: Takk, tusen takk. (c: Du får delta neste år, da skal det bli enda bedre (i alle fall på de områdene vi kan styre). Tror jeg er i rute, og overholder hviledagene nå. Det SKAL bli sub 3:30 i Oslo!

Siri: Tusen takk for det, det er en fantastisk gjeng som har vært med, og alle er heldigvis med videre. Takk for tilbakemeldingene, vi skal holde på de tingene som var bra!

Trudes trening sa...

Ser ut som jeg må ta turen til Ski neste år:-) (eller kanskje det er samme helg som Stavanger maraton..) Uansett - jeg bøyer meg i støvet nok en gang for viljen og pågangsmotet til. Et eksempel til etterfølgelse for andre. Må være tilfredsstillende å lese alle de gode tilbakemeldingene, både på blogger og media, i etterkant. Vel blåst:-)

Ingalill. sa...

Ja her er det vel bare å melde seg på for 2013.
Gratulerer
, men som Aina sier, vi visste jo det ville bli bra.

(det med doene fra en solid fjær i hatte -))

Endorfinlykke sa...

Gratulerer med virkelig bra gjennomført arrangement! Så mange mulige fallgruver og begynnertrøbbel som kunne oppstått, og så går alt bare så knirkefritt. Helt utrolig, egentlig. En veldig klok gjeng bak spakene, det er sikkert! Må også gi skryt til konferansieren, som jeg synes var veldig dyktig.

Dersom det ikke kræsjer med Traver'n og du kan love nettotid neste år, så kommer jeg igjen (enda jeg ytterst sjelden gjør samme ting to ganger ;))