lørdag 26. november 2011

Sultoppbygging

Mens Berit brøler i nord fikk vi en nydelig, vindstille morgen her i Ski. Litt vinteraktig kald i fargende, men forholdene er fremdeles ypperlig for oss løpere. Seks SkiLøpere stilte opp på lørdagsmorgentur, og det er virkelig en imponerende morgenfrisk gjeng! Jeg takket av ganske tidlig; har bestemt meg for å investere i to, tre rolige uker nå, så kropp og sjel er superladet for hard innsats det neste halvåret. Det blir mye løping i forbindelse med Löplabbet-testing, og i tillegg har jeg bestemt meg for å satse på 3:20 i London marathon. Det kommer til å koste!

Etter å ha fulgt marathon.se sitt treningsprogram for maraton på 3:30 har jeg nå kjøpt fulle rettigheter til det programmet som sikter på tre blank. Den tiden har jeg ingen ambisjon om å nå, men om jeg finner en slags middelvei mellom de to programmene så burde 3:20 være mulig... Tøft, men mulig. Det hadde vært så ufattelig kult å komme med på listen over de trehundre beste norske maraton-tidene gjennom tidene. Den listen som toppes av Ingrid Kristiansen og Grethe Waitz! Riktignok i motsatt ende av listen, men dog, det hadde virkelig vært stort. Lurer litt på om jeg må melde meg inn i et offisielt idrettslag for å få tiden - om den blir god nok - godkjent... Det må jeg finne ut av.

For å inkassere 3:20 må det investeres i noen virkelig tøffe måneder fremover. Derfor tror jeg det er lurt med en sultoppbyggende, rolig periode nå som sesongen uansett er over. Det er dessuten perfekt timing i og med at det blir litt mer tid til juleavslutninger og juleforberedelser. Litt mindre julestress. Bare litt mer løpeabstinenser. En liten stund.

I dag går Bislet 24-timers. Det er et fascinerende løp som både frister og vekker motvilje hos meg. Jeg blir jo rastløs etter tre timer i maraton, hvordan skulle jeg kunne holde ut 24? Likevel... Vel, inntil videre - i alle fall ut 2012 - får maraton være maksdistanse.

Jeg håper mange opplever å bryte nye barrierer, og oppnå imponerende mål på Bislett i dag!

Janicke

9 kommentarer:

Silja sa...

Høres ut som en fornuftig plan og ang. 24t så kan man jo gå gradene å starte med 6t og 12t først, så får du smakt litt på kjedsomheten mener jeg ;-)

ania sa...

Jeg har akkuratt set på livestream fra 24t på Bislett, og nei det frister ikke i det hele tatt. Det er noen gærninger som begir seg på noe slikt. De folka løper 150-200km i uka jeg tror ikke at de eier biler i det hele tatt de løper overalt; til jobb, fra jobb, med bikja, til butikken osv.
Når det gjelder pause i trening tro jeg at din "bremsing" av løpinga blir vanlig trening for de fleste. Nok lurt å ta seg tid til alt man må før Jul

lettbent sa...

Silja: Å, har de 6 timers også? Det visste jeg ikke. 12 timers har jeg hørt om, men det er virkelig lenge det oså. 6 timers er en bedre "smaksprøve".

ania: Du har et poeng. Jeg tror ikke jeg kommer helt dit, men det er noe med seigheten, den mentale styrken som er fascinerende. Det er nok lurt å ha løpt noen maraton først, så vet man mer om seg selv. Bremsingen er helt klart ikke full stopp, men denne uken har det faktisk bare blitt 10 km totalt... Føles helt vilt, hehe. Skal ha litt mer denne uken, det går jo utover humøret.

Anna sa...

En rolig månd, det har jeg også foran meg ser det ut til :-/ Sikkert ikke dumt uansett grunn.
Maraton på 3.20 høres utfordrende ut, men det gjelder jo å sette seg hårete mål...
Å løpe rundt og rundt på Bislett i 24-timer høres rimelig kjedelig ut, hadde det nå enda vært ute. Men 6 timer, det er noe annet.

lettbent sa...

Sånne skader som du har pådratt deg er jo virkelig kjedelig da - da har man ikke noe valg. God bedring! Du er tilbake i skoa raskere enn du aner (desember har det med å være over på et blunk).

Astrid sa...

Oj oj, tøft! Men jeg tviler ikke på at du kommer til å klare de målene du setter deg - lykke til! :)

Frk. Løpeskjørt sa...

3.20 er jo helt rått! Og jeg tipper du klarer det.


Sambo snuste litt på 24 timers, men det var fullt (heldigvis). 6 timers høres mer fornuftig ut for den gjengse løper.

Atle sa...

Skal du på den godkjente statistikken må du være medlem av et lag tilsluttet Norges friidrettsforbund.

Men det trenger jo ikke være så vanskelig, bare pass på å melde deg på som Ski Il friidrett ;-)

lettbent sa...

Astrid og Tone: Ja, synes egentlig 3:20 er skremmende rått. Må jobbe for den gitt... (c:

Atle: Ja, det er nettopp det. Men det holder vel ikke å melde seg på som Ski Il friidrett. Må vel nesten være medlem også? Er det 400 kr som er medlemsavgiften? (c: