søndag 7. august 2011

Langtidsplanlegging

Hva er vel bedre terapi mot skadefrykt før et løp enn å planlegge nye løp? Den siste uken har jeg både fundert på hvilke maraton som skal bli de to siste blant de fire/fem før førti, og hva som kan være en kul utfordring etter fylte førti.

London Marathon er høyt på ønskelisten som ett av de fire eller fem "før førti" av flere grunner:
  • Kul by.
  • Forholdsvis flat og rask trasé.
  • Kort reise.
  • Tilnærmet samme tidssone.
  • Er et av de fem løpene i World Marathon Majors (New York, Berlin, London, Chicago, Boston).
Fra egenarrangert løping i London.

Løpet er dessverre (men som forventet) fulltegnet i 2012. Jeg antok at Springtime Travel hadde noen plasser, men på deres nettside står det "kan endast bokast av svenska medborgare". En mail er sendt for å få klarhet i hvorfor. Rogaland Marathon Tours ser ut til å ha arrangert reise til London i fjor, og på London Marathons sider står de oppført som den eneste norske agenten. Nettsidene deres er imidlertid veldig lite oppdaterte (og ser generelt litt kjipe ut) og det står ingenting om London Marathon 2012. Får vel sende en e-post til dem og sjekke det ut.

Av andre maratonløp før førti er følgende kandidater:
Kort reisevei er ett kriterie. By som frister til miniferie i kombinasjon med løpet er et annet.

Dersom...unnskyld...NÅR de fire eller fem er fullført - og jeg ugjenkallelig har fylt førti - håper jeg at jeg ønsker meg nye utfordringer. Big Five Marathon i Sør Afrika for eksempel. Det ser ut til å være et av de råeste maratonløpene i verden:

Opp, ned og opp igjen - mange høydemetere! Det er nok ikke uten grunn at
enkelte sammenligner det med det knallharde Comrades ultraløpet.

Liker forøvrig denne informasjonen om starttiden:
The marathon is planned to start at 0800hrs, however the exact time will be dependent on the location of the big five game – if too close to where the route is going, the start will be postponed.

Men, for engang å vurdere Big Five må ubehaget i venstre rumpe/lår avklares og fjernes. Etter 28 kilometer i dag spredte ubehaget seg langt nedover i beinet. I morgen kontakter jeg fysioterapeut!

Uansett kan jeg glede meg over tur til Playitas resort på Fuerteventura med Apollo i februar 2012. Fantastisk morsomt å bestille reise for 15.000 kroner og betale med gavekort! Vinteren blir helt klart litt lettere å takle med dette avbrekket.

Janicke

10 kommentarer:

Frk. Løpeskjørt sa...

Så deilig at du fikk brukt gavekortet. :o)

Er så gøy å lese om maratonplanleggingen din. Håper du får bukt med vondten ganske snart.

Astrid sa...

Paris, Paris!

Jeg blir definitivt ikke med til Sør-Afrika, det er litt vel kupert for min smak... ;)

Den vinterferieturen høres fantastisk deilig ut!

Anna sa...

Jeg er grønn av misunnelse for Plyitas! men sånn som du står på, fortjener du det absolutt!
Det finnes så mange løp, så lite tid! Hvisomatte dersomatte jeg skal maraton debutere, skal jeg definitivt ut på tur, aldri i verden om jeg sliter meg gjennom den kjipe ruta i Oslo x 2! Tror Nordmarka skogsm. kan være et godt og "vennlig" alternativ, ellers har jeg høldt mye positivt om Stockholm.
Benet ordner seg vettu, men du må nok være innstilt på litt hvile :-/

Espen sa...

Stockholm må du jo få med deg da. DEtte er jo et enormt stort og bra løp! Det er mye større enn foreks København som jeg ser du også har på listen din.

Amsterdam er kanskje ett jeg også har lyst på siden jeg elsker å løpe i nederland.. Selv setter jeg Rotterdam Maraton høyere opp enn Berlin men jeg vet ikke hvorfor. Har jo bare løpt halv i Berlin. Kanskje fordi jeg er så glad i nederland. Rotterdam er ivertfall veldig lettløpt.

Tror jeg skal løpe det neste år også. Så har jeg mer lyst til å løpe enten Chicago eller Bosten fremfor New York uten at jeg helt vet hvorfor.

New York er av en eller annen merkelig grunn langt ned på listen min. Kanskje fordi det er et løp "alle" som skal løpe 1 maraton skal løpe? Jeg vet ikke.

lettbent sa...

Toneklone: Gavekort anbefales. Det er første gang for meg, men jeg kunne godt gjort det til en vane (c;

Astrid: Paris burde jeg absolutt se litt nærmere på. Kanskje fått varmet opp skolefransken min litt også (fire år, god karakter, og så husker jeg ingenting...tragisk). Enig i at Sør-Afrika ser grusom ut. Skal ha løpt noen maraton og synes de var for lette før jeg melder meg på der.

Anna: Enig i at Oslo er i kjipeste laget. Den kom egentlig bare på lista fordi den er størst av de nærmeste. Lav kostnad. Går jo med litt penger på løpingen - spesielt løpene i utlandet... Sc: Stockholm er helt klar en favoritt også, men litt tett på London - dersom jeg får plass der.

Espen: Rotterdam bør kanskje med på listen. Mener å ha hørt/lest flere som synes det er bra. Mener også å ha hørt at halvmaratonen i Berlin ikke er noe særlig, i motsetning til helmaraton. Nå er jeg veldig glad i Berlin da - og så er det en av de fem. Mulig jeg skal gå for diplom for å ha fullført alle. I så fall blir det Boston og Chicago etter 2012. Gøy å drømme i alle fall. (c:

Så må jeg nesten legge inn et ord for NY: det er jo noe helt spesielt da - det er jo nettopp derfor "alle" vil ta den, spesielt de som bare skal ta én. Det er fest!

Erik sa...

København var i år veldig bra organisert og et hyggelig og ikke alt for stort løp. Sprakk i år og skal fullføre i bedre stil neste år. Forsto ikke hvorfor det sto mange i kø et sted etter målgang, så skjønte jeg at det var gratis øl.... Var selv så medtatt etter løpet at selv ikke det fristet ;). Erik

Torill Berg sa...

Hva med Firenze Marathon i slutten av november? Ca 10 000 deltakere, og løypa går gjennom det historiske sentrum av byen. Perfekt for å kombinere med noen fridager.

Jeg skal løpe selv, og gleder meg. Ehm - eller gruer meg.... Det blir iallefall deilig å komme i mål.

lettbent sa...

Erik: Det kan være fantastisk godt med en kald øl etter en løpetur/løp, men ikke umiddelbart - og etter 42 km trenger man fort litt mer tid. Sponset av Carlsberg? (c: Kjedelig at du sprakk, men veldig bra at du ikke gir opp av den grunn. Litt Fighting spirit hører med!

Torill: Firenze skal jeg sjekke. Det må dog være før den 19. November da - for å rekke det som et av de fire/fem. Alternativt får det bli 2013 eller noe. Så mange løp man skulle tatt... (c:

Cruella DeVille sa...

Budapest skal visst være bra også

lettbent sa...

Pussig du skulle nevne Budapest. Var inne på tanken, at det løpet sikkert er fint, i går. (c: