lørdag 15. mars 2014

Formboost!

Bare fire dager etter hjemkomst fra Haag bærer det ut på tur igjen. Denne gangen er det gjennom jobb og en hel uke.

Det passer meg naturligvis ypperlig at det er løpeuke med Runner's World som partner på Training Campen i Portugal fra lørdag av. Dette er riktignok ikke ferie for meg, vanlige kontorarbeid gjør seg ikke selv og må håndteres i tillegg til jobboppgavene på plass, men jeg skal i alle fall sette ny ukespers i antall kilometer og delta på minst to styrkeøkter i løpet av uken. Og kanskje prøve meg på en time yoga. Nuvel. Akkurat det med yogaen tror jeg først når jeg faktisk er der og gjør det.
Det blir vår i år også - Løpeskjørtpremiere på norsk jord denne uken! 

Våren har så vidt meldt sin ankomst her. I et anfall av akutt vårfølelse og generell løpelykke ble det faktisk løpeskjørt-årsdebut på norsk jord denne uken. Det var nydelig! Men å løpe med skjørt i 20 grader og sol er og blir enda et hakk bedre. Pluss enda litt til om man legger til muligheten til å løpe i andre omgivelser, for eksempel på stranden i soloppgang...

Det er en viss fare for at jeg kommer hjem neste helg både brun og blid, og muligens lett overtrent. Forhåpentligvis blir det bare en god boost før løpssesongen drar i gang for alvor. Den er jo rett rundt hjørnet nå:
  • Først på løpsprogrammet nå står Boston Marathon andre påskedag. Etter det er det bare å henge med på det som klaffer i kalenderen:
  • Follotrimmen, den hyggelige, lokale løpskarusellen, er et must. For å ikke vekke sovende løpsnerver skal jeg ikke engang fantasere om å ta "klasseseiere" - men det er jo en mulighet (ah, rett i baret!). 
Ut over den er ingen løpsplaner lagt for sommeren ennå, men det bare bli mye løping. Hvordan ellers skal jeg ha den vageste drøm om å fullføre:
  • UltraVasan. Forsøker fremdeles å ikke tenke så mye på akkurat dette løpet.
Deretter kommer de (sannsynligvis) på rekke og rad utover høsten med litt for korte mellomrom:
Hytteplanmila arrangeres i år den 18. oktober, bare en uke etter Chicago Marathon. Ergo blir det neppe noe jag etter pers, men det hadde vært veldig gøy å delta på 10-årjubileet!

I tillegg skal åsteder for Chewbacca-forsøk både på halvmaraton og 10K avgjøres. 
Tilbake til Monte Gordo - Fornøyd med nye sko på forrige besøk.

2014 ser ut til å bli et nytt, innholdsrikt og spennende løpsår. Det er bare å snøre treningsskoene på. 

Janicke

3 kommentarer:

peo sa...

Vilket löparår du har planerat. Fantastiskt att du fixar så många maror under ett år. Mycket imponerande. Men det där med att inte tänka på ultran förstår jag inte. Själv tänker jag på den hela tiden.... En blandning av dröm och mardröm ;-) Njut nu av sköna rundor i värme och löparkjol. Och skänk en medlidande tanke till oss i Uppsala som plötsligt fick att par decimeter snö. Här är det buff som gäller. Tittar just nu ut genom fönstret och snöandet fortsätter. Men kanske är det bra för löpsteget att pulsa i snö.......

lettbent sa...

Hei Peo. Ja, det er kanskje litt i overkant dette året. Planen var egentlig å bli snabbere både på 10, 21 og 42 - og da er nok ikke alle disse maraton (OG ultra) helt rett strategi. Men det kan jo bli endringer også. Vi får se.

Jeg har skänkt ganske mange medlidende tanker til alle som har snø og kaldt vær. Kjenner at jeg ikke er helt klar for å reise fra varmen her - men man får jo heller bare håpe å komme tilbake snart.

peo sa...

Förstår att du inte vill lämna värmen. Du verkar ha haft en härlig vecka på alla sätt och vis. Längtar lite efter bergspass de härliga soluppgångslöpningarna längs stranden. I oktober är det min tur igen :-) Blev det veckorekord i timmar/kilometer? tror faktiskt inte du får några problem med så många maror. Du är så bra grundtränad och verkar ha en bra träningsplanering för att hålla dig skadefri. kanske får du lättare att sätta rekord på 21 och 42 i år. men när du släpper på gasen för fullt framöver så kommer sub 40 också. Bara en tidsfråga. Här är snön i alla fall borta nu och i går fick jag till ett härligt morgonpass. Ut 06.40 på en 2,5 timmars tur i skogen. Små grusvägar och blöta, leriga stigar som sög musten ur benen. Ingen värme men ändå skönt när solen steg och man hörde naturen vakna. Stela och trötta ben på slutet. Den första riktiga föraningen om hur ultran kommer att bli. 63 km kvar till mål.....