lørdag 8. juni 2013

Jippi en jobby!

Tenk å få muligheten til å kombinere jobb og hobby. Å få lov til å gjøre mye av det man elsker og bli lønnet for det. Så utrolig heldig ser det ut til at jeg er; Jeg har fått meg en "jobby".

At jobben dreier seg om løping er vel opplagt og veldig gøy. At den også dreier seg om reising til alskens morsomme, spennende og deilige destinasjoner gjør det virkelig til en drømmejobb. Jeg kan nesten ikke tro det, spesielt med tanke på hvor usannsynlig dette var for få år siden, da jeg som lett deprimert, tjukk og lei småbarnsmor uten drivkraft begynte å drømme om å løpe én maraton.
Joda - bildet er tatt bare en dag eller så etter fødsel, men det resignerte
utrykket illustrerer godt den generelle følelsen på den tiden.

Til fakta: Svenske Springtime Travel, som blant annet organiserte min aller første maratonopplevelse i New York i 2007, og norske Sabra Tours, som jeg reiste med til halvmaraton i Xi'an, Kina både i 2011 og 2012, har sammen etablert selskapet Sabra Springtime Travel AS. Sabra Springtime Travel, av praktiske årsaker kalt bare Springtime Travel, skal tilby løps- og treningsreiser til alle som ønsker et aktivt avbrekk fra hverdagen.
Under kontroll i Xi'an, Kina.

Opplevelsesrikt er det ingen tvil om at dette kommer til å bli! Men det er naturligvis satt en rekke klare og tøffe mål for det nye selskapet, og det blir virkelig en krevende jobb også. I tillegg er det et ønske for meg personlig å gjennom dette forsøke å legge til rette for, og inspirere og hjelpe andre både til å komme igang med løping/trening, og å motivere i jakten på nye mål.

Sabra Springtime Travel - generelt bare kalt Springtime - lanseres endelig i disse dager. Veien hit har vært lang, og den siste tiden har arbeidet med å få på plass alt som måtte være klart til lansering tatt det aller meste av tilgjengelig tid. Det meste annet, for eksempel løpsdeltakelse og blogging, har blitt ofret.

Men nå er vi i gang! Til høsten tilbyr vi løpsreiser til Medoc, Paris, Chicago, Xi'an, New York og Honolulu, samt to treningsuker i Portugal og fire uker i Thailand over jul. I 2014 kommer vi til å ha rundt tyve løpsreiser og tilsvarende treningsuker på flere deilige, solrike feriesteder. Jeg håper å være med på en god del av dem.
Håper å nyte solen og løpe på stranden i Portugal
på Training Camp igjen i oktober... På jobb.

Neste løp for meg nå har imidlertid ingenting med Springtime å gjøre. Forberedelsene mot Rallarvegsløpet har så langt bestått i å løpe som vanlig og å ta et par testturer med en Nathan drikkesekk som ble kjøpt på sportsexpoen i Boston.
Klassisk "ta bilde av seg selv i speilet"-bilde. Men sekken sitter
virkelig tight, og bedre enn drikkebelter som glir opp i livet.

Den er helt grei å ha på, men det er litt slitsomt å drikke av slangen. I tillegg er det mange snorer og greier som slenger og slår. Får nok fikse og øve litt mer før det skal løpes fra Flåm.

Med knapt halvannen måned igjen er det definitivt på tide å øke på med distanse igjen også, og snart igangsettes Marius Bakkens 100-dagers plan mot Berlin Marathon og sub 3:30.

Jeg har i grunn veldig mye å glede meg til.

Janicke

18 kommentarer:

Erik Bergli sa...

Gratulerer med ny jobb !

Jeg var den eneste påmeldte igjennom "gamle" Springtime travel Norge for NYC Halvmaraton i vår, så her tror jeg det må være et stort vekstpotensial.

Lykke til !

Hilsen Erik

Anonym sa...

Gratulerer og lykke til :) Det er bare å gi en lyd om dere trenger en prøve kanin til nye turer :P Drikke sekken så fin ut. Hva heter den ?

Unknown sa...

Spennende tider, mye blir spennende! Gratulerer!!
Rallarvegsløpet blir en opplevelse, lykke til!

lettbent sa...

Erik: Ja, er overbevist om at det er mange flere som ville hatt glede av å være med på disse reisene. NYC halvmaraton skulle jeg forøvrig gjerne også løpt - håper det blir mulig neste år. (c: Takk.

Ståle: Tusen takk. Skal gi beskjed ved behov for prøvekaniner (c; Sekken heter Nathan VaporShape, den tar 2 liter drikke og diverse lommer og rom for annet. Den har til og med fløyte i tilfelle man har behov for hjelp. Mangler egentlig bare to slike stropper som de har på fly-redningsvestene, slik at den kunne blitt til en flytevest når jeg trakk i dem, hehe. Den hvite er damemodellen, husker ikke hvilken farge herremodellen var.

lettbent sa...

Amdreas: JA! Veldig spennende tider. Tusen takk! (c:

Anonym sa...

