søndag 25. juli 2010

Vær, klær - og 62 dager igjen

En av de tingene jeg elsker ved å være på Mallorca er forutsigbarheten; sol og varmt hver dag. Det må være en takknemmelig oppgave å være meterolog i middelhavsområdet om sommeren. I Norge er oppgaven mer utfordrende og det blir da også en del feil. Ved hjemkomsten på tirsdag fikk jeg inntrykk av at det skulle være sol og litt over 20 grader stort sett hele uka. Kanskje har temperaturen rundet tyve-tallet de fleste dagene, men det har bare vært såvidt. Det ble akutt gåsehud da jeg låste meg ut for morgenløpetur ved halv åttetiden på fredag i shorts og t-shirt. Jeg hadde ikke ventet at temperaturen kunne være så lav - 8 grader! Familien har ikke engang tenkt på å dra på stranden (mulig vi er litt bortskjemt), og det er så trist at man må trekke inn og lukke verandadøra tidlig på kvelden - om man ikke velger å ikle seg fleece og ullsokker. Det føles rett og slett som høst. Høst i juli? I så fall blir det en lang vinter. Nei, jeg får riste av meg pessimismen - både august og september kan være varme måneder (værsåsnillværsåsnillværsåsnill).

Etter mandagstreningen med Szalkai (kommer ikke helt over det, synes det var sååå kult) har det blitt både raske og rolige turer i tillegg til en Yasso 800-økt. Yasso'n måtte jeg ta alene denne gangen og det var litt kjedelig. Savnet å i det minste ha musikk til arbeidet, men iPhonen min med Spotify-musikk tok kvelden den dagen vi reiste på ferie. Må få levert den til reparasjon nå. Låner min eldste datters Sony Ericsson, og det er mildt sagt en helt annen telefon. Bruker en halv time på å skrive korte tekstmeldinger, og den fungerer ikke med Spotify. Savner iPhonen intenst!

I går stod langtur på planen, men dagen gikk så altfor fort. Startet med å beise en trapp ute, og etter frokost tok vi en tur på XXL etter å ha blitt fristet av tilbudsavisen som fulgte Aftenposten. Etter en drøy time forlot jeg butikken med to Craft-trøyer (har hatt lyst på disse lenge, nå var det halv pris), en knallgul Nike-trøye, en Nike-shorts (har hatt lyst til å prøve denne i hele sommer), to par Nike-løpesokker (hull på nesten alle løpsokkene mine), en Craft-løpejakke (trengte strengt tatt ikke denne - men flott jakke til halv pris), treningstøy til barna og ... en DBS City (nyyyyydelig sykkel).

Perfekt med en pakke Lätta på bagasjen; trallalalala lala la, trallalallalalala...

Jeg tråkket fornøyd hjem og startet forberedelser til kveldens grillfest med gode venner. En drøy time før festens start kjente jeg at dagen ikke ville bli helt god uten en løpetur og - etter "ok" fra ektefellen og co-festarrangør - hoppet jeg i nytt løpetøy, syklet på ny sykkel til skogen og løp en rask 5,5 kilometerstur. Etterpå syklet jeg fullstendig lykkelig hjem igjen til en kjempehyggelig fest. Moralen er: Om man vil, får man det til. (c;

I dag er det 62 dager igjen til maraton i Berlin og jeg kjenner angsten komme smygende. Angstbehandling = langtur. Yr.no sier det skal regne kraftig i dag, så det kan bli en tøff affære. Ut skal jeg uansett!

Janicke

2 kommentarer:

Astrid sa...

Med en så fin sykkel skjønner jeg at du er glad uansett julitemperatur! Gratulerer - en sånn sikler jeg på også :)

Håper langturen ble bra!

lettbent sa...

Herlig sykkel - den skal jeg ta veldig godt vare på!! Langturen gikk overraskende fint. Glad i den type overraskelser... (c: