lørdag 9. april 2011

Å løpe eller å ikke løpe - i Fredrikstad

Frigjøringsdag!
Nesten to uker i de dype, mørke daler med snørring, harking, null energi og ikke en eneste løpetur. Hvilken dag passer vel bedre enn nettopp denne til å riste av seg de siste forkjølelsesbakteriene og komme seg opp på hesten igjen? Vel, løpeskoene da, for min del.

Ingen grunn til å kjenne etter. Ingen grunn til å tenke en tanke før tights (som føltes merkelig trangere enn før), trøya og jakke var på, skoene var snørt og jeg ved postkassa måtte velge mellom høyre og venstre.

Det var tungt, tungt, tungt - men hvilken fantastisk lykke! Våren er her. Solen skinner. Veiene er bare. Musikk på øret. Lørdag morgen. Frigjøringsdag. Og jeg løper igjen. Måtte faktisk tørke en tåre i øyekroken - av pur løpelykke.

Og som om ikke dette var nok har jeg fått mail om at min iPad2 er shippet og skal leveres før påske. Yiiiha!

Helgens dilemma
Fredrikstad-løpet i morgen. Løpe eller ikke løpe?

Jeg tar for gitt at forkjølelsen omsider er tilbakelagt, men det er ikke til å stikke under en stol (artig utrykk) at disse to ukene har satt meg tilbake. Det er ikke aktuelt å gå for personlig rekord i morgen. Som mosjonist er det vel ikke slik at man bare deltar når man tror man kan perse? Men - er det dumt å løpe i det hele tatt? Risikerer jeg tilbakefall? Hva om jeg tar det helt rolig? En annerledes treningstur? Ok, vet at konkurranseinstinktet vil slite med det - nummerlapp på brystet og greier - men det skader vel ikke å prøve? Det er meldt perfekte løpeforhold, løypa skal være lett...og jeg har bare så utrolig lyst!

Hva skal jeg gjøre? Tar veldig gjerne imot synspunkter og råd.

Janicke

8 kommentarer:

Silja sa...

Vel, bare så det er sagt: det er DU som er eksperten på egen kropp og som til sist må ta valget!

Hvis du har lyst til å løpe så vil jeg anta at kroppen er såpass frisk igjen at det er forsvarlig å delta....? For jeg ville tro at om du var virkelig sjuk så hadde du ikke tenkt tanken på å delta...og enda mindre hatt lyst til å løpe??? Eller??

I såfall: du kan jo starte og se hvordan kroppen responderer. Hvis ting ikke fungerer så merker man stortsett det ganske fort, man kan da enten stå av ELLER roe ned tempo og cruice gjennom hvis kroppen er med på det....da får du om ikke annet en god treningsøkt!

MEN, dette var bare mine tanker, DU må kjenne på kroppen og bli enig med den ;-) LYKKE TIL UANSETT hva det blir!!

Silja sa...

For øvrig litt komisk at vi begge har blogget samtidig (ved 9-tiden i dag tidlig) om samme problematikken.... :-)

Astrid sa...

Jeg tenker også at hvis du har lyst, og starter rolig, og ser hvordan kroppen takler det, er det verdt et forsøk. Du får en fin treningsøkt - og kjennes kroppen for tung underveis får du deg i hvert fall en fin tur til Fredrikstad :-)

Anna sa...

Jeg er helt enig med S og A, bare å prøve seg. Du trenger jo ikke å kjøre maks. Vet at det er litt vanskelig med startskudd, startnr osv. Du kan slå følge med meg vettu, det blir sånn passe rolig for deg ;-)

Anonym sa...

Kjør på :-D

lettbent sa...

Takk for synspunkter. Ok, jeg hoster litt fortsatt, og nesa er ikke helt tømt - men ellers følger jeg meg ganske kvikk. Jeg bare må prøve. Har bestemt meg for at det er bedre å delta og bryte enn en DNS (did not start). Kjører bare på følelse. Mann og barn er tilstede om jeg må bæres tilbake til bilen, hehe.

Silja: Ja, ganske komisk å lese innlegget ditt - det var jo svar på mitt innlegg mens det ble skrevet. Veldig bra - og min konklusjon er den samme som din. Og ja, du bare må gå for 100 (c:

Astrid: Ja, må ta en tur til Fredrikstad i morgen. Det er meldt sol, 12 grader og 0 (NULL) vind. Surt å ikke gå for pers, men jeg skal kose meg. Vi ses kanskje! (c:

Anna: Følge med deg, du løper nok raskere enn meg - men vi kan jo starte sammen. Det hadde vært veldig hyggelig (c: Hva er ditt mål i morgen?

Ingalill. sa...

Da regner jeg med du har bestemt deg og det bare er å ønske lykke til.
- også får jeg mantrachante litt til deg også:
Ta det med ro og ikke overdriv!

Lille søster sa...

Lykke til! Blir artig å høre hvordan det gikk!