mandag 15. april 2013

Boston Marathon - ikke helt som tenkt

Hva skal jeg si? Dette er ikke rapporten jeg hadde planlagt å skrive. 

Jeg hadde ikke en veldig god maratondag i dag, men var lykkelig over å komme i mål. Den siste biten filmet jeg oppløpet for å få spart den fantastiske stemningen der.


Det er forferdelig trist at dette kort tid senere var åsted for to bomber, og at to har mistet livet.

Jeg og min mann var på vei tilbake til hotellet, og var ca en kilometer unna målområdet, da det smalt. Vi følte umiddelbart at det var noe galt, men håpet det var noe annet. Sykebiler, politibiler og brannbiler styrket den ubehagelige mistanken.

De norske jeg kjenner har jeg hatt kontakt med, så jeg vet de er i orden.

Mine tanker går til de som er direkte berørt av dette.

Janicke

9 kommentarer:

Ole Arne sa...

Grusomme greier, godt at alt står bra til med dere. Skulle gratulere med nok en gjennomført marathon, men det kommer liksom i skyggen av disse grusomhetene.....

Anonym sa...

Helt forferdelig! Dette er en grusom ondskap.

Foreløpig ser skadeomfanget hedligvis ut til å være mer begrenset enn fryktet etter de to eksplosjonene.
Men tallene er usikre.
Virker som det er publikum langs løpetraseen som i første rekke er rammet, og ikke løperne, selvom alle som er med selvsagt rammes av dette :(

Boston Globe har nettopp lagt ut en ny video som viser dramatikken på svært nært hold i målområdet:

http://www.youtube.com/watch?v=046MuD1pYJg

Ingalill. sa...

Forferdelig.
Tenkte på deg med det samme jeg så det på nyhetene. Blir så sint, på de berørte vegne, og mer overfladisk av de som kun fikk ødelagt en fin opplevelse.

Frk. Løpeskjørt sa...

Jeg tenkte på deg med det samme jeg så det på Facebook og måtte inn og se at du var ok.
Det her er helt forferdelig, og har rammet der det rammer mest: publikum. Der det ofte er mange barn. :o( Jeg blir tom for ord. Dette er bare grusomt. :o(

Anonym sa...

Hei,

Jeg hadde gledet meg til å lese om løpet ditt, og nyhetene om det som skjedde kom som et sjokk. Jeg er så glad for å lese at du er OK. Det er ufattelig trist at slikt kan skje, men bra at ikke flere ble skadet/drept.

Astrid sa...

Helt fryktelig.

Godt å høre at du har det bra.

Anne-Brit sa...

Jeg tenkte på deg med èn gang jeg hørte om dette. Fint at du har det bra. Gledet meg til å lese rapporten om løpet, men det kommer som det skrives her helt i skyggen av noe så grusomt. Enda bra det ikke fikk større omfang, men fryktelig trist for de som er rammet.

Birger sa...

Puh, ble lettet over å høre at det har gått bra med deg og alle de Norske. For en tragedie. Jeg blir så sint!!

Er det mulig å melde seg på Boston Marathon i 2014? Drittsekker skal ikke få lov til å bestemme!

lettbent sa...

Grusomt! Å ramme uskyldige på den måten er noe av det laveste man kan gjøre. De har drept og skadet - snudd liv fullstendig på hodet. Ord blir fattige. I alt det fæle er det en trøst å se all omtanke og godhet som faktisk finnes, og som blir veldig tydelig i sammenhenger som denne.

Jeg tror faktisk det blir enda vanskeligere å få plass i Boston neste år. Det kommer til å være mange som vil løpe for å vise respekt og sympati - og for å vise at vi ikke lar oss skremme bort.