tirsdag 18. juni 2013

En ny begynnelse

Det føles som en ny, frisk start nå som Marius Bakkens maraton-program omsider drar igang. I hundre dager skal løpingen styres relativt strengt etter et - for meg - splitter nytt opplegg.
Litt nervøst - men here goes! 
Forøvrig fabelaktig morsomme sko fra Merrell. Får stadig mer
sansen for "barfotsko", og disse (Bare Access) er favoritt for tiden.

De siste måneders fullstappede agenda har medført at løpingen i samme periode-  fullt og helt - har blitt etter innfallsmetoden. Stort sett kose-/lapskausløping, og stort sett litt mindre løping enn jeg foretrekker. Som en markering av at unntakstilstands-perioden er over fikk jeg heldigvis korrigert med en all time high distanse-uke. Igjen fikk jeg bekreftet at jeg trives aller best når løpeturene er mange - og enkelte av dem lange.
Når mor har kjelleren full av flotte løpesko skulle det bare
mangle om ikke kidsa også får bra fottøy. Bilde tatt under
"sette-pris-på-nye-løpesko-trening": Løpeskosniffing før første tur

Så - Nytt treningsregime! Store planer om å virkelig sette meg inn i opplegget på forhånd har dessverre blitt ofret på prioriteringsgudens alter, men SkiLøperne-kollega Stig som kjenner MB-programmet fra tidligere, har foreslått kick-off-økt med 6 x 800 meter i sone fire, pluss 6 x 400 meter "run rec" (?) i sone tre, i moren kveld. Jeg kjenner intervallfrykten dirre, men har heldigvis vært forutseende nok til å spenne den godt fast i sterke stropper. Bli!

Det BLIR avspark og fraspark på tartanen i morgen, og jeg ER klar!

 Janicke

7 kommentarer:

Unknown sa...

Høres ut til å bli et hardt treningsregime du har beveget deg ut på! Men jeg er også temmelig sikker på at dette klarer du helt fint. You go girl!! :D

Anna sa...

Artig med nytt program da, særlig når man må lære seg et helt nytt sett av begrep i samme slengen.
Hvordan passer Rallarvegsløpet inn i alt dette? Det er vel ikke helt MB 'style'?

Anonym sa...

Hei!
Så fin blogg du har da! Jeg følger med!
Jeg løper også endel økter fra Marius Bakken sitt program, men følger det ikke slavisk. Hvilken tidsplan er det du følger? Er det 3:30? Klarer du å holde km tidene som står der? Jeg har veldig tro på MB sine planer, men synes enkelte av øktene er knall harde!
Hilsen Eline

lettbent sa...

Guro: Spent på hvor hardt det egentlig er. Det finner jeg snart ut av. (c;

Anna: Gøy å prøve - og lære - nye ting! Om jeg finner ut at det ikke er noe for meg så har jeg i alle fall gitt det en fair sjanse. Dersom jeg nå klarer målet i september så tenker jeg at jeg "liker det" selv om jeg ventuelt ikke skulle "like det". Eller noe sånt. Rallarvegsløpet passer sikkert ikke inn, men det får bare legges inn på noe vis uansett, hehe.

Eline: Tusen takk! (c: Har inntrykk av at Marius Bakkens program er brukt av mange, enten delvis eller helt. Det har kommet flere anbefalinger om å følge 3:15-programmet, ettersom jeg foretrekker å løpe ganske mye. Så får jeg se hvordan fart og puls stemmer... Det blir første økt i dag, så jeg vet ikke hvordan km-tidene som står i programmet passer meg - ennå. Jeg får oppsummere første inntrykk i slutten av uka. (c:

ania sa...

Lykke til med intervaller. Så fint at du har noen å trenme med. Jeg merket at jeg blir mye mer motivert når jeg løper med noen. presser meg mye mer og det går ikke annet å "jukse"

lettbent sa...

Ania: Jeg er veldig heldig som har så mange å trene med, det er gull verdt! Det ble ganske bra jobbing på intervallene i går ja. (c;

Arne Christian sa...

Forandring fryder! Når du kjører intervall på bane - bruker du piggsko eller lettvekts-/konkurransesko uten pigger? Jeg har prøvd med piggsko, men merker at det er tøft for anklene. Jeg må ihvertfall trene litt mer styrke før jeg tør å trene regelmessig med piggsko. Lykke til med MB-programmet!