lørdag 14. juli 2012

På leting

Av en eller annen grunn har de siste ukene før ferie en tendens til å bli årets mest intense. Intet unntak i år, delvis på grunn av SkiLøpet. Alt som ikke har hastet har blitt skjøvet på for å få på plass brikkene i løpspuslespillet. Og det er rart med det; Tingene som først ikke hastet og derfor ble skjøvet på, haster plutselig de også.

Når opplevd kontroll og oversikt glipper, og erstattes av en tiltagende følelse av å være omringet av små, men tikkende bomber, har det en beklagelig tendens til å gå ut over både nattesøvn og løpeglede. Kun én ting å gjøre: Gjenvinne kontrollen. Der det er mulig. Det er hva de to første ukene av juli har gått med til. Og om julidagene først skal tilbringes ved arbeidspulten så har det i alle fall vært en særdeles god juli-måned for nettopp det. Antallet lengtende blikk ut vinduet har ikke vært mange.

Og så løpingen da. Igjen har mottoet "Don't think. Run" blitt tatt i aktiv bruk. Mangel på tid er en ting. Det arbeidsvennlige været en annen. Joda, det er gøy å løpe i regn og fosse gjennom dammer og gjørme. Men ikke  h e l e   t i d e n ! Når denne solskinnselskende asfaltløperen i tillegg - for noen uker - har trukket ut i skogen for å teste terrengsko blir det veldig mye vann og i overkant mye gjørme. Men, det er bare å koble ut tankevirksomheten å snøre skoene på uansett. På den positive siden: det er tross alt mulig å løpe i kort.

De nært omliggende skogsområder har blitt utforsket i mange omganger nå. Terrengskoene testes på skogsveier, myke barkstier og smale, svingende eventyrstier.
På eventyrferd med Mona i Sørmarka.

Over stokk og stein, og både over og gjennom bekker og gjørmeområder. Med venner og alene. Og nye - mer eller mindre ønskede - bekjentskap har blitt stiftet.

Terrengsko med godt grep kommer godt med
når man plutselig må bråstoppe.

Jeg har til og med lært nye ting om nærmiljøet. Som for eksempel at Stunneråsen, som i dag ligger 200 meter over havet, en gang var en øy i en skjærgård. I dette området er de eldste sporene etter mennesker på Østlandet funnet. Kjekt å vite.
Stunneråsen - også kalt "Stunnerøya".

Når følelsen av kontroll over jobb og løpsarrangement nå delvis er gjenvunnet, regner jeg med at også løpegleden blir gjenfunnet. Jeg vet at den finnes i rikt monn, det er bare å lete.

Kanskje dukker den opp på langturen i dag, et eller annet sted mellom Ski og Moss.

Janicke

5 kommentarer:

Anonym sa...

Antar det ble en flott langtur i fin-fint vær? Her litt lenger nord har det vært kjempefint i dag. Ble en asfalt- og grusvegtur på meg. Antagelig bløtt i skogen her og. Så det får bli en annen dag. Langintervaller, 4 x 4km og rolig jogging i mellom førte til pers på halvmaraton; da er det lov å være fornøyd!

Ha en avslappende kveld, legg opp beina!

Hilsen Anne Martha

Mia sa...

Skiløpet høes ut som et kjempeartig arrangement! Hadde vært med om det ikke hadde krasjet med Knarvik-halvmaratonen.
I dag gikk jeg forresten til innkjøp av mine første Vibrams! Ikke av den tynneste typen, men mer den man kan løpe på grus med. Gleder meg til å prøve den! I tillegg havnet Asics ds-trainer, enda en Asics Kayano og Nike lunareclipse i handlekurven. Der var de feriepengene! Menmen, herlig å kjøpe seg litt ekstra løpemotivasjon:) God helg!

lettbent sa...

Anne Martha: Først: Gratulerer med knusing av pers gjennom intervaller! Imponerende. Når skal du løpe halvmaratonløp neste gang? Det blir spennende! Hvordan føltes kroppen etter prestasjonen?

Det ble en finfin langtur til Moss. Måtte stoppe på bensinstasjon underveis og fylle opp vannflaskene - veldig sjelden jeg går tom for vann - og så noen stopp for å sjekke at jeg var på rett vei. Litt kjedelig å ende opp i Mysen i stedet for Moss, hehe. Tenkte å runde 40, men da jeg stoppet for å ta et bilde ved 39 kjente jeg at jeg var småsvimmel. Ble for lite næring, men ikke noe en real grillmiddag kunne ordne opp i. (c: Fortsatt god helg til deg!

Mia: Veldig synd du ikke får vært med, men kanskje neste år... (c;

Kult at du har kjøpt deg fem-fingre. Vurderer en liten tur i skogen med mine i dag. De er heller ikke av de tynneste, sålene beskytter ganske bra mot kvist og stein i skogen (Spyridon). Er også veldig glad i Lunareclipsene mine. Deilig med en ladning nye sko - realt innkjøp! Nye sko som motivasjon skal ikke undervurderes (c; Enjoy!

Anonym sa...

Har funnet en kjempefin runde som er en drøy halvmaraton. Vet ikke når neste gang blir, men Løpet jeg skal delta i er 4. august på Kongsvinger.Skogsløp. Kan nesten sette meg et mål om å prøve å komme under 2 timer.

Kroppen føltes grei, men sliten overalt. Hadde ikke lyst på en runde til, for å si det sånn. Men det er betryggende å vite at jeg har distansen inne.

Flott løp av deg! Påfyll underveis må til, jeg har prøvd Yt sin sportsdrikk, halvblandet for jeg syns den er for søt ellers. Tror den har en effekt...

Anne Martha

Astrid sa...

Fine bilder! God løpesommer :)