tirsdag 15. februar 2011

Pasienten som kom inn fra kulden - og stinket

Den stinkende pasienten - det var meg. Etter en flott helg på Hafjell hadde jeg behov for en tidlig start på mandagen. Listen over jobboppgaver som skal gjøres er lang, og på et eller annet vis ser det ikke ut til at den krymper i takt med at oppgaver utføres. Med mange aktiviteter å holde styr på også utenfor jobb er det ikke så rart at enkelte ting glipper.

Jeg hadde allerede gjort unna et par timers arbeide og trengte å klarne hodet og sette igang blodsirkulasjonen. Svært fornøyd med dagens effektive start nøt jeg det vakre morgengryet med deilig musikk på øret.
Soloppgang i Ski.

Ofte er det bra å kjøre på med litt raskere musikk på slutten av turen. Få opp tempoet litt når målet er i sikte. Det var takket være et slikt ønske jeg fant ut at jeg hadde tannlege time denne morgenen, og ettersom tidspunktet for tannlegetimen bare var fire minutter unna ble det ikke behov for å bytte musikk for å øke tempoet. Det gikk i grunn av seg selv. Det skal innrømmes at jeg nølte et par sekunder; Jeg kunne vel ikke møte opp hos tannlegen i svett treningstøy? Samtidig var det helt uaktuelt å betale for en tannlegetime jeg ikke utnyttet, bare av forfengelighet. 

Heldigvis har jeg en veldig grei tannlege. Han aksepterte sin stinkende pasient (håper munnbindet tok av for den verste stanken) og at denne tvilsomme pasienten ikke kunne betale for seg før senere på dagen. Han mente til og med at jeg hadde fått en effektiv og god start på dagen med kombinert løpetur og tannlegebesøk. 

Forrige uke ble ganske dårlig treningsmessig, men det ble en fin skitur på Hafjell søndag morgen. Mens alle de andre, små og store, sov snek jeg meg ut og kjørte til Gaiastova for å gå en femtenkilometers runde rundt Reinsvatn. Det var litt i kaldeste laget, men jeg hadde kledd meg godt og smurte med grønt.
Brrr!

Løypa hadde sannsyligvis blitt preppet kvelden før, for det var helt tydelig at jeg var den første til å sette stavene i cordfløyelen ved siden av trikkeskinnesporene. De første ti kilometerne så jeg ikke et menneske. Joda, det er sikkert fordi de fleste har vett til å sove litt lenger, men for meg ble det atter en bekreftelse på at morgenen er den aller beste tiden på døgnet.
Soloppgang på Hafjell.

Det er en viss sannsynlighet for at dette ble årets siste skitur for meg. I så fall var det en veldig fin avslutning. 

Janicke
Null hull, men nokså stresset

5 kommentarer:

Ingalill. sa...

Sannelig flaks at tannlegen lå på løperuta.
Effektivt og jeg er ikke sikker på om jeg hadde vært like uforfengelig :-)

Endorfinlykke sa...

Haha, så bra du kom på tannlegetimen! Jeg hadde gjort akkurat det samme, satt meg svett i tannlegestolen. De er jo vant med dårlig ånde og burde tåle litt svettelukt.

Den skituren hørtes helt nydelig ut (om enn litt kald). Jeg ble nesten litt vemodig nå over å ikke ha gått en eneste skitur i vinter, men det blir fort litt tungvint når man mangler smørekunnskap, bil og barnepass ;)

Marit sa...

hehe..den nye måten å få tannlegen til å være kjapp og effektiv? Ellers så stinker det sjelden noe særlig av fersk svette da. Det er mer hvordan man kjenner seg selv:)

Jeg skjønner det med morgentrening, men jeg klarer bare ikke jeg. kroppen er helt dau og jeg blir fort både svimmel og kvalm og utafor. Trenger nok tid både for å å få opp veskenivået og på å våkne tror jeg:)

lettbent sa...

Ingalill: Ja, kjekt å ha tannlege lokalt. (c: Hadde mest lyst til å ringe og si at jeg ikke kom, men å betale oppimot tusenlappen for en tannlegetime jeg ikke benyttet meg av var helt uaktuelt. Den tusenlappen bruker jeg heller på andre ting...løpesko for eksempel (c;

Marit: Tannleger har munnbind, det må da ta av for litt av lukten - slik tenkte i alle fall jeg. Skituren var herlig, og når det gjelder smøring tok jeg bare på litt grønt, mest for å føle at jeg hadde gjort noe. Kunne jo ikke styre med smøring når alle i hytta sov.

Marit: Det stinker kanskje ikke så mye av fersk treningssvette, men en del treningstøy er gjennom"marinert" av gammel svette. Jeg må ta en eddik-vask eller noe snart. Plaggene er jo fine som nye men lukter så fort de blir litt varme. Yikes.
Jeg tror nok det er forskjell på folk når det gjelder morgener. Noen er våkne da, andre trenger å sove. Så blir det gjerne slik at A-menneskene må legge seg litt tidligere også da, selv om jeg forsøker å unngå det også (straffer seg hver gang).

Anne-Brit sa...

Da gikk du forbi hytta mi! Ligger rett ved skiløypa langs Reinsvann, første på venstre hånd før du går opp bakken mot hovedløypa fra Nordseter. Og jammen var jeg der i helgen!