Hei, hyggelig å hilse på deg (sammen med min datter) på Jentebølgen i Stavanger! Så spennende jobb du har fått deg. Gratulerer så mye og masse lykke til!
Er på jakt etter løps - og treningsopplevelser for hele familien, arrangeres også det?

Mia sa...

Gratulerer med ny jobby! Høres utrolig spennende ut:) Jeg sier som Ståle: trenger dere prøvekaniner stiller jeg mer enn gjerne opp;)

Unknown sa...

Gratulerer med jobby! Høres ut som den perfekte jobby for deg! Misunnelig!

ania sa...

Gratulerer med den nye drømmejobben. så bra at dere skaltil Honollulu for det definitivt mangler Nordmenn der. I fjord var det bare 3 norske løpere (undertegnede med beste plass). Nå skryter jeg litt ;)

Frk. Løpeskjørt sa...

Gratulerer med jobby! Løpeskjørt er min jobby, selv om det er en ekstrajobby, men kanskje en dag om noen år - en fulltidsjobby. :o)
Du har virkelig kapret drømmejobben altså. Og de har nok også kapret den beste de kan få. :o)

Lykke til!

Ingalill. sa...

Grattis. De er heldige som fikk deg og du kommer nok egenhendig til å fylle påmeldingslistene deres.
(synes forøvrig ikke du så så veldig tjukk og lei ut på det bildet -)

Astrid sa...

Så spennende - gratulerer! Håper virkelig å bli med på en sånn tur en gang! :-)

Unknown sa...

Så gøy at du har funnet deg en jobby (kult kallenavn også foressten)! Gratulerer :D
Tipper det er mange med meg, som er grønne av misunnelse på deg akkurat nå, som får kombinere jobb, trening òg hobby, alt på èn gang! :)

lettbent sa...

Anonym: Hei og takk det samme. Kjempekoselig at du kom bort og hilste. Artig at det ble så mange deltakere i jentebølgen - og veldig gøy å se at det var så mange barn med. (c: Fra våren av kommer vi til å ha familie-uker på treningsreisene (Training Camp) i forbindelse med skoleferier (påske og høstferie). Da er det den samme omfattende menyen for de voksne i tillegg til aktiviteter som man kan gjøre sammen - og enkelte ting bare for barna. Følg med på nettsidene, så kommer det informasjon om disse ukene der. Har veldig lyst til å ta med familien på det til våren. (c;

Mia: Takk -og jeg noterer meg alle potensielle prøvekaniner, hehe.

Siri: Mistenker at det muligens er den perfekte jobby ja. (c: Takk.

Ania: Tenk at du løp Honolulu i fjor. Det er bare så kult! Håper jeg kan ta den turen selv en gang.

Tone: Veldig kul jobby du også. Ikke dårlig om du nå får med gutta også - dobler jo markedet. (c; Ser ikke bort fra at Jobbyene våre kan samarbeide litt også, hehe.

Ingalill: Takk.(c; Angående bildet så ser jeg det kanskje mest selv - husker hvordan det føltes. Har fortsatt en og annen kilo som gjerne skulle vært av, men 10 - 15 kilo mer veide tungt på humøret også. Sc:

Astrid: Takk, takk! Ja, du/dere må bli med på tur. Superhyggelig.

Guro: Veldig, veldig gøy. Det er få jobber som har flere morsomme sider enn denne for min del. (c:

Trudes trening sa...

Blir spennende å følge deg i ny "jobby" framover. Du har virkelig fått drømmejobben:-)) Og kommer til å tilføre masse med din kunnskap og engasjement.

Anna sa...

Grattis med ny jobby. Perfekt kombinasjon, men sikkert mye JOBB også.
Treningsturer i organisert form er jo veldig i tiden, i Sverige går det så det griner visst nok. Tradisjonen tor er vi nordmenn litt bakpå. Så nå gjelder det vel å være skikkelug på offensiven når det gjelder markedsføring. Er det kun løping, eller er det andre treningstyper også? jeg var jo intruktør på KK treningscamp i mai, og kan fortelle at Zumba selger ;-)

Rallarvegen blir veldig spennende, og teller vel som ett par-tre langturer?

lettbent sa...

Trude: Takker, og ja -det ligner fælt på drømmejobben. Håper å kunne tilføre noe, både for selskapet og for de som deltar på reisene.

Anna: PERFEKT kombinasjon, og du har rett i at det blir mye JOBB. Det er i vinden, så går det ikke nå så går det aldri. På treningsreisene er løpingen bare en del av det. Det tilbys både Zumba, Cross fit, Yoga, dans og mye annet. Det er enkelte uker vi kommer til å samarbeide med partnere, og er det et løp som er samarbeidspartneren blir det nok litt mer løping. (c:

Frk. Løpeskjørt sa...

Hehe, ja nå er gutta med også. I alle fall to menn hittil som er observert løpende i skjørt. :D
Ja, samarbeid er gull. Man må bruke hverandre, så blir tilbudet ut enda bedre! :)