tirsdag 22. februar 2011

Gresset ER grønnere på den andre siden

I går tidlig løp jeg i shorts, i dag var det på med traust stillongs under vintertightsen igjen. Våren har kommet et stykke lenger på den andre siden av Nordsjøen.
Fra Hyde Park. Ikke en stor tennisball, men et gigantisk speil.
(Fotografen kan skimtes i "tennisballstripa" som egentlig er stien.)

Februar er en tung måned når man ikke er så glad i vinteren. Snøen og kulda begynner virkelig å tære på tålmodigheten; Hvor lenge skal man egentlig vente på våren? Når skal snøen begynne å smelte for alvor? Får vi ikke snart kjenne solen varme? Bedrøvelig nok er svaret at det antakelig tar en stund til, derfor har jeg og en god venninne begynt å ta oss en tur til London i februar. Det er ikke sommer der heller, men vi får en forsmak på tidlig vår. Gresset er nemlig grønnere på den andre siden. Den andre siden av Nordsjøen i dette tilfellet. Grønt gress. Knopper. Plussgrader. Og veldig mye moro.
Grå morgen ved Themsen - ganske flott egentlig.

To løpeturer ble det tid til også, en i Hyde park området, og en langs Themsen. Det har liksom blitt en tradisjon det også.

Fem grader er egentlig ikke shortsvær for meg, men det er det tydeligvis for engelske menn og kvinner. Etter at vi så en dame løpe i shorts og singlet ble jeg litt fristet til å i alle fall ta en tur i shorts. Da jeg senere den samme dagen fant en sort Nike shorts med knall rosa skjørt var saken avgjort. 
Jeg simpelthen elsker at jeg har blitt så kjent på denne ruten langs Themsen. Det skal godt gjøres å løpe seg bort når man følger en elv, men jeg kjenner nå broene, bygningene og områdene så godt at det blir et hjertelig gjensyn. Hver februar.

I kveld ble det distanse med SkiLøperne og ti blå grader. Shorts ble ikke vurdert, det var bare å kle seg etter alle kunstens regler igjen. Det gikk greit det også, for nå har jeg fått akkurat den lille forsmaken jeg trengte. Det kan jeg leve på en stund.
Men jeg håper ikke det tar altfor lang tid før vi ser påskeliljer og grønt gress her også.

Janicke

8 kommentarer:

Ingalill. sa...

Du skal tro jeg undret meg over det første bildet, (før jeg var smart nok
til å lese teksten :-)

Forsmak på vår vil jeg også ha. Det blir jo mer snø dag for dag, og stadig kaldere.
Forsmak på kommende istid, heller enn fuglesang og sildrende bekker.

- jeg bryr meg ikke om temperaturene så lenge det er bart!

Lille søster sa...

Så lurt å ta en tur i februar! Februar er den verste måneden, synes jeg.
Og så gøy å bli løpekjent i London!

Anna sa...

Åå så deilig! Det kribler i bena etter å ha lest innlegget ditt. Snart: sølelukt, fuglekvitter, lukten av varm, våt asfalt, duskregn, shorts, siglet, uendelig lette ben på myk skogsbunn:-D

Anne-Brit sa...

En hver årstid har sin sjarm og det er herlig med vinter! Når det har vært skikkelig vinter er det desto bedre med våren. Høre det sildre, snøen smelter, gode lukter, å, det er en herlig tid. Men alt til sin tid! Derfor: først en skikkelig vinter med snøføre, skiføre og kuldegrader. Herlig!

Endorfinlykke sa...

Så moro å løpe i London, ikke bare pga temperatur, men også at det er nettopp i London! AKkurat temperatur plager meg ikke så veldig, men det å ha godt underlag og dagslys er viktigst for løpetrivselen min, men JA, det blir så fantastisk når våren kommer!

Märtha Louise sa...

Åhhh, blir sjukt avundsjuk! Vilken bra idé att åka till London och få lite vårkänsla, en påminnelse om att våren faktiskt kommer :)

Silja sa...

Det så unektelig litt digg ut ja......... :-)

Astrid sa...

Wow, shorts i fem pluss! Tøffing! Håper på et bilde av det svart-rosa vidunderet, det hørtes veldig stilig ut :)