lørdag 18. mai 2013

Follotrim-revelation - og Göteborgsvarvet

I likhet med gårsdagens Follotrim går livet over stokk og stein for tiden. Skuldrene får stadig kortere vei til øreflippene, og hodet er stadig overfyllt av ting som skal, bør, må gjøres. Motivasjonen for å løpe tirsdagens Follotrim-løp var ikke stor, men slik er det jo av og til. Med ungene på slep ble det uansett tur til UMB i Ås.

Jeg varmet lett opp med jogg den siste delen av løypa inn mot mål for å ikke gå på samme feil i år som i fjor (Dobbel målgang), men på startstreken føltes kroppen fortsatt daff, seig og tung, magen stinn og hodet trøtt.

Løpet i Ås er et av flere Follotrim-løp som starter tøft med oppoverbakke. Det kjentes som hver celle i hele kroppen protesterte. Melkesyre ut i fingerspissene! I de påfølgende nedoverbakkene bestemte jeg meg for strategi: Å fullføre. Hverken mer eller mindre.
FOR et slit! Foto lånt av Sportsmanden.

Noen krefter klarte jeg å lure frem mot slutten. Hovedsakelig motivert av muligheten til å ta igjen ei jente som lå bare et lite stykke foran meg. Antok det stod mellom fjerde og femteplassen. Nesten. Men bare nesten. Det var en velsignelse at løypa var lagt om, og bare såvidt rundet fire kilometer. Tøft mens det stod på, men unnagjort på knappe 18 minutter.

Det ble mye grubling resten av kvelden. Hvorfor er det så tungt og umotivert? Formen er jo egentlig god og det har blitt mindre løping enn jeg liker i det siste - dermed mer rom for restitusjon. Svaret var egentlig opplagt: I overkant mye på for mange fronter, mangel på oversikt og for lite tid i kalenderen til å håndtere det. Mye gøy og spennende, men uansett mye - og det var bare en ting å gjøre: Finne ut hvor det kunne kuttes.
Jobbepinse.

Dette er bakgrunnen for at det i resultatlisten fra Göteborgsvarvet 2013 kommer til å stå DNS ved mitt navn. Avgjørelsen var ikke enkel, men skuldrene senket seg noen hakk når den ble tatt. Å bruke en hel dag, og rundt seks timer i bil, for å løpe i drøyt halvannen time er ikke riktig tidsbruk nå.

I dag er det vemodig, men det skal døyves med en hyggelig løpetur og utpå kvelden lesing av andres bloggrapporter fra løpsdagen i Göteborg. Alt tyder på at det blir et herlig varv der nede.

Lykke til, alle varvsløpere!

Janicke

9 kommentarer:

Silja sa...

Harde prioriteringer må til når almanakken og hodet er overbooka!! I det lange løp tjener du nok på denne avgjørelsen skal du se - selv om det svir litt skkurart nå.

Frk. Løpeskjørt sa...

Sånn blir det bare Av og til. Noen ganger må man bare droppe det morsomme for jobbing og andre ting, sånn at man får unna litt og det morsomme kan bli morsomt igjen. :) Been there, done that.

Det blir nok forferdelig varmt i dag, så like greit å stå over, hehe.

God pinse!

Astrid sa...

Ja, noen ganger må man bare være fornuftig! Hvis det er noen trøst må jeg også jobbe i pinsen... Håper du får kost deg litt likevel!

Erik sa...

Utvilsomt riktig prioritert! Når jeg må stå over løp pleier jeg å prøve å kose meg over å tenke på all den treningen jeg ikke ville utsatt meg for hvis jeg ikke hadde vært påmeldt. Den kan nemlig ingen ta fra meg :)

Unknown sa...

Det er ikke alltid like gøy å prioritere riktig, men du skal se det "pays off" etter hvert :)

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Unknown sa...

Du gikk ikke glipp av noe ved ikke å løpe Varvet. Det var på ingen måte optimale forhold med mye sol og varme, og ganske så kraftig vind over på Hisingen. Så, det var nok like greit å holde seg hjemme.. :)

Anne-Brit sa...

Av og til må man bare skjære gjennomg og ta slike valg. Vi er tross alt ikke super mennesker noen av oss

Anna sa...

DNS er bdre enn en DNF. Sikkert et godt valg. Nye løp, nye muligheter venter!