mandag 27. august 2012

Galopperer videre

En begivenhetsrik uke avløses av en ny. Med få dager igjen til SkiLøpet 2012 har det vært - og fortsetter å være - veldig mye løpsrelatert aktivitet.

Markedsføring er viktig når man skal arrangere et nytt løp. Derfor var det bare å kaste seg i det når Heming Leira spurte om jeg ville fortelle om SkiLøpet på en SRM hangout on air på Google+. SRM står for Sognsvann Rund Medsols, et ukentlig løp som Heming står bak, men hva i all verden er "hangout on air"? Etter en runde intensiv googling ble det skremmende klart at dette involverte live broadcast med lyd og blide, åpent for alle interesserte. Jeg må innrømme at motet haltet. Muligheten for å trekke seg ble vurdert et antall ganger, men det var bare å kaste seg utpå.
SRM HOA med Heming Leira som programleder
og Frode Klevstul, Oddvar Røsten og meg som deltakere.

Hangout on air var selvfølgelig både lærerikt og gøy. Å se og høre seg selv er kanskje lærerikt, men ikke særlig gøy...urk.

Heming kommer til å kjøre flere SRM hangouts on air med prat om både det foregående SRM, andre løp, utstyr og mer til. Man kan følge hangout'en live eller se opptak i ettertid på youtube. Har du en Google+ konto og setter +1 på Sognsvann Rundt Medsols side får du (så langt jeg vet) invitasjon til å følge. 
Follotrimmen er for alle! Imponerende, liten kar her på toppen av
en bakke kalt "hestedreperen". (Foto: Frode Monsen, Kondis)

Torsdag var det dags for sesongens syvende Follotrimløp, denne gang på Siggerud. De som hadde løpt tidligere år fortalte villig vekk om hvor tøff løypa var. Både bratte bakker - opp og ned - og ganske heftig terreng. 

Det skal ikke mer til. Startnummer på brystet, et ørlite håp om dameseier kombinert med trussel om tøff løype... Lårene var stinne av melkesyre lenge før start. 

Ingen av de vanlige som garantert slår meg, eller de som jeg kniver med, var å se. Kunne jeg virkelig ta en førsteplass? For første gang? 

Nei gitt. I den første tøffe motbakken trippet ei ung jente uanstrengt forbi og forsvant. Jeg har mål om å bli lettbent, men lettbent er det bare å innse at jeg aldri kommer til å bli! Etter drøyt seks kilometer med blodslit kom jeg i mål som nummer to, totalt gruset av vinneren. 

Sure miner? Nei, overhodet ikke. Follotrimmen er så hyggelig og sosialt at enhver skuffelse man måtte ha slipper taket umiddelbart etter målgang. 
Populær figur - SkiLøpets maskot trakk små og store på Skifestivalen.

Lørdag var det dags for mer markedsføring. Til Skifestivalen kommer mange besøkende i alle aldre, og SkiLøpet måtte naturligvis være på plass og spre det glade budskap. 

Å ha investert i en skikkelig maskot viste seg å være klokt. Fra å være ganske usynlige når vi sto i SkiLøperne-skjorter ved siden av et beach flag med SkiLøpet-logo, ble vi rene magneten når maskoten var på plass. Etter dette har påmeldingene både til SkiLøpet 10K og MiniSkiLøpet fått fart på seg igjen og har passert målsetningen vi hadde satt oss på forhånd. Fantastisk gøy!
 Oppslag i lokalavisa - stas (c:
(selv om det ser ut til at jeg demonstrerer "passgangløping"). 

I tillegg til aktivitetene omkring helgens premiere-løp skal det trenes mot Oslo maraton. Mengde-ukene går stort sett etter planen, men helgens langtur har blitt skjøvet til i dag fordi en gylden mulighet for A-til-B-løping dukket opp. Dermed blir det to turer på over tre mil denne siste mengde-uka før den viktige - men akk så skremmende - nedtrappingen starter for alvor.

Den tid, den sorg. I dag går turen fra Lysaker til Ski.

Janicke

4 kommentarer:

Anna sa...

Alt det morsomme (og strevsomme) du får gjøre gjennom denne løpinga! Og helt utrolig at tida faktisk strekker til både arrangering av et løp og egen trening.

Jeg gleder masse til SkiLøpet, har ikke helt tatt inn over meg at jeg faktisk skal LØPE 10 km også, ikke bare være med liksom. Men det er som du skriver, når startnr. er på brystet, da er det bare å peise på og la det stå til. Og ungjentene, de kan komme tilbake om 20 år, med full jobb, familie og hele pakka. Så skal vi se hvem som tripper forbi hvem...

Unknown sa...

Janicke, du er og blir nr 1 for meg. Ferdig snakka.
Gleder meg til å være med på arrangementet til lørdag (allerede!!)

Anna, du har et veldig godt poeng avslutningsvis. Måtte trekke på smilebåndet :)

Trudes trening sa...

Kjekt å lese. Supert å komme i avisa, likte tittelen:-) Joiner Annas uttalelse at ungmøyene nok blir forbiløpt om noen år:-) Nærmer seg Oslo også snart, 3 uker igjen. ho-ho. Heier på deg. Og er samtidig imponert over hvordan du løper uten å samle håret i hestehale...

Jeg skal ta halvmaraton som en treningsøkt på lørdag, tør ikke smelle til mtp Berlin om fire uker. Jeg vurderer faktisk seriøst om jeg heller skal løpe maraton istedet, for ikke å komme på resultalista for halv... Tror du det er helt hinsides å løpe et "rolig" maraton fire uker før jeg skal gå for pers?

lettbent sa...

Anna: Ja, morsomt og strevsomt - godt oppsummert. Det er vel ikke helt slik at tiden strekker til, men fra mandag av blir prioriteringsrekkefølgen veldig annerledes. Da skal det tas igjen tapt tid både her og der. Gøy at du gleder deg til løpet. Det ser ut til å bli ganske perfekte forhold, så jeg gleder meg mest jeg også. Men kjenner litt på nervene nå... Sc:
(hihi, full jobb, familieog hele pakka)

Heidi: Hjertelig tusen takk! Det er en stor ære! (c:

Trude: Den tittelen kunne jeg stå for ja. Ble glad da jeg så den. Oslo først, så blir det Berlin for både deg og ektefellen. Spent på alt sammen. Angående "rolig" maraton fire uker før perse-maraton... Det blir vel litt som da legen sa jeg ikke skulle anstrenge meg og jeg spurte om de mente maraton var anstrengende. Maraton er jo en stor påkjenning på kroppen, så om jeg virkelig var ute etter å perse i Berlin så ville jeg ikke løpt maraton nå. Det kan godt være det går bra, men jeg hadde ikke tatt sjansen - med mindre mulighetene var veldig gode til å perse på den første maratonen. Halvmaraton derimot, det er jo en super treningsøkt fire uker før! (c: Men du kjenner jo kroppen din, og hvordan du synes det var å trene etter maraton.