lørdag 13. august 2011

Kina!

Jeg kan knapt tro det; Det blir tur til Kina og maraton på bymuren i Xi'an i november. Et reisebyrå har skaffet rettighetene til å selge dette maratonløpet til europeiske løpere fra 2012, og vil sende over noen til å gjøre noen erfaringer i år. Dét er en mulighet man ikke kan si nei til!
Denne gjengen skal nok ikke løpe den 7. november,
men terrakottahæren bor i Xi'an. 

Med Xi'an Citywall International Marathon registrert i kalenderen utvides maratonambisjonene fra fire til fem før førti. Det blir liksom ikke utfordrende nok med bare ett maratonløp neste år...neeeeida. Langtidsplanleggingen tidligere i uken førte dessuten med seg påmelding til London Marathon også, så nå er det bare det femte og siste løpet som ikke er booket.

Booking av løp er åpenbart en gren jeg fikser. Nå gjenstår "bare" gjennomføringen... Selvsikkerheten i forhold til dét er omtrent like stabil som en porsjon gele på tynn papptallerken. Viljen er der, men vet jeg egentlig noe om dette med bare ett maratonløp i bagasjen? Det er fire år siden nå, og mesteparten var egentlig ganske grusomt...

Uansett, gjennomføring krever en fungerende kropp, og da skal ubehag og vondter tas på alvor. I går besøkte jeg fysioterapeut for første gang, og det var - interessant. Det var trykking, dytting, pressing, tøying, klemming og stikking. Jeg tror vi fant kilden, for etter den timen er det ubehagelig også når jeg ikke løper. Med vondt skal vondt fordrives, er det ikke slik? En liten frykt for at dette ubehaget egentlig kom fra ryggen, noe også fysioterapeuten mistenkte, ble heldigvis fjernet. Det er en muskel som er litt irritert. Nå skal jeg tøye den forsiktig tre ganger om dagen og trene "fornuftig" (dette er nok den største utfordringen) frem mot Berlin, så skal dette gå bra. Oppfølgingsbesøk til uken.

I dag er en stor dag for andre som har satt seg hårete mål: Oslo Triathlon. Det blir nok noen spennende og inspirerende blogg-rapporter fra blant andre Anna og Silja. Lykke til!

Janicke

16 kommentarer:

Anne Mette Lie sa...

Wow! Det er jo bare helt fantastisk! TENK for en opplevelse! :-))) Krysser fingrene for vondtene dine!

lettbent sa...

Ja, tenk for en opplevelse, på alle måter! Tror det ikke før jeg er der. (c:

Torill Berg sa...

Høres helt fantastisk ut! Lykke til med all trening og resten av planleggingen;)

Lille søster sa...

Så flott! Blir sikkert en stor opplevelse!

Frk. Løpeskjørt sa...

Oj, så gøy! Dette fikser du lett!

Nina sa...

Wow! 5 før 40 d klarer du! Oghså så utrolig kult å få løpe maraton i kina! Det er det ikke så mange som får! :-)

Silja sa...

WoW, du er knalltøff :-) Og for en opplevelse! Kina for å løpe maraton, det blir noe å fortelle til barnebarna :-)

lettbent sa...

Stor opplevelse, men jeg tviler litt på at en maraton kan bli lett... Høres forlokkende ut da men. (c:

Anna sa...

Så utrolig spennende. Kina, da blir marathon bare et bonus! Hvordan har du fått til dette?
Utfordringen blir nok ikke forberedelsene, de har du nok stålkontroll på ;-), men kryssing av tidssoner, klima ? og detaljer som kvalitet på drikkevann, mat før løpet osv. Men det blir kanskje mest opplevelse, og litt mindre resultat?
Nå er du i god gang mot 4-5 før 40. Gleder meg til tips til flere marathonløp, da jeg er litt på jakt etter ett selv neste år.
Bra du fikk hjelp av, det ordner seg nok, skal du se!

Anna sa...

hjelp av fysio...

Endorfinlykke sa...

Snakk om store planer og høye ambisjoner! Blir rent misunnelig her. For noen fantastiske opplevelser du har foran deg! Nå må bare beina og kropp oppføre seg, så dette kan gå knirkefritt.

Astrid sa...

Så fantastisk spennende! Så heldig du er, og så heldige vi er som får lese om det etterpå :)

lettbent sa...

Anna: Ja, marathon blir bare bonus. Fått det til med litt flaks (kjenne noen og alt det der). Det er noen usikkerhetsmomenter forbundet med løpet, men det får man bare ta. Gleder meg til å finne ut mer. (((c:

Marit: Bein og kropp har å gjøre som jeg befaler! Så får jeg heller bli litt snillere mot dem etter de fem.

Astrid: ja, det er fantastisk. Ser alle potensielle hindringer (visum f.eks. - eller at det ikke blir noe av), men klarer å glede meg likevel da. Først er det uansett Berlin, og DET gleder jeg meg skikkelig til nå. Merkelig nok gruer jeg meg ikke i det hele tatt. Hmmm...uvant.

Siri sa...

Så utrolig kult!
Heldig du er:-)

Drømmer om ny maraton i 2013 jeg, evt sent 2012 - vi får se hva beina tåler først!

Adelheid sa...

Oioioioi, Janicke! Dette blir bare bedre og bedre dette. Jeg har faktisk vært i Xi'an, og det er en flott by. Jeg angrer på at jeg ikke hadde bedre tid da jeg var der, for det er en del å se i området.

Litt mindre smog enn i Beijing, men smog er det. Så det pluss brusteinen oppe på bymuren er det som eventuelt kan trekke ned opplevelsen. Pluss varme da, dette er midt ute i ørkenen (sort of).

Ble forresten dritsur da jeg så du skal til London også. Det var mitt mål i år, så ble det flyttet til neste år og nå, who knows... Var i London jeg hadde planer om å komme under 3.30. Men da satser jeg på at du gjør det for oss begge. :o)

lettbent sa...

Åh så kult at du har vært i Xi'an - og at du synes det var flott der. Gleder meg veldig - det blir...surrealistisk. Håper å få se litt av Beijing også.(c:

Det er så trist med skadene dine! Føler virkelig med deg. Håper du kan komme tilbake, selv om det eventuelt blir en stund til. Forsøker gjerne å nå 3:30 for flere enn meg selv, kan være ekstra motivasjon når det butter. (c;