fredag 5. februar 2010

London!

Et glinsende vått mørke ligger tett utenfor hotellvinduet. På andre siden av glasset sitter jeg i løpetøyet og venter på at det skal bli et hint av morgenlys. Det er fredag og røde baklykter i mørket noen meter nedenfor forteller at morgenrushet er i full gang. Klokken er litt over halv syv i London. Jeg har fri og burde vel egentlig ha sovet litt lenger, men det er så fristende å få en løpsstart på dagen.

Temperaturen er adskillig hyggeligere enn hjemme. I dag skal det bli ni grader og lettskyet, men morgenen er våt og mørk - og antakelig bare litt over null. Det er uansett veldig behagelig å ikke kle på seg allskens lag, samt lue og vanter. Gitt at det er 2 - 3 varmegrader er det rene sommeren i forhold til det vi har blitt vant til denne vinteren.

Hotellet ligger nær London Eye og parlamentet. Planen er å løpe over parlamentsbroen, gjennom James Park, forbi Buckingham Palace og så en runde i Hyde Park. Hvor langt har jeg ikke helt bestemt, men det blir nok fort oppimot en mil. Men når står solen opp i London? I følge en nettside jeg sjekket er det ikke før om en time, så da er det altomfattende dilemmaet - bør jeg vente? Det er jo gatelys, biler og folk der ute. Sikkert andre løpere også.

Hm, nå ser det ut til å ha sluttet å regne. Ok, det var alt som trengtes; Jeg gjør det!

Janicke

Ingen kommentarer: