lørdag 2. januar 2010

Evig runddans?

Akkurat som i fjor er jeg noen kilo tyngre etter julefeiring enn jeg var da desember kastet seg over oss. Utgangspunktet var heller ikke slik som ønsket, så nå strammer bukser og skjorter i ond påminnelse om hvor svak jeg er. Akkurat som i fjor. Det hadde virkelig vært greit med noen kilo mindre fett på lår, mage, rumpe, armer, kjake og ellers.

Selvportrett 1. januar 2009 og 2010, men ikke 2011!

Nytt år og nye muligheter og alt det der. Fra og med 2. januar (i dag) har jeg startet mitt nye og bedre liv. Typisk nyttårsforsett igjen - som i fjor. Ned i vekt og opp i fart og antall kilometer igjen. New Yorks harde betongdekke venter meg i november, og den eneste måten å gjøre det til en forholdsvis hyggelig opplevelse er massiv innsats i forkant. Og massivt tap av kilo.

Motivasjonen er på plass - i år som i fjor - så et stykke skal jeg komme. Deretter skal det ekstra fokus til for å ikke ende opp på samme måte om ett år. Varige endringer må gjennomføres, og det burde være enklere nå som også min kjære ektefelle har kastet seg utpå maraton-kjøret også.

Den siste halvannen uken, romjulen, har jeg løpt annenhver dag. Rolige turer uten klokke. Fra og med i dag er det på med min trofaste følgesvenn Garmin 305 igjen, og det ble en særdeles overraskende løpetur rundt Eikjol. Jeg hadde bestemt meg for å runde ti kilometer for første gang på noen uker (måneder?) og var spent på hvordan det ville bli. Det var ingen grunn til bekymring, for på tross av overdrevent inntak av både mat drikke og godsaker i romujulen generelt, og i går spesielt, gikk løpeturen som en drøm. Gjennom hele runden ventet jeg på at kreftene skulle ta slutt, og holdt derfor litt igjen. Men, jeg hadde ikke behøvd å bekymre meg. Litt over ti kilometer ble løpt med kilometerfart på 5:30. Ikke verst med elleve minusgrader og småglatt vinterføre. Eneste bekymring i ettertid er at venstre hofte ikke var helt god. Den hindret meg ikke, men det er ett eller annet som ikke er helt bra inni der. Ettersom det ikke har hjulpet å la være å løpe velger jeg nå å ignorere hele hofta, så får det bære eller (forhåpentligvis ikke) briste.

En slik tur var akkurat hva jeg trengte nå. Kiloene kan skjelve (disse) i skrekk, for nå skal de rase av! Selvsikkert skal jeg også legge til at når de nå svettes bort, så skal det være slutt på den evige runddansen. Jeg kjenner på meg at 2010 skal bli et fantastisk år, og at det er det perfekte år for å bryte onde sirkler. (c;

Mål for 2010 (nesten kopiert fra 2009):
I tillegg til min kjære Garmin, som gir meg alle detaljer om løpeturens tempo, hjertefrekvens, veivalg etc, søker jeg i år støtte i et par gode apper for min høyt skattede iPhone 3GS:
  • WeightBot fra Tapbots - en skikkelig kul app (kul maskindesign og maskinaktige lyder) hvor man registrerer dagens vekt og får se utviklingen ned mot målvekten.
  • Running Log fra WinkPass -finfin treningsdagbok med mulighet for å legge inn mye informasjon om dagens økt. Oppsummering av uken eller måneden i hovedskjermbildet.
Med gode motivasjonshjelpere på plass - og sterk vilje - ligger egentlig alt til rette for å nå alle årets mål (i år som i fjor) Nå gjenstår kun gjennomføringen...

J

Ingen kommentarer: