tirsdag 23. februar 2010

Change of plans

TOHUNDRE kilometer i februar. Særlig!! Når søndagens tøffe tur på 16 snøbelagte kilometer i tretten minusgrader er lagt til, er summen 99,76 km. Rask beregning forteller at jeg må løpe 16,7 kilometer hver dag til og med søndag for å nå det målet. Ok, det var i overkant ambisiøst i den korte februar - det er ikke engang skuddår - og vær og føreforhold inviterer ikke akkurat til mange turer utendørs. Nei, jeg satser på fire turer til denne måneden (to ute, to inne), og for å være litt mer realistisk snakker vi nok om totalt førti kilometer. Litt nedtur med færre kilometer denne måenden enn forrige, men jeg har et vell av gode unnskyldninger. Kjenner forøvrig at formen er ganske god, i tillegg til at antall kilo jeg drasser med meg på løpeturene har blitt redusert med ca fem siden nyttår. Ganske fornøyd med det - bare tre igjen i forhold til opprinnelig plan. Det skal jeg fikse, selv om det går veeeeeeldig sakte nedover nå.

Den store planendringen har ikke med antall kilometer i februar å gjøre. Det gjelder New York og maraton. Da min manns kamerats kone bestemte seg for å ikke være med på turen (hun skulle uansett ikke løpe) så synes jeg at gutta skulle få ha turen for seg selv. De var svært så høflige og bedyret at det uansett ville være hyggelig om jeg ble med, men jeg er ganske sikker på at de nå synes det er inmari kult at de får en skikkelig guttetur.

Så, da står jeg der da, uten konkrete maratonplaner i 2010. Tenker litt på Berlin, men skal vente litt med å bestemme meg. Jeg ser på Berlin maraton som den beste muligheten til å kvalifisere til Boston Marathon, som kanskje kunne være aktuell neste år. MEN, dette skal jeg tenke litt på.

Litt vemodig å slippe taket på New York, men det føles veldig riktig. Jeg tenker at det er min variant av å ta en "Ola Vigen Hattestad" - altså å ofre meg for andre idrettsutøvere. Dog et litt annet nivå. Og noe positivt er det for meg også; én av de to innbetalte tusenlappene returnerer snart til bankkontoen min.

Janicke

Ingen kommentarer: