torsdag 11. september 2014

Fra SkiLøp til vinløp

It's a wrap! SkiLøpet 2014 – verdens største SkiLøp helt uten ski og staver - er fullført. For min del på høye hæler.

Om skuldrende var senket under UltraVasan, så har de ikke vært det den øvrige tiden de siste fire ukene. Nervøsiteten i forkant av SkiLøpet 2014 var akkurat like sterk som de to foregående år. Ville vi få nok deltakere? Kom alt det tekniske til å fungere? Hvor mange løypevakter og funksjonærer i manko? Hvordan ville løperne like de nye løypene? Hadde vi sagt ja til for mange barn på barnepassen? Og ikke minst; været…
SkiLøpernes styre, initiativtakere og glade amatørarrangører av SkiLøpet.
(foto: SkiLøper Mihai Tudorica / amarathonrunner.com)

Etter pakking av 1.000 velfylte gaveposer - med helt avgjørende hjelp fra
frivillige - var det pakking av nær 100 poser med oppgavebeskrivelser, 
refleksvester og litt goodies. Dugnadsånden lever.

Forberedelsene til SkiLøpet har fylt all fritid (derfor ingen blogginnlegg), og også erstattet en del nattesøvn. Nå kan det pustes ut! Med over 1.000 påmeldte ble løpsfesten større enn noensinne. Perfekt løpevær og herlig stemning, glade ansikter, hyggelige samtaler og flotte løpere i alle størrelser og hastigheter. Oppmøtet fra hjelpemannskapet var på imponerende 100 %, og fra barnepassen gikk det rykter om at ungene ikke ville bli hentet.

Under premieseremonien senket jeg skuldrene litt. Under den hyggelige pizza-banketten for alle fantastiske mennesker som hadde stilt opp frivillig som mannskap, slappet jeg forholdsvis godt av. Lettet. Ordentlig glad ble jeg først da jeg fikk se bildene fra SkiLøpet. Herlige bilder tatt av våre dyktige (og frivillige) fotografer, som virkelig dokumenterer nøyaktig den løpegleden og den løpsfesten vi fra start ønsket å skape.
Full innsats fra første stund i MiniSkiLøpet 2K.
(foto: Laura Skibsted)

Vinner av SkiLøpet 5K ble ledet trygt gjennom løypa av SkiLøpets sykkelharer.
(foto: SkiLøper Mihai Tudorica / amarathonrunner.com)

Glade high fives. Aner meg at dette handler om et veddemål.
(foto: Laura Skibsted)

Å arrangere mosjonsløp har vist seg å være en mye mer omfattende øvelse enn forventet. Ambisjonsnivået har naturligvis en sterk påvirkning på mengden arbeid som må legges ned. Lista ER lagt høyt fordi vi – komplette amatører som løpsarrangører - ønsket å lage vårt eget drømmeløp. Et løp som omfatter alt det som vi selv setter pris på i andre løp:
 • Fine, kontrollmålte løyper
 • Velfylt gavepose
 • Fin medalje
 • Kul t-skjorte
 • Et utvalg distanser
 • Profesjonelt og skikkelig
 • Lav pris så hele familien kan delta - ingen mosjonskatt/lisens
 • Tidtaking med nettotid
 • God informasjon til alle berørte
 • Hyggelige premier, og ikke bare til vinnerne
 • Et løp for alle, store og små, raske og mindre raske
 • Fartsballonger
 • Gratis barnepass
 • Musikk og liv langs løypa 
Og mer til. En løpsfest, helt "enkelt". Kun drevet av frivillige krefter.
Hyggelig leder i lokalavisen Østlandets Blad. Konklusjonen var "Vi har
kommet dit at Ski blir fattigere uten den folkefesten SkiLøpet på kort tid er blitt." 

Naturligvis ser vi diverse forbedringsområder også etter årets løp, men alt i alt ble det en real suksess. Tilbakemeldingene har vært supre, og stor var gleden da lokalavisen i år - for første gang - trykket reportasje om løpet i papirutgaven. At de i tillegg skrev om SkiLøpet i svært så positive ordelag i lederen en dag senere… Vel… Sammen med alle gode tilbakemeldinger fra frivillige med beskjed om at de vil stille igjen neste år, bekreftet denne lederen i ØB at vi hadde endt opp på rett beslutning kvelden i forkant: Det blir SkiLøp også i 2015!

Heldigvis har vi god tid, for denne høsten står voldsomt mye annet på plakaten. I skrivende stund befinner jeg meg i et fly på vei mot Bordeaux og Médoc Marathon.
Maratonutstyr!

Lørdag skal maratondistansen (og muligens litt til) løpes i kostyme. Det skal drikkes vin og spises god mat underveis - blant annet østers og entrecôte. Å løpe fort i dette løpet anses som en uting, og medalje får du bare dersom du har kledd deg ut. Alt tyder på at et nytt Lettbent-eventyr er rett rundt hjørnet, og det skal dokumenteres behørig. 

I første omgang ser jeg frem til å dele pre-race bilde av løpsantrekket på sosiale medier i morgen kveld. 

Janicke

5 kommentarer:

fjellmann1 sa...

Gratulerer med vel gjennomført!

Syns det er så flott å lese at dere legger lista så høyt og jobber for å virkelig lage et sympatisk arrangement. :) Tommel opp for fokus på kvalitet, er sikker på at folk setter pris på det underveis også. Travern kom i veien denne gangen men neste år vil jeg være med!

PinhousePlaymate sa...

Toppers!
Ser ut som et flott arrangement :)

lettbent sa...

Takk Ida! (c: Det er veldig kjedelig at vi krasjer med Nordmarkstravern og KK-mila, men det er mange løp og annet som skjer i denne perioden. Det er ikke lett å finne alternativer. Har ikke låst dato for neste år ennå, men må gjøre det veldig snart. Så får vi eventuelt bare håpe at folk kan veksle på å løpe travern og SkiLøpet, hehe.

Siri: Det ble veldig bra. Herlig å se voksne og barn glede seg over løpingen og alt rundt. (c:

Unknown sa...

Skickar du en anmälan i god tid till Sverige nästa år, det ser roligt ut!

lettbent sa...

Ah, så kul det hadde vært om du kom hit og sprang neste år. Jeg skal varsle deg når vi öppnar anmälan, så får du bo hos meg (c;