fredag 19. august 2011

Løpe med kråker

I morgen braker det løs igjen. Denne gangen i Moss. Christian Frederikløpet arrangeres for første gang, så her er det ingen som har stort med erfaring fra tidligere år. Mossjonistene har testet løypen og om jeg har forstått det rett er starten av løpet ganske tung. Jeg skal se løypevideoen på Moss Avis' sider et par ganger for å få oversikt over områder og med- og motbakker. Kjekk mulighet. Med litt over 300 påmeldte er jeg sikker på at dette blir et veldig hyggelig løp.

 Moss, her representert ved Mossekråka.

Ambisjonen for løpet er ikke helt avklart. Dersom ubehaget er plagsomt skal jeg "trå varsomt", men ellers er det egentlig bare å gi jernet. Målstreken bør passeres innen 45 minutter, med mindre jeg må halte meg igjennom (svært lite sannsynlig) eller at løypa er mye tyngre en sentrumsløpet eller iFormløpet (kanskje?). Tør ikke helt tro på < 43:40 som det ikke kostet meg en kalori å føre opp som mål da det fortsatt var mange uker igjen.

Et usikkerhetsmoment er om de siste dagers forberedende trening har vært optimal:
  • Ti 400-metersintervaller sammen med SkiLøperne på tirsdag. Holdt 3:30 fart på alle intervallene og var ganske mør på slutten. 
  • Onsdag ble det fem kilometer på mølla etterfulgt av styrketrening og litt streching (fysioterapeutens ordre. Egentlig uten å ha løpt først da men...)
  • I går skulle jeg ta en rolig mil, men beina ville det annerledes og de behøvde ikke akkurat ta i bruk de store overtalelseskunster. Det ble nesten tolv kilometer med snittfart på 4:50. Ikke så veldig rolig med andre ord.
Onsdagsøkten er jo grei, men ellers er det i overkant mye kvalitet til å være race-uke. Det gjør det antakelig ikke stort bedre at forrige uke ble avsluttet med en real langtur. Vel, gjort er gjort. Det er tross alt ikke dette løpet som er årets hovedmål, og jeg har flere muligheter til å bedre persen på mila (KK Mila og Hytteplanmila). Det får bli som det blir.

Christian Frederikløpet blir høyst sannsynlig siste løp før Berlin. Jeg har lurt litt på Halvtraver'n men med mindre ubehaget blir helt borte innen den tid kommer jeg nok til å la det være. Det er så tett på Berlin, så å unngå å risikrere noe virker som det eneste rette. I år. Tror jeg.

Nå: Fokus på hvile, hvile, hvile og så et godt måltid i kveld. I morgen blir det en knalldag hos Mossekråkene:

Alt tyder på at løpsarrangørene har værgudene med seg.
 
Håper å se mange kjente, lykke til!

Janicke

6 kommentarer:

Ingalill. sa...

Høres ut som et fint løp, og hadde sannsynligvis passet meg bedre enn Halvtraver'n, (som det virker som det er bare meg som (kanskje) skal løpe.

Lykke til med 43!!

Astrid sa...

Lykke til!

Gleder meg som vanlig til løpsrapporten :-)

Anna sa...

Ah, det er nesten som om jeg skla løpe selv. La kroppen jobbe for deg, don't think, run!

Nina sa...

Det er en liten ting jeg lurer på, dette med snittfart. Leser du av det på pulsklokken?

Lykke til på løpet!

lettbent sa...

Ingalill: Tviler på at du blir ensom i Halvtraverløypa. Det var rikelig med folk i fjor. Ser jo ikke helt bort fra at jeg hiver meg på... Takk, sub 43 tviler jeg på, tøft nok med sub 45.

Astrid: Takker (c:

Anna: Takker - tar gjerne noen av løpskreftene dine om du kan avse dem i morgen, hehe.

Nina: Ja, kan velge snittfart for hele turen eller "akkurat nå" som vel er de siste par hundre metrene eller så. Bruker det første ettersom den andre varierer veldig underveis, og det er tross alt totalen som er interessant. Dog viktig i løp å kontrollere underveis at disanse målt av klokken stemmer med kilometermerkene - ellers blir også snittfarten helt feil. Naturlig nok. Og tusen takk! (c:

Frk. Løpeskjørt sa...

Sambo kan kanskje henge seg på deg, så får han 10 km pers. :o) Under 45 min (sikkert 43 også) klarer du lett.
Jeg syns de første 5 km er tunge, men da har jeg også løpt med tunge ketosebein. De to siste er så godt som nedover, kun en liten bakke kanskje en halv kilometer før mål.
Videoen er stort sett riktig, men i det de tar inn på en helt ny vei i skogen ved Nesparken, der er det feil. Der skal vi egentlig løpe rundt det bygget de sykler rett over på videoen. Vi skal ikke inn på den nye veien i det hele tatt.
Det starter med bortover, nedover, bortover, oppover på Jeløya, litt nedover, bortover, og så oppover igjen tilbake mot sentrum, bortover, bratt oppover, slakt oppover og så oppover og nedover i Nesparken, bortover, slakt oppover og så resten stort sett nedover.
Men veldig mulig det kun er meg som husker at det var så mye oppover. :oP

Man får sett en del av Moss og jeg håper Peterson har vett til å ikke slippe ut Mosselukta akkurat den dagen. :oP

Jeg gleder meg!