lørdag 23. april 2011

Ready for take-off

Tyngdekraften er sterk denne uken. Noe er det i alle fall som gjør kroppen blytung. Turen på mandag. Intervallene med SkiLøperne på tirsdag. Etter to så seige økter var det eneste som fristet å ta hviledag. To faktisk.

Den tredje morgenen våknet jeg og bare måtte ut. Jeg hadde en løpeavtale med en venninne senere på dagen, men så fikk det vel bli to økter denne dagen da. Slik ble det. Rolig syv-kilometer sammen med pappa, som også var klar for morgentur, før frokost. Drøyt elleve skravlende kilometer med Ina på Fagerstrand før deilig grillmiddag ute i herlig sommer-temperert natur. Ingen av turene var lette, men veldig hyggelige.
Ina nyter deilig, kaldt vann etter varm økt.

I dag var jeg klar for en lettere opplevelse. Pappa skulle følge meg på sykkel. Målet var 15 kilometer. Solen skinte og forholdene var perfekte. Shorts og t-shirt var eneste aktuelle klesvalg.

Det ble raskt klart at også dagens tur ville kreve litt ekstra viljestyrke. Føttene traff bakken med øredøvende *klamp*, *klamp* - det hørtes i alle fall slik ut i mine ører. Akkompagnert av dyp prusting var det lite som kunne bygge opp noen som helst tro på å gjøre gode løp fremover. Men bevares, det er fortsatt to uker til Sentrumsløpet. Heldigvis.

Oppover og nedover i duvende åkerlandskap. Skulle naturligvis ha tatt med vann, men allerede før turen var tanken på å bære noe som helst mer enn egen kroppsvekt lite fristende. Angret naturligvis på dette senere. Pappa kunne jo tatt en flaske i en liten sekk eller noe. Jaja, too late. Kilometertiden lå til å begynne med på rundt 5:30, men på et eller annet vis knep jeg sekunder her og der inntil det stagnerte på 5:10.

17,7 kilometer var litt lenger enn jeg hadde tenkt, men man må nesten komme seg helt hjem. Etterpå klager man da heller ikke over et par tunge kilometere ekstra.

For første gang fylte jeg opp med proteindrikk etterpå. I følge Tech Nutrition skal det gi inntil 25 % bedre utnyttelse av økten. Det er lov å håpe. Håper den mirakuløst fikser kroppen slik at neste økt blir en nydelig sveve-løpetur. Alt annet ligger til rette for opptur ettersom neste økt skal løpes i Marbella, Spania. Avreisen går i morgen tidlig. (c:
Janicke

6 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, 17,7km er voksent ;-))) Silja

Ingalill. sa...

Synes hele uka høres voksen ut. 2 økter på en dag er sånn man måper av!
God tur til Spania,
og i sentrumsløpet håper jeg på regn til meg og verdenrekord til deg -)

Endorfinlykke sa...

Så bra du kommer deg ut tross tunge bein! Rart at det kan variere sånn hvordan bein og kropp føles, men noen ekstra hviledager før Sentrumsløpet vil nok få deg inn i superkompensasjonsform!

Spania, din heldiggris!

Ps, hvordan får du lagt ut Garmin-sammendraget? Får ikke til, jeg.

lettbent sa...

Silja: 17,7 er jo ikke en halv maraton engang... Men godt fornøyd denne dagen altså. (c:

Ingalill: Neeeei, ikke noe regn på sentrumsløpsdagen!! Da får du ha din egen lille private regnsky i så fall. (c;

Marit: Det går opp og ned, så man får bare bite tennene sammen og jobbe seg frem mot hyggeligere og lettere dager.

Inne på connect.garmin, rett over kartet står det "<> Embed". Om du klikker der og kopierer html-kode-linjen som vises, og deretter limer den inn i bloggen så vises sammendraget. (c:

Astrid sa...

God tur, kos deg! :)

Anna sa...

Aah, takk for Garmin-tips! God tur, håper du får noen flotte løpeopplevelser (og litt jobb også da ;-)