tirsdag 16. april 2013

Boston: Terroristene skal ikke få vinne!

Dagen derpå i Boston. Det ble ikke den planlagte banketten med andre norske. Ingen champagne. I stedet gikk tiden etter løpet med til å svare på bekymringsmeldinger hjemmefra, følge med på nyhetene og telefoner fra media. Det som skulle være glede over et fullført løp, ble i stedet sorg over de drepte og hardt skadde.

Sikkerheten er på topp, og jeg har ikke vært bekymret for egen sikkerhet. Representanter fra hotellet kontaktet oss på rommet for å sjekke at vi var der, og i hotellets inngangsparti var det bombehunder på plass da vi senere gikk ned for å få oss mat.

I dag våkner vi til et forandret Boston. Uansett hvem som står bak var bombene et angrep på en noe av det som utgjør Bostons hjerte. Boston Marathon er verdens eldste årlige marathon og arrangeres på Patriots day. Løpet står høyt opp på de fleste maratonløperes ønskeliste, og mange trener i flere år for å klare kvalifiseringskravet.

Jeg tror ikke gårsdagens hendelse endrer dette.

Allerede nå varsler løperne at de vil tilbake neste år. De vil tilbake enda mer enn før. Neste helg arrangeres London Maraton. Jeg håper alle de påmeldte stiller til start. Selv har jeg ingen planer om å trekke meg fra verken Göteborgsvaret i mai eller Berlin Marathon i september - begge løp med rundt 40.000 løpere. Terroristene skal ikke få vinne!

I dag bærer løpere i Boston sine løpsjakker og -skjorter for å vise respekt for de døde, de skadde og pårørende. Vi bærer dem også for å vise at slike angrep ikke fungerer.

"Wearing a race t-shirt will not change what happened today, but it will help us find a way to heal and remind us all that we will rise again to run another day - NO ONE and no amount of hate will keep us from our goals and dreams." Distance Runners
Min jakke er på.

Janicke

6 kommentarer:

Frk. Løpeskjørt sa...

<3

Siri sa...

Er bare trist (men glad alt er bra med deg selvsagt!)
<3

Helsefrøken sa...

Fikk sjokk da jeg så dette på tv i går. Må være utrolig spesielt å være der borte. Mine tanker går til alle de døde og skadde. Godt å høre at du har det etter forholdene bra. Ta vare på hverandre.

Klem fra Vibeke

ania sa...

vet ikke hva jeg skal si. tragisk, men jeg trekker meg ikke fra noe heller. Idioter skal ikke stoppe oss.
glad at du er uskadd!!!

Anna sa...

Jeg tenkte på deg, og er glad alt er bra.
Keep on running!

Anonym sa...

Veldig triste omstendigheter du befant deg i, glad du er uskadd! Har aldri løpt Maraton men alltid hatt en drøm om det, og det føles veldig riktig om jeg skulle klare å få en startplass i neste års Boston Maraton.

Per Christian