fredag 3. mai 2013

Gratiskilometer. Sånn ganske.

1. mai - løpernes dag. Dagen da man har klokken på ring 07:00, står opp, ikler seg sine beste løpeklær, tar toget langt pokker i vold - og løper tilbake. Eller?

Det er noe Harry Pottersk over å skulle ta toget til en stasjon det verken er mulig å kjøpe billett til og som toget egentlig ikke stopper på. Det er også ganske spesielt å se den ene etter den andre tightskledde skikkelsen nærmest ramle ut da toget allikevel stopper på nettopp denne obskure stasjonen.
Det glade vanvidd? SkiLøpere Knut Olav, Mona og Marit og 
veldig mange andre kjente og nye bekjente.

Totalt 39 løpere og tre hunder synes det var en ypperlig idé å bruke fridagen til å bli med på Espen og Christophers femte Gratiskilometertur, og denne gang gikk gratiskilometertoget fra Stryken til Hammeren - steder jeg har et like svevende forhold til nå som før (mulig jeg skal ta en kikk på kartet fra Garmin-registreringen).

Man kommer veldig lett i prat med folk på turer som dette. Det er rimelig opplagt at man har en felles interesse, og da er man i gang. Hemmeligheten bak "gratis"-konseptet er nemlig (spoiler alert!) at man skravler så mye om alt mulig at man ikke merker at man løper. (c;

Helt gratis er det dog ikke. Jeg var ganske sliten i beina fra start. Det har blitt lite restitusjon og noen tøffe løp etter Boston. Det ble dessuten tidlig klart for meg at Ski er flatere enn Nordmarka.

Den annonserte stoppen for inntak av overdådige kanelboller med tykt lag melis, på Bjørnholt, hang foran meg som en motiverende gulrot (eller kanelbolle da) nesten en mil før vi kom dit. Så smakte de da også fortreffelig.
Også Knut Olav satt pris på energipåfyll.

Vi så antakelig rimelig krøkkete ut da vi la ut på den siste etappen, men vi kom ganske raskt tilbake i driv. Fra Bjørnholt var det stort sett bare nedover til Hammeren. Heldigvis.

Om lag 3,5 timer, rundt 34 kilometer, og mange hyggelige samtaler etter at vi ankom Stryken stasjon, kunne vi tøye og bøye og skravle enda litt mer mens vi ventet på bussen mot Nydalen. Deilig slitne og skrekkelig fornøyde.
Kan'ke klage når man har fått mer enn 30 kilometer nesten helt gratis. 
Bilde lånt av Espen som har dokumentert turen behørig.


Tror nesten jeg må slå fast at 1. mai er en ypperlig dag for tog. (c;

Takk til initiativtakerne og alle medløpere. Gleder meg til neste tur!

Janicke

1 kommentar:

Unknown sa...

Hørtes ut som super tur, og de ekstra lange turene sammen med andre høres ut som en ekstra bonus. I tillegg til at de er "gratis" ;-)

Jeg skal allerede nå, idag (kveld da) sette av tid til neste gratisutskrifter!!

Æ vil værra med vøttø:-)